Foto: Shutterstock
Mūsdienās ar saziņu sevišķu problēmu vairs nav – varam piezvanīt no jebkuras vietas, jebkurā laikā. Tomēr arī tad, ja mums ir šī iespēja, ir situācijas, kurās labāk lieki nepļāpāt pa telefonu un izmantot iespēju savu vēstījumu nosūtīt ar īsziņas palīdzību.

Lūk, "Reader's digest" izvirzījis septiņas situācijas, kad īsziņas nosūtīšana būs labāka izvēle.

Emociju uzplūdā

Strīds, kāds satraucošs mirklis vai kāda cita situācija, kas izsaukusi emociju uzplūdu, ir viens no gadījumiem, kad labāk izvēlēties sūtīt īsziņu. Šajos mirkļos bieži vien tavi vārdi veļas laukā neloģiskā secībā, patiešām citiem nesaprotami. Tomēr, rakstot īsziņu, tu vari pārdomāt, ko vēlies pavēstīt un ko – paturēt pie sevis. Ja rakstīsi īsziņu, emociju varā nesarunāsi muļķības, ko vēlāk nāksies nožēlot.

Kad esi ceļā

Kad pārvietojies no vienas vietas uz otru, vislabākais veids, kā komunicēt ar tiem, kas neatrodas blakus, ir nosūtīt īsziņu. Ja pļāpāsi, piemēram, sabiedriskajā transportā, citiem tas var patiešām traucēt. Tāpat, ja esi skrējienā un jau kavē, labāk savam kompanjonam aizsūti ātri īsziņu, nevis zvani.

Kad esi briesmās

Kad esi kādā bīstamā situācijā, zvanīšana var vēl vairāk saniknot ļaundari. Tāpēc lielisks veids, kā paziņot par briesmām, ir, sūtot ziņu tuviniekiem, vai, ja pieejams, izmantot aplikācijas, kas uzreiz savieno ar palīdzības dienestiem.

Kad apspried sensitīvu informāciju

Ja esi publiskā vietā, nebūtu vēlams, ja sāktu kādam stāstīt par savu veselību, romantiskajām attiecībām vai kādām citām detaļām, kas nav paredzētas svešām ausīm. Pirmkārt, tu pati neesi sevišķi ieinteresēta, lai vissīkākās detaļas dzirdētu svešinieki, otrkārt, bieži vien apkārtējiem var vienkārši kaitināt tava pļāpāšana.

Ja esi aizņemta

Kad esi ļoti aizņemta, visbiežāk mobilais telefons vispār būs otršķirīgs un tam nepievērsīsi uzmanību, tomēr, ja tev ir jāsaskaņo kāda lieta vai jāiegūst atbilde, labāk vienkārši uzrakstīt īsziņu, jo tā neieslīgsi garās sarunās un varēsi ātri vien atgriezties pie darāmo darbu saraksta.

Organizējot pasākumu

Ja tev uzticēts organizēt, piemēram, draugu ballīti, vislabāk to darīt sarakstes veidā – vēlams kopīgajā sarakstē. Kāpēc? Vienošanās par datumu, apstākļiem un citas nianses, kas visiem jāsaskaņo, ir sarežģīts process, ja tev visi būs jāapzvana, iespējams, organizēsi pasākumu visu dienu. Sarakstē ērti varēsiet vienoties un saskaņot visu daudz ātrāk.

Tomēr, ja tas ir ielūgums, tad arī to labāk nosūtīt rakstiskā veidā, jo viesi var aizmirst par sīkajām niansēm, piemēram, ierašanās laiku.

Ja esi ļoti kautrīga

Protams, sarakstīties vienmēr nebūs iespējams, ja esi kautrīga, tomēr tas ir lielisks veids, kā atklāt sevi un ļaut viņiem tevi iepazīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!