Foto: Shutterstock
Nevar noliegt, ka ir dažādas lietas, ko dzīves laikā nepaspējam apgūt. Iespējams, tā arī nekad neiemācījies spēlēt klavieres vai runāt franciski. Ja tas bija tavs sapnis, noteikti tevī mājo neliela vilšanās par saviem nepiepildītajiem sapņiem. Tomēr neskatoties uz dažādo profesionālo izaugsmi, ir arī dažādas gudrības, ko daudzi cilvēki visa mūža garumā tā arī nespēj iemācīties un saprast. "Business Insider" pauž, ka pēc iespējas ātrāk pieņemot šos viedos vārdus par patiesībām, pašai būs daudz vieglāk.

Ja vēlies darīt to, ko mīli, tev būs jāstrādā trīsreiz vairāk

Lai arī cik skarbi tas neizklausītos, daudzi no mums nedara to, ko viņi mīl, jo ir iestrēguši darbos un rutīnā, nespēdami atrast jebkādu veidu, kā izlauzties no ne sevišķi patīkamās ikdienas. Viņi dara to, ko ir iesākuši, kādreiz maldīgi uzskatot, ka tas nesīs viņiem laimi vai dara to vēl kāda cita iemesla pamudināti.

Tomēr, ja patiesi vēlies darīt to, ko tava sirds kāro, tev uz to jāskatās kā uz privilēģiju, ne neizpildāmu sapni. Ja vēlies būt laimīga un nodarboties ar savu sirdslietu, pacenties piepūlēties –kaut nedaudz! Vēlāk ieguldītās pūles noteikti atmaksāsies.

Aiz dusmām slēpjas bailes

Foto: Shutterstock


Kā teicis Joda no "Zvaigžņu kariem": "Bailes ir ceļš uz tumšo pasauli. Bailes noved līdz dusmām, dusmas noved līdz naidam, bet naids – līdz ciešanām." Katru reizi, kad mēs kaut pārdzīvojam, it īpaši ilgāku laika periodu, mēs mēdzam domāt, ka tie ir ārējie apstākļi, kas mūs ir ietekmējuši – kaut kas tāds, ko mēs neciešam.

Vajadzētu spēt apzināties, ka naids – tā ir dusmu izpausme, tas ir kas tāds, ko mēs sevī esam paturējuši pārāk ilgi.

Bet aiz tā visa vienmēr slēpjas bailes. Bailes, ka zaudēsim kaut ko, bailes, ka esam pārāk ievainojami vai kādu pazaudēsim. Bet, ja tu spēj apzināties, ka baidies, spēsi uz šo problēmu reaģēt un paskatīties uz to no cita skatupunkta.

Tas, ko es daru šodien, padara mani par cilvēku, kāds es būšu rīt

Foto: Shutterstock


Tas, ko tu dari šodien, vairāk vai mazāk atspoguļo to, kāds tu būsi rīt. Sākot ar maziem solīšiem, atskatoties nedēļas šķērsgriezumā, varam redzēt minimālas pārmaiņas, tomēr atskatoties uz iepriekšējo mēnesi, ir iespējams redzēt jau reālas izmaiņas. Ja atskaties uz gadu, piecgadi vai pat pēdējiem desmit gadiem – tu sevi pat vari nepazīt, jo vari būt mainījusies līdz nepazīšanai, un šeit runa nav vien par fotogrāfijām, kuras, šķiet, vēlamies paslēpt no fotoalbumiem. Ja tā padomā, iespējams, sevišķi nepiepūlējies, lai kaut kas tavā ikdienā mainītos, tomēr, redz, cik daudz kas ir mainījies, pat neapzinoties.Tāpēc nenoniecini katru sīkāko ieradumu, jo tas spēj patiesi mainīt tavu dzīvi, kaut pa maziem solīšiem vien.

Arī pie emocijām ir jāpiestrādā

Foto: Shutterstock

Kad mēs runājam par prasmēm un to attīstīšanu, bieži to vairāk uztveram kā talantu attīstīšanu. Prasmi spēlēt klavieres vai prasmi spēlēt hokeju. Tomēr patiesību sakot, arī emociju savaldīšana pieprasa zināmu laika ieguldīšanu un pūles.

Tu vari mācīties piedot vai mācīties būt iecietīgāka. Tāpat tu spēj arī pieslāpēt savus ne sevišķi labos dotumus – neviens nav piedzimis stresa pārņemts, dusmīgs vai nelaimīgs, tas viss attīstās dzīves gaitā un tieši tāpēc tas pierāda, ka šīs sajūtas un emocijas ir iespējams mainīt.

Ikvienam ir savi mērķi - apzinies citu nolūkus

Foto: PantherMedia/Scanpix


Dienas beigās ir patīkami apzināties, ka tomēr ikviens ir domāts, lai sevi attīstītu un būtu laimīgs – ikvienam ir sapņi, mērķi, kādi īpaši cilvēki. Lai arī mēs esam dažādi, tomēr vēlamies vienas un tās pašas lietas.

Tieši tāpēc, ka ikvienam no mums ir savi iekšējie dzinuļi, dažkārt ir jāapstājas un jāapdomā arī pārējo darbības motīviem un jāsaprot tas, ka apkārtējos mēs nevaram kontrolēt. Tu nevari gaidīt, ka viņi tevi ierindos savu prioritāšu pirmajā vietā, jo arī viņiem ir savi mērķi, uz kuriem tiekties. Bet tāpēc, ka arī tev ir savi sapņi, nenozīmē, ka tu nevari tos palīdzēt īstenot citiem – ja tev būs veiksmīga partnerība un viens otru stutēsiet, kā arī izpalīdzēsiet ar kādu padomu vai darbiņu, savus sapņus sasniegsiet ātrāk.

Sasniegumi nekad nebūs tik bagātinoši kā pats ceļojums

Foto: PantherMedia/Scanpix


Viena lieta ir izvirzīt mērķi un sasniegt to, bet pavisam cita – pats process. Protams, arī sasniegumi ir patīkami, tomēr tukšas atzinības bez apziņas, ka mērķu sasniegšanas ceļā esi ko apguvusi, ir diezgan grūti novērtējamas, kā arī kaut kur šajā procesā pazudīs lielā gandarījuma sajūta par padarītu darbu.

Ja darba ceļā absolūti neko neiegūsti un reizē arī nenovērtē procesu, kā arī ieguldīto laiku, sasniegumi un uzvara noteikti nešķitīs tik saldi.

Smags darbs un smiekli nav pretstati - tā ir lieliska kombinācija

Foto: Shutterstock


Tas, ja tu smejies, nenozīmē, ka dzīvi neuztver nopietni. Labākās idejas rodas veselīgā vidē, labākie mirkļi ir tie, kurus spēj izbaudīt.

Daudzi dzīves laikā tā arī nekad neiemācās, ka smags darbs ne vienmēr nozīmē rūpēs savilkta seja un stress, kurš nekad nepamet. Tas, ka esi jautra un dzīvespriecīga, nebūt nenozīmē, ka savus pienākumus izpildi sliktāk. Tu vari būt dzīvespriecīga, uztvert visu samērā viegli un tik un tā paveikt neiedomājamas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!