Foto: Shutterstock
Sauļošanās, atvēsinoša pelde jūrā, smilšu pieskārieni ādai – jā, atpūta pludmalē ir viena no jaukākajām vasaras sastāvdaļām. Kā gan tas varētu nepatikt? Patīk, bet reizēm tomēr nākas dzirdēt, ka kāds sūkstas – viss jau būtu labi, bet tā gulšņāšana gan ir garlaicīga. Patiesībā ir daudzi un dažādi veidi, kā izklaidēties pludmalē, tādēļ iedvesmai piedāvājam idejas jautrākai laika pavadīšanai, ko apkopojis portāls "Elitedaily.com".

Grāmata, pastaiga, skrējiens – izvēlies ko vēlies

Galvenais, kas tev nepieciešams, ir labi laika apstākļi un pozitīva attieksme, lai izbaudītu pludmalē pavadīto laiku. Bet, ja ar lasīšanu esi uz "tu", neaizmirsti somā ielikt arī grāmatu. Šis ir labs veids, kā pabeigt lasīt iesāktu grāmatu, kurai ikdienā neatlika laika vai arī iespēja izlasīt aizraujošu spriedzes romānu vienā elpas vilcienā. Galvenais, izvēlies grāmatu, kas neļaus uzmanībai atslābt, izklaidēs un ieintriģēs. Ja patīk dažādi intelektuāli izaicinājumi, ne mazāk labs variants ir dažādas krustvārdu mīklas.

Ja vairāk pie sirds iet dažādas fiziskās aktivitātes, pārvērt pludmali personīgajā treniņlaukumā. Skriešana uz skrejceliņa vai ierastais aplis pa parku vai pilsētas ielām ar laiku apnīk, tāpēc pludmale var būt motivējoša vide. Un tas nebūt nav vienīgais. Gara, nesteidzīga pastaiga, iecienītākās jogas pozas vai pilates vingrojumi, vērojot, kā saules stari rotaļājas ūdenī – ļauj vaļu fantāzijai.

Lieliska vieta piknikam

Pludmale ir laba vieta piknikam ar draugiem vai tuviniekiem. Sarūpē pledus, iecienītākās uzkodas, atspirdzinošus dzērienus un izbaudi kopābūšanu. Tas ir lielisks veids, kā satikt tos, kurus labprāt sastaptu biežāk, bet ikdienas skrējienā tam ne vienmēr atliek laika.

Pludmales ir pilnas ar apslēptiem dārgumiem – to meklēšana var izvērsties par aizraujošu spēli kā bērniem, tā pieaugušajiem. Unikāli, neparastas formas akmeņi, ūdens nogludināti stikliņi, gliemežvāki – tas viss pēc tam var kļūt par interjera dekoru vai, ja ir ķēriens uz rokdarbiem, šos atradumus var izmantot kaklarotās, rokassprādzēs, pašdarinātās kolāžās un glezniņās.

Izbaudi esību šeit un tagad

Nav labāka laika un vietas, lai uzņemtu jautras, rotaļīgas un mākslinieciskas fotogrāfijas, kā baudot dienu pludmalē. Ja vēlies izpausties patiesi radoši, paņem līdzi dažus aksesuārus, visas dienas garumā, mainoties apgaismojumam, spēlējies ar kadriem un noskaņu. Vari smiltīs izveidot kādu rakstu vai pašļakstīt ūdeni, lai iegūtu interesantus efektus.

Pasaulē, kurā visapkārt ir tik daudz traucējošu apstākļu, var būt grūti nesteidzīgi atpūsties. Izaicini sevi atbrīvot prātu no auļojošajām domām un būt šeit un tagad, šajā mirklī. Apņemies, ka šī būs diena, kad apzināti nelietosi mobilo telefonu, planšeti – nekādas elektroniskas ierīces. Klausies viļņu skaņās, sajūti smiltis zem pēdām un sasmaržo sāli gaisā. Izbaudi mazās lietas. Vari arī izmēģināt pateicības kultivēšanas praksi. Piešķir nozīmi tam, kas ir, nevis vaimanāt par to, kā tev nav un tā arī sacīt: "Man IR...šī skaistā diena, iespēja atpūsties, cik labi, ka es varu izbaudīt šo sauli, šo jūru". Lai laba atpūta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!