Foto: Shutterstock

6. maijā alternatīvajā kalendārā tiek atzīmēta Antidiētas diena, tāpēc vērts ieklausīties Bridžitas Džounsas un citu gudru sieviešu gudrībās. Piektdienas ir pašas sliktākās dienas, lai uzsāktu diētu vai jaunu attīrīšanās kūri – tās mierīgi var pagaidīt pirmdienu, kad visas kopīgi atkal varēsim uzsākt jaunu un skaistu dzīvi. Kamēr mums vēl ir trīs dienas, kurās varam ļauties grēcīgiem priekiem, lūk, jautri citāti no pasaulē zināmiem cilvēkiem un tēliem, kurus kā humora pilnus gardus kumosiņus likt uz kārā zoba šovakar!

"Esmu nonākusi pie secinājuma, ka atrast diētu, kas atbilst produktam, ko tikko sakārojies ir pārāk viegli. Cik noprotu, diētas nav domātas, lai tās žonglētu un mainītu vienas dienas ietvaros kā pagadās. Laikam jau nevar ieturēt desmit diētas vienlaicīgi, piemērojot to attiecīgajai ēdienreizei, bet gan jāpieturas pie vienas konkrētas diētas. To es arī tūlīt darīšu, uzreiz kā apēdīšu šo šokolādes kruasānu," prāto Bridžita Džonsa.

Foto: Kadrs no video

"Es esmu pamēģinājusi visas diētas, kas ir aprakstītas grāmatā. Esmu pamēģinājusi dažas, kas nav minētas grāmatā. Es pamēģināju nogaršot pat pašu grāmatu, un, ja godīgi, tā garšoja labāk nekā lielākā daļa grāmatā minēto diētu,'' tā slavenā kantri dziedātāja Dollija Pārtone.

Lakoniski par diētām izsakās Miranda Harta: "Esmu uzrakstījusi labāko un vienīgo grāmatu par diētām, kam ticu. Un tai ir tikai divas nodaļās. Pirmā – ēd nedaudz mazāk. Otrā – kusties nedaudz vairāk. Punkts."

''Veiksmīgas diētas pamatā ir dārzeņi. Iesaku burkānu kūku, cukīni maizi un ķirbju pīrāgu, neiztikt bez tomātu salātiem jeb kečupa," ar padomiem dalās slavenais kaķis Gārfilds.

''Vienīgais piemērotas brīdis, lai ieturētu diētu, ir, gaidot, kamēr cepas karbonādes,'' tā Džūlija Čilda (Julia Child).

Slavenais Amerikāņu rakstnieks Marks Tvens atklāj, ka: "Dzīves panākumu noslēpumu atslēga ir ēst visu, kas kārojas, un tad ļaut, lai ķermenis pats tiek ar visu galā!"

"Palikt formā ir vairāk nekā svarīgi. Mana vecmāmiņa sešdesmit gadu vecumā uzsāka doties pastaigās, no sākuma tie bija vismaz septiņi kilometri dienā. Tagad, kad viņai jau ir deviņdesmit septiņi, mums nav ne jausmas, kur viņa ir aizgājusi." Jokojas sarunu šovu vadītāja Ellēna.

Foto: Kadrs no video

Situācija no ārzemju seriāla "Parks and Recreation", kad vienam no varoņiem maltītes laikā tiek pasniegti salāti: "Tai jābūt kaut kādai kļūdai! Jūs nejauši esat man pasnieguši ēdinu, kas būtu jāēd manam ēdienam!"

"Es centos būt anoreksijas slimniece aptuveni četras stundas, ar to man pietika, lai kāri meklētu savu virtuli!" tā izsakās amerikāņu aktrise Kate Dennigsa (Kat Dennings) .

"Cilvēki vienmēr apgalvo, ka visveselīgāk esot ēst vistas un zivis. Līdz ar to secinu, ka vislabāk būtu apvienot divus vienā - ēst pingvīnus!" tā slavenais amerikāņu komiķis Deivs Attells (Dave Attell).

"Mēs visi varam nodzīvot līdz simts gadu vecumam, ja atsakāmies no visiem priekiem, kuru dēļ vispār būtu vērts vai kāds gribētu tik ilgi dzīvot!" saka slavenais režisors Vudijs Alens.

Raksta tapšanā izmantoti materiāli no www.telegraph.co.uk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!