"Manuprāt, latviešiem, iespējams, ir tāda domāšana – es nesaprotu, man nepatīk. Uz ko es cenšos sev stāstīt – ja es kaut ko nesaprotu, vai es varu kaut ko uzzināt vairāk par šo lietu," raidījumā "Sieviete. Personīgi" stāsta stilists Rojs Rodžers Linkevičs. Viņš atklāj arī to, ko plāno iesākt, ja Latvijā tuvākajos gados aprecēties viendzimuma pāriem nebūs iespējams.

Stilists norāda, ka vienmēr Latviju ir uzskatījis par savām mājām, tāpēc vēlas šeit dzīvot: "Protams, ja pienāks situācija, kad es vēlos veidot ģimeni, un vēlos to konkrēti tā kā ģimenes stāvokli. Ja man nebūs izvēles, man ir jāmeklē mājas kaut kur citur. Vietā, kur mani pieņem un kurā valsts mani novērtē kā līdzvērtīgu pilsoni."

Viņam patīk Latvijas tradīcijas un vērtības, tomēr, ja eksistēs pastāvošā sistēma un likumi, Linkevičs šo vietu par mājām nesauks. "Tāpēc, ka manas personīgās vērtības ir ģimene un, ja es vēlēšos veidot ģimeni, man būs jāaizbrauc," skaidro stilists.

Vai mīlestība var saistīt tikai vīrieti un sievieti? Latvijā pazīstami homoseksuāli cilvēki pārliecināti atbild: "Nē!" Tad kāpēc likumdošana aizvien neļauj viņiem reģistrēt savas attiecības? Daina Jāņkalne tiksies gan ar viendzimuma laulību pretiniekiem, gan tiem, kuri būtu gatavi tādās stāties, lai meklētu atbildes uz jautājumiem – kāpēc tās aizliegt vai atļaut? Neērti jautājumi un tiešas atbildes par sievietei svarīgo – Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā "Sieviete. Personīgi" trešdien, 27. februārī plkst. , "STV Pirmā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!