Foto: LETA

Vai ir sieviešu un vīriešu darbi? Un kas katram dzimuma pārstāvim būtu jādara? Savās domās sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācējs Raimonds Elbakjans un dziedātāja Linda Dinsberga jeb Anmary.

Elbakjans stāsta, ka viņam apkārt ir sievietes, kuras dara "sieviešu lietas" – gan kolektīvā, gan ģimenē ir sadalīti darbiņi katram. "Sieviete nav domāta tikai priekš tā, lai ēst taisītu. Es gatavoju kopā ar meitenēm."

Raimonds Elbakjans uzskata, ka katrai sievietei jābūt savai nodarbei, skaidrojot, ka tai jāpatīk un to jāmāk arī ļoti kvalitatīvi iznest. "Par naglas iesišanu, par automašīnu parka kārtību atbild vīrieši, par tādu kopējo kārtību mājās atbild abi vai arī attiecīgi skatās, kam tur ir kaut kāda apkopēja, kam nav – skatās pēc aizņemtības. Es noteikti neesmu par to, lai sieviete sēdētu mājās. No mana skatupunkta, tas ir garām. Ja tu pats esi ar kaut kādu saturu, tad maz ticams, ka tev noderēs tāda sieviete, kas vienkārši katru dienu nodarbojas tikai ar mājas lietām," tā Elbakjans. "Es esmu par tādu saspēli, sadarbību."

Ja tu pats esi ar kaut kādu saturu, tad maz ticams, ka tev noderēs tāda sieviete, kas vienkārši katru dienu nodarbojas tikai ar mājas lietām.
Raimonds Elbakjans

Savā viedoklī dalās arī dziedātāja Dinsberga "Es esmu pieņēmusi lomu, ka es esmu sieviete. Ja man ir vīrietis blakus, es nedarīšu vīriešu darbus." Linda skaidro, ka, piemēram, viņas vīrs nemaz neļaujot nest iepirkuma maisiņus, bet teorētiski viņa to var izdarīt – kad viņa paņem šos iepirkuma maisiņus, vīrs vienmēr pasteidzas, lai viņus izņemtu no rokām. "Man liekas, ka nevajag jaukt to pirmatnējo iekārtu ārā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!