Foto: instagram.com/chessiekingg/radiantbambi/mbajsb
Neskatoties uz to, ka soctīklos aktīvi darbojas tie paši cilvēki, kuri ikdienā dzīvo ar mums, tur radītā pasaule nereti atšķiras no realitātes. Bieži vien ziņu lentēs un laikjoslās iespējams skatīt eksotiskus ceļojumus, skaistuma standartiem atbilstošas fotogrāfijas un perfekti izdevušos dzīvi, tomēr aktuāls paliek jautājums, cik liela daļa no realitātes tā ir. Lai gan skaistas bildes ir tas, uz ko daudzi tiecas, iedvesmai var kalpot gluži pretēji ieraksti – tādi, kas cīnās pret pieņemto kārtību un bezbailīgi atklāj problēmas, ar kurām nākas saskarties.

Šoreiz, iedvesmojoties no "Cosmopolitan", "HelloMazgazine" un "Elle", iepazīstinām ar vairākiem stāstiem, kuru galvenās varones stājas pretim skaistuma standartiem un drosmīgi izrāda savu ķermeni sociālajos tīklos. Savos "Instagram" profilos viņas dienu no dienas publicē neapstrādātas fotogrāfijas, atklājot sava ķermeņa patieso stāstu un aicinot sevi pieņemt tādu, kāda esi.

Aleksa Laita


View this post on Instagram

A post shared by Alex Light (@alexlight_ldn) on Sep 30, 2019 at 10:38am PDT

Vēloties iegūt smuidru figūru un sekojot līdzi tam, kas ir pieņemts kā skaists, meitenes var iedzīvoties smagās veselības problēmās, piemēram, anoreksijā un bulīmijā. Aleksa Laita atklāj, ka arī viņa cīnījusies ar dažādiem ēšanas traucējumiem un pieņēmumiem par savu ķermeni, līdz iemācījusies sevi iemīlēt tādu, kāda viņa ir.

Savā profilā un ierakstos viņa atklāti runā par ēšanas problēmām, atlabšanas posmu, kā arī izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ik dienu. Viņas mērķis ir palīdzēt sievietēm, kuras savā dzīvē arī iet cauri līdzīgiem sarežģījumiem. Tāpat Aleksa cenšas īpaši izcelt bilžu pārveidošanas ieradumu, lai ierobežotu vēlmi sevi ar citām salīdzināt.

Aleksa publicē gan dažādus iedvesmojošus tekstus, piemēram, ka sieviete var ģērbt, ko vien viņa vēlas, nesekojot tam, kas liek izskatīties slaidākai, gan arī drosmīgi rāda atsevišķas problēmzonas, piemēram, celulītu uz augšstilbiem. Viņa raksta: "Sāpīgi atcerēties, cik ļoti es mēģināju tik vaļā no celulīta. Nekas nepalīdzēja, un es pat par to priecājos. Man nav nekādu problēmu ar to – tas mani neuztrauc un es arī neredzu iemeslu, kāpēc tam tā vajadzētu būt."

View this post on Instagram

A post shared by Alex Light (@alexlight_ldn) on Aug 10, 2019 at 1:15am PDT

Nenoliedzami, par savu ķermeni ir jārūpējas – galvenokārt, veselības dēļ. Ir nepieciešams gan domāt par fiziskajām aktivitātēm, gan arī to, ko ēdam, lai dzīvotu ilgu un laimīgu mūžu. Vairāk par veselīgu dzīvošanu lasi šeit.

Maja Spensera Berkelija


View this post on Instagram

A post shared by Maya Spencer-Berkeley (@mbajsb) on Jun 8, 2018 at 10:06am PDT


Šī jaunā sieviete – Maja Spensera Berkelija – dzīvo Londonā, strādā par modeli, taču viņas stāsts nav tāds kā citām industrijas pārstāvēm. 18 mēnešu vecumā meitenei tika atklāta reta hroniska ādas slimība (Epidermolysis Bullosa), kuras dēļ uz viņas ādas izmetas pūslīši un tā plaisā pie katras vismazākās saskares.

Kā raksta "Mirror", gan bērnība, gan skolas laiks Majai esot bijis grūts. Bērnībā viņai ļoti gribējies rāpties kokos, spēlēties un darboties kā citiem, taču tas nebija iespējams, savukārt tīņu gados viņa ārkārtīgi baidījusies no vienaudžu reakcijas un viedokļa. Meitene aizklāja savu ķermeni līdz pēdējam ādas laukumiņam, lai tikai neviens neredzētu, kā patiesībā izskatās viņas ķermenis.

Tā kā Majas auguma parametri atbilst tam, kādi tiek meklēti modelēm, viņu bieži vien uzrunāja modeļu aģentūru pārstāvji, lai piedāvātu sadarbību, tomēr viņa atklāj, ka nepavisam nejutusies pārliecināta par sevi – ja viņa pat draugiem nevarēja atklāt savu veselības stāvokli, tad nemaz nevarēja būt runa par sevis rādīšanu citiem.

View this post on Instagram

A post shared by Maya Spencer-Berkeley (@mbajsb) on May 14, 2018 at 5:20am PDT

Taču 17 gadu vecumā viņa izstāstīja saviem tuvākajiem draugiem par ādas slimību, kuras dēļ viņai ikdienā nepieciešama īpaša, saudzīga un detalizēta aprūpe. Viņi bijuši ļoti saprotoši, kas arī vairojis meitenē pārliecību par sevi un iedrošinājis izmēģināt savus spēkus modeles profesijā. Maja gan nenoliedz, ka saskārusies arī ar negatīvu pieredzi taču viņa sapratusi, ka ir lietas, kuras dzīvē mainīt nevar, tāpēc, ja koncentrēsies tikai uz tām, nekad nespēs būt laimīga.

