Foto: Shutterstock
Jāsaka, ka būt pievilcīgam visās sfērās ir diezgan grūti gadījumā, ja tas nav dabas dots talants. Protams, viens ir kopt sevi – uzvilkt pieklājīgas drēbes un saķemmēt matus, taču pavisam cita lieta ir sevis pasniegšana, jo tava māksla komunicēt ar citiem un savu spēju parādīšana ietekmē to, kā uz tevi skatās apkārtējie.

Šajā sakarā arī zinātne neklusē. Visā pasaulē ir veikti dažādi pētījumi, kas atklāj to, kas cilvēkiem šķiet pievilcīgs, un tas var lieti noderēt nākotnē, lai parādītu sevi no labākās puses. Lūk, ieskats pētījumos, ko apkopojis "Businessinsider".

Esi jautra

Foto: Shutterstock

Uzturies draugu lokā

Foto: Shutterstock
2014. gadā veiktais pētījums Kalifornijas Universitātē atklāja to, ka cilvēki vienmēr izskatās daudz pievilcīgāk, kad atrodas draugu lokā.

Džeimsam Hamblinam ir diezgan labs izskaidrojums – cilvēks grupu vērtē kopā, īpaši neizceļot nevienu un visus padarot daudz vienlīdzīgākus, tāpēc arī neviens atsevišķi kritizēts netiek, bet kopvērtējums esot daudz pievilcīgāks.

"Dodoties uz iespējamu iepazīšanās maratonu, prātīgi līdzi paņemt kādu draugu, kurš labākajā gadījumā ir diezgan simpātisks, tādā veidā visi "defekti" paliek vēl neredzamāki," atklāj pētījuma autori. Tas pavisam noteikti ir labs padoms, jo pavadīt laiku kopā ar draugiem vienmēr ir lieliski.

Nesarunājies par niekiem

Foto: Shutterstock

Esi atvērta

Foto: Shutterstock

Esi līdere

Foto: Shutterstock

Smaidi vairāk

Foto: Shutterstock
Teikt kādam, lai viņš pasmaida, šķiet, ir pati kaitinošākā lieta uz visas pasaules. Tomēr, iespējams, ka to vajag darīt.
Eksperimentos pētnieki mēģināja noskaidrot sakarību starp smaidu un pievilcību. Diezgan paredzami, ka viņi atklāja, ka smaids patiesi piesaista apkārtējos, un jo vairāk smaidi, jo pievilcīgāka kļūsti. Patiesību sakot, priecīga sejas izteiksme var pat nedaudz pietušēt tavas "nepilnības" un liks izskatīties vēl skaistākai.

Esi jauka

Foto: Shutterstock

Esi tu pati

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!