Foto: twitter.com/lemonadead

Sievietes krūtis tiek izmantotas kā simbols ļoti dažādos kontekstos, piemēram, būšanai par māti, mātišķumam, sievišķībai, auglībai. Tās parādās uz plakātiem, reklāmās, filmās un mākslas darbos. Tomēr tikai retais pārzina krūšu anatomiju. Iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc sociālo tīklu platformā "Twitter" milzu ievērību ir izpelnījies attēls ar sievietes piena dziedzeriem. Tiesa, šis attēls un tā apraksts nav līdz galam precīzi.

BBC raksta, ka sociālo tīklu lietotāju reakcijā uz attēlu bija jaušams pārsteigums. Piena dziedzeri? Kas tie tādi? Kāpēc tie izskatās tieši šādi? Vai man patiešām tādi ir? Es vairs negribu, lai man ir krūtis. Tā ir tikai daļa no reakcijām, ko pauda cilvēki pēc attēla apskates.

Piena dziedzeru izvietojums atgādina ziedu, kura vidus ir krūtsgals. Ļoti daudziem "Twitter" lietotājiem ir bijis ļoti grūti pieņemt šo anatomisko attēlu. Ar attēlu cilvēki ir dalījušies vairāk nekā 45 tūkstošus reižu un tam ir arī vairāk nekā 138 tūkstoši atzīmju "patīk".

"Nē, man patiešām nevajadzēja šo redzēt. Trauma!" raksta kāda "Twitter" lietotāja, bet kāda cita atzīst: "Sākumā domāju, ka uz krūtīm ir uzlikti ziedi mākslas dēļ. Tagad izskatās, ka dīvaina radība no citas planētas dzīvo manā ķermenī, un es esmu pārbijusies." Tāpat sociālā tīkla lietotāji cenšas izteikt asprātīgas piezīmes un salīdzinājumus, kā arī neslēpj apbrīnu par dabas radīto skaistumu.

Tiesa, portāls "Science Alert" norāda, ka publicētais attēls un tā paraksts ir neprecīzs, jo piena dziedzeri nebūt neizskatās tik simetriski un glīti, kā parādīts ilustrācijā. Tāpat arī norādīts uz neprecizitātēm aprakstā, jo katru ziedlapiņai līdzīgo veidojumu nevar uzskatīt par piena dziedzeri. Dziedzeris būtībā ir visa krūts, ko veido saistaudi, taukaudi, daiviņas ar piena radošajām šūnām un muskuļaudiem, piena izvadkanāli un āda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!