Foto: DELFI

Ceturtdien, 14. martā, kafejnīcā “Cafe Film Noir” notiks interneta žurnāla “Viņa.lv” organizētais sarunu vakars “Esam kopā, tomēr atsevišķi?”, kurā kopā ar ģimenes psihoterapijas speciālistiem Ilonu Bušu un Gati Bušu tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par vienu no aktuālākajām problēmām daudzās attiecībās – atsvešināšanos.

Pasākumu vadīs sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciālisti Ilona Buša un Gatis Bušs, un tajā tiks demonstrēti un analizēti filmas "Pirms pusnakts" ("Before Midnight", 2013) fragmenti, ļaujot apmeklētājiem paraudzīties uz savām attiecībām no malas un atpazīt sevi dažādās dzīves situācijās.

"Cilvēki, kuri piedalīsies pasākumā, varēs dalīties ar savu redzējumu par filmas fragmentiem, kā arī varēs uzklausīt citu cilvēku redzējumu, tādējādi, iespējams, sadzirdot kādu negaidītu domu un pamanot negaidītu veidu, kā domāt par pāra attiecībām," pasākuma formātu ieskicē Buši.

Tāpat pieredzes bagātie ģimenes psihoterapijas speciālisti, kuri jau vairāk nekā 20 gadus konsultē pārus attiecību jautājumos, sanākušos iepazīstinās ar savu redzējumu par attiecību mītiem, kas bieži dzīvo cilvēku prātos, un sniegs atbildes uz jautājumiem.

Atsvešināšanās attiecībās iezogas nemanot un var tās iznīcināt – kādreizējie mīļotie pamazām kļūst par svešiniekiem, kas neizbēgami noved pie konfliktiem, cieņas vienam pret otru izzušanas, noslēgšanās sevī, vientulības sajūtas un pat šķiršanās. Sarunu vakarā "Esam kopā, tomēr atsevišķi?" mēģināsim ielūkoties atsvešināšanās iemeslos un iespējamos risinājumos, tādējādi rodot tik nepieciešamo atspēriena punktu attiecību uzlabošanai.

Tā kā attiecības ir divu cilvēku darbs, sarunu vakarā īpaši tiek gaidīti pāri, tomēr diskusija būs vērtīga ikvienam, kurš vēlas veidot un uzturēt harmoniskas un abpusēji bagātinošas attiecības.

Pasākums "Esam kopā, tomēr atsevišķi?" notiks ceturtdien, 14. martā, no pulksten 18 "Cafe Film Noir" Elizabetes ielā 61, Rīgā. Dalības maksa ir 25 eiro, nākot divatā – 40 eiro.

Pasākuma norise netiks filmēta, un apmeklētājiem tiek garantēta pilnīga konfidencialitāte.

Uzzināt vairāk par pasākumu un iegādāties biļetes iespējams šeit.

Pasākums notiek interneta žurnāla "Viņa.lv" organizētajā pasākumu ciklā "Sarunas spēkam", kurā kopā ar profesionāliem psihoterapeitiem un citiem uzticamiem un pieredzējušiem padomdevējiem meklējam atbildes uz sasāpējušiem attiecību jautājumiem un dzīves situācijām.

Februāra nogalē tika aizvadīts pirmais "Sarunas spēkam" pasākums "Viena un (ne)laimīga?", kas vienkopus pulcēja tos, kam būšana vienam nozīmē nebūt laimīgam. Ielūkoties pasākumā gūtajās atziņās iespējams šeit, bet tēmu interneta žurnāls "Viņa.lv" turpina raidījumā ""Viņa" skaidro", kurā kopā ar klīnisko psiholoģi un psihoterapijas speciālisti Inesi Putnieci un sertificētu psihoterapeitu Andri Veselovski tiek meklētas atbildes uz jautājumiem, vai laime vienatnē ir iespējama un kā rīkoties, ja vienatne ir pēkšņa un negaidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!