Foto: Shutterstock

Turpinot Latvijā vadošā medija DELFI interneta žurnāla “Viņa.lv” pasākumu ciklu “Sarunas spēkam”, jau 14. martā kafejnīcā “Cafe Film Noir” norisināsies sarunu vakars “Esam kopā, tomēr atsevišķi?” par vienu no aktuālākajām problēmām daudzās attiecībās – atsvešināšanos.

Sākumā kopdzīve ar mīļoto rada prieku un apmierinātību, bet, ejot laikam, attiecībās iezogas atsvešināšanās. Arvien biežākas kļūst sarunas par ikdienas rūpēm, bet retāki – kopīgi pavadīti īpaši brīži. Partneri jūtas pamesti un vientuļi, mazinās savstarpējā cieņa, kas noved pie otra vainošanas, "zāģēšanas", konfliktiem ikdienā un, visbeidzot, noslēgšanās sevī.

Rodas sajūta – uzturamies vienā mājā, guļam vienā gultā, bet dzīvojam katrs savā pasaulē. Kā gan cilvēks, kurš reiz bija pats tuvākais, tik nemanāmi kļuva svešs? Kāpēc viens otru vairs nedzirdam un nesaprotam? Kā atjaunot agrāko tuvību, un vai tas maz ir vajadzīgs?

Pasākumu vadīs sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciālisti Ilona Buša un Gatis Bušs. Tajā tiks demonstrēti un analizēti filmu fragmenti, ļaujot apmeklētājiem paraudzīties uz savām attiecībām no malas un atpazīt sevi dažādās dzīves situācijās.

"Vairāk nekā 20 gadus konsultējam pārus attiecību jautājumos. Mūs iedvesmo pāru lielā neatlaidība un pacietība, mēģinot glābt savu mīlestību un attiecības vissarežģītākajās situācijās.

Cilvēki, kuri piedalīsies pasākumā, iespējams, varēs sadzirdēt kādu negaidītu domu, negaidītu veidu, kā arī var domāt par pāra attiecībām. Sarunas laikā iepazīstināsim ar savu redzējumu par attiecību mītiem, kas bieži dzīvo cilvēku galvās," stāsta Buši.

Pasākuma norise netiks filmēta, un apmeklētājiem tiek garantēta pilnīga konfidencialitāte.

Pasākums "Esam kopā, tomēr atsevišķi?" notiks ceturtdien, 14. martā, no pulksten 18 "Cafe Film Noir" Elizabetes ielā 61, Rīgā. Dalības maksa iepriekšpārdošanā līdz 8. martam ir 20 eiro, nākot divatā – 30 eiro. Vietu skaits pasākumā ierobežots.

Uzzināt vairāk par pasākumu un iegādāties biļetes iespējams šeit.

Pasākums notiek interneta žurnāla "Viņa.lv" organizētajā pasākumu ciklā "Sarunas spēkam", kurā kopā ar profesionāliem psihoterapeitiem un citiem uzticamiem un pieredzējušiem padomdevējiem meklējam atbildes uz sasāpējušiem attiecību jautājumiem un dzīves situācijām.

Februāra nogalē tika aizvadīts pirmais "Sarunas spēkam" pasākums "Viena un (ne)laimīga?", kas vienkopus pulcēja tos, kam būšana vienam nozīmē nebūt laimīgam. Ielūkoties pasākumā gūtajās atziņās iespējams šeit, bet tēmu interneta žurnāls "Viņa.lv" turpinās ""Viņa" skaidro" raidījumā, kas pie skatītājiem dosies piektdien, 8. martā. Tajā kopā ar klīnisko psiholoģi un psihoterapijas speciālisti Inesi Putnieci un sertificētu psihoterapeitu Andri Veselovski mēģināsim rast atbildi uz jautājumiem, vai laime vienatnē ir iespējama un kā rīkoties, ja vienatne ir pēkšņa un negaidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!