Foto: Instagram/radhikasanghani/mypaleskinblog/love_disfigure
Mīlēt sevi un savu izskatu ir grūti. Bieži vien šķiet, ka visur, kur skatāmies vai atrodamies, citi mums saka, ka neesam pietiekami labas – esam ne tik tievas, glītas, formīgas u.tml. Lai neļautu šīm runām ietekmēt mūsu dzīvi, ir labi, ka kāds atgādina – viss nav tik perfekti, kā, iespējams, izskatās, un galvenais ir patikt sev pašām.

Neskatoties uz to, ka sociālo tīklu ziņu lentes lielākoties aizņem perfekto ķermeņu fotogrāfijas, arvien lielāks kļūst to cilvēku loks, kas iestājas pret sabiedrībā pieņemtajiem standartiem, atklāj īstās dzīves aizkulises un mudina arī citus mīlēt sevi. Lai arī tu nepadotos skaisto ''Instagram'' foto valdzinājumam un nesāktu sevi šaustīt par ķermeņa šķietamajām nepilnībām, iedvesmojoties no portāla ''Insider'', piedāvājam ieskatīties sešu sieviešu ''Instagram'' kontos, kas iedvesmos uz pārmaiņām sava ķermeņa pieņemšanā.

Radika Sangani: ''Arī lieli deguni ir skaisti''

View this post on Instagram

A post shared by radhikasanghani (@radhikasanghani) on Mar 8, 2018 at 7:26am PST

Šķiet, ne reizi vien esam dzirdējušas kādu draudzeni sūkstāmies par savas sejas nepilnībām, vai, iespējams, tu esi tā, kurai kaut kas savā profilā nepatīk. Nereti neglaimojošākā sejas daļa ir deguns, kas ir par lielu, mazu, sarauktu, spicu, ar kūkumu utt. Visticamāk, labs draugs vai ģimenes loceklis mēģinās tevi pārliecināt, ka tavam degunam nav ne vainas, bet ne vienmēr ir viegli tuvākajiem noticēt. Tāpēc par ļaunu nenāk ielūkoties citu ikdienā, kas arī nepriecājas par sava profila izskatu, bet ir iemācījušies ar to sadzīvot. Tāda pavisam noteikti ir Radika Sangani – žurnāliste, autore un kampaņas #sideprofileselfie (sāna profila pašbilde – no angļu valodas) veidotāja, kas mudina cilvēkus mīlēt savus lielos degunus. Par savu kampaņu viņa saka: ''Pārstāsim ienīst mūsu degunus par to, ka tie nav mazi, bet pieņemsim tos, kādi tie ir!''

View this post on Instagram

A post shared by radhikasanghani (@radhikasanghani) on Feb 22, 2018 at 12:49am PST

Radika ir iedvesmojusi daudzus visā pasaulē dalīties ar savām sāna profila pašbildēm ''Instagram''. ''Lieli deguni ir skaisti. Ja tev pašam ir grūti noticēt šim apgalvojumam par tavu degunu, atceries, ka tev nevajag sekot sabiedrībā pieņemtajiem skaistuma standartiem, bet gan tu vari radīt savus,'' tā viņa par to, kā iemīlēt savu degunu.

View this post on Instagram

A post shared by radhikasanghani (@radhikasanghani) on Nov 11, 2019 at 1:06am PST


Sāra Frānsisa Janga: ''Ēšanas traucējumus var uzvarēt''

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Frances Young 🍐 (@bodypositivepear) on Feb 3, 2020 at 12:42pm PST

Runājot par perfektajiem ķermeņiem, daļā gadījumu, neiedziļinoties pagātnes notikumos, tiek nopeltas tās dāmas, kas ikdienā dzīvo ar kuplākām ķermeņa aprisēm. Taču reizēm par ļaunu nenāk iepazīt ar dāmas stāstu, un viens no tiem ir Sāras Frānsisas Jangas. Viņa ir 28 gadus veca sieviete, kas savā ''Instagram'' profilā cilvēkus iedvesmo ķermeņa pozitīvisma kustībai un dalās gan savā pieredzē, gan ieteikumos, kā atgūties no ēšanas traucējumiem.

