Nav noslēpums, ka mēs – latviešu sievietes – esam varenas. Tomēr, ko par mūsu zemes sievietēm domā ārzemnieki? Savos viedokļos "STV Pirmā!" rubrikā "Labākās pasaulē. Savējās!" dalās vīrieši no tālākām zemēm, kuri pēdējos gadus Latviju sauc par savām mājām.

Itāļu dziedātājs Roberto Meloni Latvijā dzīvo kopš 2002. gada. Viņš stāsta, ka viņu iedvesmo Baiba Sipeniece, jo viņa sakot to, ko domājot, un vienmēr pateikts kaut ko pozitīvu un gaišu. Tāpat Meloni izceļ Elitu Patmalnieci – arī viņa apburot ar savu spēcīgo un patīkamo enerģiju. Runājot par sievietēm kopumā, Meloni teic: "Viņām ir mērķis – vienmēr. Jebkurā aktivitātē, darbībā. Es skatos jūsu acīs un redzu, ka jums ir mērķis. Jums ir tālāki mērķi, pat es teiktu, par itālietēm."

Meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija Latvijā dzīvo kopš 1992. gadā. Viņš uzskata, ka Frīdā Kalo un Zentā Mauriņā ir saredzams kas kopīgs – ne tikai tas, ka viņas dzīvo aptuveni vienā un tajā pašā vēsturiskajā periodā, bet arī dzīves stāsti, kā teic Garsija, ir līdzīgi. "Latvietes ir ļoti stipra rakstura. Latvietes ir gudras sievietes, jo viņām patīk attīstīties," tā Garsija, piebilstot, ka sievietes Latvijā arī rūpējas par sevi un savu izskatu.

Šeit iespējams iepazīties ar Havjēra plašāku viedokli par latviešu sievietēm.

Grupas "Aarzemnieki" solists Jorans Šteinhauers Latvijā dzīvo kopš 2013. gada. Viņš skaidro, ka daži ārzemnieki apgalvotu, ka latviešu sievietes ir lepnas un apzinās savu vērtību. Tomēr būtisks ir vēl kāds aspekts – latvietes bieži vien ārēji izskatās nedrošas vai vienkārši grib sevi pasargāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!