Foto: Shutterstock
Labas manieres un pat vienkārša pieklājība ļoti novērtēta tiek visos laikos, arī mūsdienās. Gribētos ticēt, ka to apzinās ikviens! Diemžēl bieži vien nākas nokļūt situācijās, kad neapdomīgi pateiktas frāzes vai izteikti jautājumi var sagandēt kā pašas labo iespaidu, tā arī neapzināti aizvainot kādu citu. Šoreiz esam izraudzījušies praktiskus padomus, ko pastudēt un likt aiz auss.

Jau iepriekš esam stāstījuši par dažādām pieklājības normām – etiķete elektroniskajā sarakstē, pie pusdienu galda, saviesīgos pasākumos, pat apģērbā un viss koncentrētā rokasgrāmatā. Tīri teorētiski, ja kaut daļa no tā visa apgūta, tad zināmas manieres ir izveidotas un neērtās situācijās sevi bieži nenākas nostādīt.

Tomēr gadās reizes, kad pat nejauši izvēlēti vārdi var kādu nudien aizskart vai atstāt tevi pašu zaudētāja lomā. No kādām frāzēm izvairīties un ko teikt tā vietā? Iedvesmojoties no "Real Simple" etiķetes pazinējiem un papildinot to ar pašu iekrāto pieredzi, esam apcerējuši izplatītas situācijas un veidus, kā nesāpināt citus un nepazemot sevi.

Frāzes, no kurām izvairīties sarunā par cilvēka izskatu

Foto: Shutterstock

Frāzes, no kurām izvairīties darba vietā

Foto: Shutterstock

Frāzes, no kurām izvairīties darba intervijā

Foto: Shutterstock

Frāzes, no kurām izvairīties sarunā ar grūtniecēm vai māmiņām

Foto: Shutterstock

Frāzes, no kurām izvairīties sarunā ar vientuļniekiem vai tikko šķirtajiem draugiem

Foto: Shutterstock

Frāzes, no kurām izvairīties brīžos, kad nākas strīdēties ar otro pusīti

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!