Foto: Shutterstock
Sievietes droši vien riskē izklausīties neiejūtīgas, taču katru reizi, kad vīrieši saķer kādu vīrusu, viņi uzvedas kā mazi bērni. Tajā pašā laikā sievietes, acis nepamirkšķinot, turpina rosīties, jo e-pasti paši neatbildēsies, pusdienas nepagatavosies un bērni paši sevi nepaauklēs...

Izrādās, tam, kādēļ sasirguši vīrieši pēkšņi kļūst pagalam bezspēcīgi, ir pamatots iemesls. Zinātnieki Džona Hopkinsa universitātē (Johns Hopkins University) ir izpētījuši, ka paaugstinātam estrogēna līmenim var būt pretvīrusu efekts, kas palīdz organismam cīnīties ar agresīvākiem slimības simptomiem, vēstī Lockerdome.com.

Kad vīruss nokļūst ķermenī, tas izraisa slimību, uzsākot vairoties organisma šūnās. Tas, cik slikta ir sasirgušā pašsajūta, atkarīgs no tā, cik vērienīgi vīruss vairojas. Taču izrādās, ka estrogēna savienojumi var samazināt vīrusa vairošanos, tiesa – tikai sieviešu organismā.

Arī iepriekš veiktie pētījumi ir parādījuši zināmu saikni starp estrogēna līmeni un imūnsistēmu, bet saskaņā ar šo pētījumu, gripas vīrusa gadījumā saistība ir daudz lielāka, nekā zinātnieki bija domājuši līdz šim. Tāpēc nākamreiz, kad mīļotais pārvēršas par mazu zēnu, beigsim uzlūkot viņu pārgrieztām acīm, apčubināsim un samierināsimies – tā vēlējusies māte daba!

Pieredzē par to, kā slimo viņu vīrieši, dalās trīs sievietes

Slimošana uz mammām neattiecas

"Tas ir stāsts par mums pagājušajā nedēļā! Iespējams, vīrs neuzvedās kā mazs bērns, bet es biju tik izbesījusies! Visu nedēļu biju pavadījusi viena ar slimiem bērniem un gaidīju vīru pārbraucam no komandējuma cerībā beidzot atvilkt elpu. Bet nekā – arī viņš nedēļas nogalē nolikās slims!

Protams, kad slimo vīrs, aukles turpina nākt, lai kundziņam ar sāpošu galvu nav jāņemas ar bērniem! Lieki piebilst, ka viņš pirmdien aizgāja uz darbu, nevis palika mājās, neskatoties uz to, ka es knapi varēju sevi vertikāli dabūt. Protams, es šobrīd vienkārši nolaižu tvaiku… Reizēm šķiet, ka slimošana uz sievietēm neattiecas – mammai arī slimai ir jāceļas un jāvāra zupa, kā arī jāparūpējas par bērniem." Inga.

Kad saslimst, "ieiet sevī"

"Mans vīrs "ieiet sevī", kad saslimst, un kļūst īgns. Guļ gultā, klausās podkāstus un nekad negrib iet pie ārsta. Smieklīgi, ka vīru pie ārsta vienmēr pierakstu es – pašam piezvanīt laikam šķiet kā publiska atzīšanas, ka esmu slims un man ir vajadzīga palīdzība. Tas acīmredzot neskaitās vīrišķīgi!

Jā, kļūst arī nedaudz čīkstulīgs, bet tas laikam vairāk sakņojas viņa bezpalīdzībā. Vīram patīk, ja slimošanas laikā viņu aptekalēju, un reizi pusstundā man ir obligāti jāizprasa, kā viņš jūtas. Pie ārsta iet tikai tad, ja tuvojas svarīga hokeja spēle, kurā pašam jāpiedalās, ja kaut kas patiešām ļoti sāp vai es izsaucu "ātros" uz mājām.

Vīrieši, manuprāt, pēc savas būtības ir egoistiskāki – viņi vieglāk ņem un izmanto laiku, kas vajadzīgs, lai atveseļotos. Sievietes vairāk domā par saviem daudzajiem pienākumiem." Laila.

Runā žēlīgā balsī un izvirza prasības pret ēdienu

"Mans vīrs ļoti reti slimo, un, ja ir slims, tad varbūt uz vienu dienu ar trakām iesnām, bet tāpat iet uz darbu. Pat īsti neatceros, kad viņš pēdējo reizi bija patiešām slims, bet tādās reizēs mēdz palūgt, lai uztaisu vistas buljona zupu.

Kad es esmu slima, man nav variantu "slimot", jo rūpes par bērnu nekur nepazūd – ar sakostiem zobiem turpinu pildīt ikdienas pienākumus. Ja saslimst vīrs, tad viņš guļ zem segas un runā žēlīgā balss tonī. Labā ziņa – parasti tas nav uz ilgu! Vēl viņš mēdz izvirzīt īpašas prasības pret ēdienu, bet arī es pati tā daru, ja esmu apslimusi.

Sskatoties uz vīra kolēģiem, esmu novērojusi, ka dažkārt vīrieši ar savu slimību mēdz pārspīlēt, uzskatot, ka pie mazākajām iesnām ir jāatceļ visi pienākumi. Taču vīrieši noteikti ir dažādi un to nevajadzētu vispārināt!" Zane

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!