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Frances Young 🍐 (@bodypositivepear) on Feb 9, 2020 at 12:27pm PST

Apskatot vien dažus Sāras foto, iespējams, uzreiz tam ir grūti noticēt, jo šobrīd viņas ķermeni rotā sievišķīgas formas, taču sievietes dzīvē ir bijis laiks, kad viņa cietusi no anoreksijas. Lai arī no slimīgā apetītes zuduma sieviete atbrīvojusies, pēc tā viņas ķermenis pieņēmies svarā. Pati Sāra kādā savā ierakstā skaidro, ka uzvara pār anoreksiju nākusi kopā ar apaļīgumu, taču viņa nekad iepriekš sevi nav mīlējusi tik ļoti, kā mīl sevi tagad. ''Tu esi pelnījusi cieņu. Tu esi pelnījusi mīlēt sevi un savu ķermeni. Tu esi skaista. Tu esi cienījama,'' tā Sāra uzrunā un iedrošina savus sekotājus.

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Frances Young 🍐 (@bodypositivepear) on Jan 21, 2020 at 1:47pm PST


Silvija Maka: ''Neļauj rētām kontrolēt tavu dzīvi''

View this post on Instagram

A post shared by Love Disfigure (@love_disfigure) on Oct 31, 2018 at 3:46pm PDT


Par vīriešiem dažkārt jokojot mēdz teikt: ''Rētas vīrieti padara skaistāku.'' Taču kā ir ar sievietēm? Neapšaubāmi – tādi pagātnes notikumu nospiedumi uz ķermeņa kā rētas, apkārtējiem liek uzdot jautājumu: ''Kas notika?'', kā arī nereti izsauc nepatīkamas emocijas. Sabiedrības uzmanības dēļ tie, kuru ķermeņi klāti rētām, tos slēpj, jo baidās no apkārtējo nosodījuma. Taču Sāra Maka neļauj savām rētām kontrolēt viņas dzīvi.

View this post on Instagram

A post shared by Love Disfigure (@love_disfigure) on Dec 4, 2019 at 11:46pm PST


Sieviete savas rētas, kas klāj viņas muguru un citas ķermeņa zonas, ieguva jau trīs gadu vecumā, kad ar savām māsām un brāļiem spēlēja paslēpes. Tobrīd viņu dzīvoklī nav bijis pieejams karstais ūdens, tāpēc Sāras mamma to sildījusi un bērniem pieteikusi, lai nekādā gadījumā tie neiet vannas istabā. Taču, mammai nozūdot no skata, paslēpju karstumā Sāra iesteigusies vannas istabā, paslīdējusi un ar muguru iegāzusies verdošajā ūdenī. Pēc kritiena viņai konstatēti 3. un 4. pakāpes apdegumi, kas bijuši tik smagi, ka ārsts sākotnēji teicis – meitene neizdzīvos.

View this post on Instagram

A post shared by Love Disfigure (@love_disfigure) on Feb 27, 2020 at 1:20am PST


Šobrīd, pēc neskaitāmām operācijām un vairākus gadus ilgušiem pārdzīvojumiem un apkārtējo nosodījuma par viņas izskatu, Sāra ir iemācījusies sevi pieņemt un savā ''Instagram'' profilā iedvesmo arī citus neļaut savām rētām un citām ķermeņa nepilnībām būt noteicējām par viņu dzīvi.

