Foto: Shutterstock
Lai gan vairums cilvēku domā, ka mūsu intelekta līmeni nosaka iedzimtība, patiesībā to dzīves laikā ir iespējams paaugstināt. Būtiska loma šai procesā ir ne tikai apzinātai prāta trenēšanai, bet arī pareizi izvēlētām brīvā laika aktivitātēm. Kā izrādās, daži no vaļaspriekiem, kam varam nodoties, ne tikai nodrošinās lieliski pavadītu laiku, bet arī uzlabos mūsu intelektuālās spējas. Turpinājumā piedāvājam brīvā laika nodarbes, ko vērts iekļaut savā dienas kārtībā.

Mūzikas instrumenta spēlēšana

Domātājs un filozofs Konfūcijs reiz teicis: "Mūzika rada tāda veida baudu, bez kuras cilvēka daba nespēj iztikt." Un šim apgalvojumam atliek vien piekrist. Mūzika veicina mūsu smadzeņu darbību, pierādīts pētījumos, tāpēc gan tās klausīšanās, gan spēlēšana paša spēkiem pozitīvi ietekmē mūsu intelektuālās spējas.

Piemēram, atsevišķos pētījumos ir atklāts, ka regulāra mūzikas klausīšanās vai kāda mūzikas instrumenta spēlēšana ievērojami uzlabo mūsu atmiņu. Tāpat šis process ietekmē mūsu psiholoģisko stāvokli, dažādojot izjustās emocijas.

Jāpiebilst, ka mūzikas instrumenta spēlēšana veicina pacietību, kā arī mērķtiecību, jo vairumā gadījumu ir jāiegulda zināmas pūles, kā arī laiks, līdz izdodas attīstīt savas iemaņas kāda instrumenta spēlēšanā. Tādējādi šī nodarbe uzlabo arī mūsu koncentrēšanās spējas.

Pārdomāta lasīto grāmatu izvēle

Foto: Shutterstock

Izkustini prātu

Foto: DELFI

Apgūsti jaunu valodu

Foto: Shutterstock

Dodies ceļojumos

Foto: Shutterstock

Gatavo dažādas maltītes

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!