Citiem, kuri arī ikdienā saskaras ar līdzīgām problēmām, viņa iesaka neslēpties, bet pieņemt sevi, kā būt pārliecinātam. Tāpat viņa uzsver nepieciešamību uzticēties apkārtējiem un tam, ka viņu domas pēc uzzinātā nemainīsies. Tas nav viegls process, taču ir tā vērts, sacījusi Maja.

Česija Kinga


View this post on Instagram

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on Sep 6, 2019 at 12:14am PDT

Kā pie sava "Instagram" profila raksta Česija – viņas profils ir domāts, lai "salauztu" perfekto ierakstu lenti. Viņa ir veselības un fitnesa blogere, kura nebaidās bildes parādīt tieši tādas, kādas tās ir – ja sēžot redzamas vēdera krunciņas, viņa tās parādīs, gluži tāpat kā to, ka vingrojot gribēsies saldējumu.

Kā raksta "Telegraph", skolas laikā Česija bija no tām meitenēm, kurai vienmēr sporta tērps bija palicis mājās. Viņas ķermeņa uzbūve bija masīvāka nekā citām, tāpēc nekad nevarēja iedomāties, ka kādreiz publiskai apskatei izliks bildes peldkostīmā, kā tas ir šobrīd. Viņa teic, ka sākotnēji esot īpaši piedomājusi, lai profils būtu perfekts, taču sapratusi, ka tas nebūt neatspoguļo to, kāda ir viņa. "Es atnācu mājās no pusdienām ar draudzenēm, attaisīju bikses un redzēju, kā vēders "izlien" laukā. Aizsūtīju draudzeņu čatā bildi, bet pēc tam domāju – kāpēc es varu parādīt viņām, bet ne citiem?"

View this post on Instagram

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on Jul 10, 2019 at 12:30pm PDT

Pēc bildes publiskošanas viņa sapratusi, cik ļoti cilvēkiem nepieciešama realitātes deva sociālajos tīklos, raksta "Stylest". "Man no nekā vairs nav bail. Es runāju par akni, savām sliktajām dienām, hormoniem un menstruācijām – lietām, par kurām skolas laikā nerunājām. Ja man ir balss "Instagram", kāpēc par to nerunāt? Ja kādam tas palīdz, es turpināšu," tā Česija.

View this post on Instagram

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on Jun 9, 2019 at 11:35am PDT

Savos ierakstos viņa publicē dažādus amizantus kadrus, patiesus video, nekautrējoties par savu izskatu arī brīžos, kad tas neatbilst tam, kādi ir skaistuma standarti un kādas bildes lielākoties parādās soctīklu profilos.

View this post on Instagram

A post shared by C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) on Aug 7, 2019 at 12:17pm PDT


Ešlija Soto


View this post on Instagram

A post shared by ASH SOTO (@radiantbambi) on Oct 1, 2019 at 6:03pm PDT

24 gadus vecās Ešlijas Soto stāsts ir par to, ka uz lietām iespējams paskatīties citādāk. Meitenei 12 gadu vecumā tika atklāts vitiligo jeb ādas pigmentācijas zudums, kas ar laiku izplatījies pa visu ķermeni. Tā dēļ viņai arī skolas gados neklājās viegli – meitene izvēlējusies džemperus ar garajām piedurknēm un garās bikses, lai pēc iespējas aizsegtu savu ķermeni.

Lielāku popularitāti meitene iemantojusi, kad 2017. gadā publicēja bildi, kurā ar melnu marķieri apvilkusi uz ādas esošos pigmentus. Tajā brīdī viņa saprata, ka tie atgādina pasaules karti. Tas jaunietei ļāva paskatīties uz savām nepilnībām no citas puses, un viņa atskārtusi, ka tajā visā ir saskatāms arī skaistums.

View this post on Instagram

A post shared by ASH SOTO (@radiantbambi) on May 26, 2019 at 12:22pm PDT

Savā "Instagram" profilā viņa drosmīgi izrāda ķermeni tieši tādu, kāds tas ir. Ešlija rakstījusi, ka vitiligo viņai daudz ko atgādina, piemēram, kamuflāžu, batikotus audumus un mākoņus. "Mums patiešām uz ķermeņiem ir uzzīmēta visa pasaule," jaunā sieviete piebildusi.

Megana Roza Leina

View this post on Instagram

A post shared by M E G A N R O S E L A N E (@megan_rose_lane) on Sep 25, 2019 at 12:54am PDT

Megana Roza Leina ir skaistuma blogere, kura pēc bērniņa piedzimšanas soctīklu platformās sāka vairāk pievērsties savam ķermenim un pārliecības jautājumam. Ierakstos, īsajos video un bildēs viņa saviem sekotājiem piedāvā atklātu ieskatu tajā, kāda ir dzīve pēc bērna ienākšanas ģimenē un kādu iespaidu tas atstājis uz viņu. "Es atceros, ka ķermenis, kuru es tik ātri esmu gatava nozākāt un nopelt, radīja un deva mazu dvēseli, kā arī turpina to apgādāt ar augšanai nepieciešamo katru dienu," tā reiz sacījusi Megana.

Ar viņas piedāvāto saturu "Instagram" profilā vari iepazīties šeit, savukārt te vari izlasīt vēl vairākus stāstus, kuru galvenās varones spītē skaistuma standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!