Una Rozenbauma ir režisore un viena no retajām sieviešu kārtas radošajām direktorēm gan Latvijā, gan pasaulē. Podkāstā "Little Bits", kurš vēsta par mārketinga aktualitātēm, viņa dalās viedoklī par vīriešu dominanci radošos amatos, atklājot, ka pašas sievietes viena otrai maz palīdz. "Sievietes īsti nevar pieņemt, ka cita sieviete ir radošā direktore," norāda Rozenbauma.

Taujāta par to, vai viņai atšķiras darbs un rokraksts dzimuma dēļ, Rozenbauma uzskata, kā tā nav: "Es skaidri zinu, ka Latvijā būt par radošo direktoru sievietei ir diezgan grūti." Viņa norāda, ka nereti tieši pašas sievietes teikušas asus vārdus: "Es esmu dzirdējusi tekstus tieši acīs: "Es nevaru uzticēties sievietei radošajam direktoram, jo man šķiet, ka sievietes nav tik radošas kā vīrieši." Mēs viena otrai riktīgi šajā palīdzam," sarkastiski nosaka pieredzējusī direktore.

Viņa norāda, ka citas sievietes īsti nevar pieņemt, ka otra ir radošā direktore. Rozenbauma to salīdzina ar citātu: "Sievietes tiktu daudz tālāk, ja pārstātu kurnēt viena par otru." Savukārt vīrieši nereti nesaprotot, kāpēc viņa nav maiga, laipna un iejūtīga pret viņiem: "Es taču esmu sieviete. Man vajadzētu viņus tā kā aptekalēt." Rozenbauma neuzskata, ka vīrieši darbā "iet pāri līķiem", tomēr piemin: "Sievieti vērtē pēc padarītā, vīrieti – pēc potenciāla." Tas nozīmē, ka vīrietim īsti nekas nav jādara, bet sievietei vajadzīga milzīga pieredze un sasniegumi.

Tomēr radošā direktore un režisore pauž uzskatu, ka Latvija īsti neatšķiras ar citām valstīm – te ir pietiekami labi dzīvot. To varot redzēt arī pēc datiem – sievietes ieņem daudzus vadošos amatus. "Strādājot gan par režisori, gan radošo direktori, es redzu, ka tas ir pietiekami grūti – tev visu laiku ir jāpierāda sevi. Tu nevari būt pārāk emocionāla, nevari pateikt īsti, ko tu domā," piebilst Rozenbauma.

Sarunas laikā tiek apskatīti jautājumi arī par godīgām reklāmas kampaņām un Rozenbaumas topošo filmu "Komunalka". Tāpat podkāstā atskatīsies uz "#esesmuintroverts" ("#iamintrovert") kampaņu un paķengāsies par Latvijas radošo eliti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!