Karīna Irbija: ''Arī perfektajam ir ēnas puse''

View this post on Instagram

A post shared by KARINA IRBY (@karinairby_raw) on Mar 9, 2019 at 11:35pm PST


Influenceri, arī tautā dēvētie ietekmētāji pavisam noteikti ikreiz pirms katras jaunas publikācijas piedomā par to, kā tā izskatīsies viņu ziņu lentē un vai tā atbilst viņu stilam, tādējādi radot, ļoti iespējams, mākslīgu realitāti. Tomēr šobrīd arvien populārākas kļūst to influenceru rindas, kas atklāj šķietamās perfektās dzīves aizkulises. Tāda ir arī Karīna Irbija, kas ilgu laiku savus sekotājus pulcējusi ''Instagram'' kontā ar skaistām fotogrāfijām bikini, ceļojumos, sporta zālē utt. Taču nolēmusi izveidot otru kontu, kurā, kā pati Karīna saka, ir nedaudz vairāk nenopietnības.

View this post on Instagram

A post shared by KARINA IRBY (@karinairby_raw) on Dec 2, 2018 at 6:20pm PST


Savā jaunizveidotajā ''Instagram'' kontā Karīna 107 tūkstošiem sekotāju atklāj savas dzīves aizkulises, daloties fotogrāfijās no ķermenim neglaimojošiem leņķiem. Tādējādi parādot, ka arī tie cilvēki, kas sociālajos tīklos izskatās perfekti, lielāko savas ikdienas daļu tā nemaz neizskatās. Arī perfektajiem cilvēkiem ir dubultzods, uzpūties vēders, celulīts un citas nepilnības.

Emma Forda: ''Ļauj ādai elpot''

View this post on Instagram

A post shared by Em Ford (@mypaleskinblog) on Nov 22, 2018 at 3:22pm PST

Akne un pinnes mūsdienu sabiedrībā ir viens no noteicošajiem estētikas biediem. Tās dāmas, kuras ikdienā cīnās ar akni vai pinnēm, bieži vien izvēlas savas nepilnības slēpt, izmantojot kosmētiku, kas nereti ādas veselības stāvokli tikai pasliktina. Lai mainītu sabiedrības uzskatus par ādas estētiku, Emma Forda savā ''Instagram'' kontā dalās ar fotogrāfijām, kas atklāj to, kas slēpjas zem kosmētikas.

View this post on Instagram

A post shared by Em Ford (@mypaleskinblog) on Dec 2, 2019 at 12:37pm PST

Emma ir iestājusies par ādas pozitīvismu un aizsākusi kustību ''Redefine pretty'' jeb ''Pārdefinē pievilcīgumu''. Saviem sekotājiem viņa saka: ''Tev nav jābūt perfektam, lai justos laimīgs. Tev nevajag nevainojamu ādu, lai gūtu panākumus, un tev pavisam noteikti nevajag mainīties, lai tikai izpatiktu citiem.''

View this post on Instagram

A post shared by Em Ford (@mypaleskinblog) on Feb 3, 2020 at 11:29am PST

Seleste Bārbere: ''Ne vienmēr perfektais ir īsts''

View this post on Instagram

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on Jan 21, 2020 at 2:34am PST

Nogurdinošā un pienākumiem pilnā ikdiena dažkārt liek mums piemirst pasmaidīt un pasmieties pašiem par sevi. Tāpēc ir labi, ka ir cilvēki, kas mums par to atgādina. Aktrise, komiķe un rakstniece Seleste Bārbere pavisam noteikti prot izmantot humoru un dalās ar to arī ar citiem. Iespējams, tu jau esi kaut kur sociālajos tīklos pamanījusi foto kolāžas, kur vienā pusē redzama kāda modele vai pasaulē atpazīstama persona, bet otrā dāma, kas amizantā veidā cenšas atdarināt fotogrāfijā redzamo. Un tā ir Seleste.

View this post on Instagram

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on Sep 30, 2019 at 4:26pm PDT

Sieviete ar atdarinātajiem foto cenšas pateikt, ka ne viss sociālajos tīklos atainotais ir perfekts un reāls. Kā arī iedvesmo citus darīt sev nevis kādam citam, sakot: ''Es ēdu to, ko vēlos. Es nodarbojos ar sportu veselības dēļ, nevis savam izskatam. Un es nedzeru pietiekami daudz ūdens kā vajadzētu.''

View this post on Instagram

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on Dec 16, 2018 at 5:53am PST
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!