Foto: Shutterstock

Šobrīd sociālajā tīklā "Facebook" arvien aktuālāks paliek Lindas Ragaines nepatīkamais starpgadījums, ar kuru viņa dalījusies pavisam nesen. Sieviete nonākusi neapskaužamā situācijā – viņai par mata tiesu izdevies aizmukt un izglābties no kāda vīrieša, kurš kopā ar draugu vēlējies uzspiest seksuālas attiecības ar viņiem. Kā izdevies izvairīties no situācijas, "Viņa" lasītājām skaidro pati Linda. Padomus, kā šādās situācijās rīkoties, sniedz arī Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins un psiholoģe Iveta Upeniece.

Linda četrus mēnešus tikusies ar kādu puisi. Kā stāsta pati sieviete, vīrietis esot apveltīts ar asu prātu, kas viņam ļāvis arī manipulēt ar cilvēkiem. Abu ceļi gan pēc kopīgi pavadītajiem mēnešiem šķīrušies. Tomēr pēc kāda laika, precīzāk – 15. augustā, satikušies atkārtoti.

"Atbildēju uz viņa zvanu un sarunājām satikties. Viņš atbrauca man pakaļ, bet es nebiju viņu nekad iepriekš redzējusi tik uzvilktu. Varbūt viņš bija ko lietojis? Nezinu. Viņš par visu varu centās mani noskūpstīt, uz ko īsti neatbildēju. Paveicās, ka viņam nepārtraukti zvanīja telefons. Pēc zvaniem bija skaidrs, ka viņš ir zvanījis visām meitenēm pēc kārtas un gaidījis, kura atsauksies. Tad arī atklāti pateicu, ka mana interese ir zudusi un var vest mani mājās, jo ar mani nekad nekas nebūs. Tomēr viņš kļuva arvien uzstājīgāks, kas manī raisīja vēl lielākas dusmas," nepatīkamos mirkļus atminas Linda.

Gaidāmais pārsteigums un miglainās atmiņas

Kad abi esot ieradušies Jūrmalā, vīrietis viņu vedis pie sava drauga, paziņojot, ka Lindu gaida kāds pārsteigums. "Viņš reiz stāstīja, ka ar to draugu un vēl vienu meiteni ir gulējuši. Un es uzreiz sapratu, kas tas ir par "pārsteigumu". Es sāku kliegt, lai izlaiž mani ārā turpat pie Līvu akvaparka, bet viņš manī neklausījās un turpināja skaidrot, cik ļoti man patiks un ka es neko nesaprotu, un man vajag pamēģināt." No tā brīža atmiņas esot diezgan miglainas, jo iestājusies panika, stāsta Linda. "Sarunas atceros diezgan neloģiskas un paralēli vēl caur telefonu centos sarunāt palīdzību. Ļoti liekas problēmas radīja tas, ka man bija augstpapēžu kurpes, kurās jūtos ērti ejot, bet tās nebija piemērotas skriešanai. Teorētiski es varēju uzreiz zvanīt policijai, teorētiski varēju mēģināt bēgt, kad piebraucām pie tā drauga mājas, bet viņš ir fiziski spēcīgāks un man bija bail no tā, ka viņi tomēr ir divatā, kā arī tas, ka Jūrmalu tomēr nepārzinu."

Linda stāsta, ka sākotnēji domājusi, ka abi vīrieši ir uz vienu roku, tomēr satiktais vīrieša draugs esot bijis neitrāls.

Taktika – tikt kādā sabiedriskā vietā

Sieviete nolēmusi, ka labākais veids, kā izsprukt no iespējami nepatīkamā vakara, ir nokļūt sabiedrībā – viņa lūgusi, ka vēlas vispirms doties kaut kur paēst. Vispirms iegriezušies nesen satiktā drauga mājās, Linda, stāvot pagalmā, ir lūgusies, lai ļauj iet prom, tomēr vīrieši aicinājuši vispirms iedzert kafiju.

"Muļķīgākais, ka māja ir tuvu pie Dzintaru koncertzāles un kā reiz bija beidzies kāds koncerts, garām gāja daudz cilvēku, bet vārti ir uz šķērsielas pusi un neviens mani neredzēja," stāsta Linda, piebilstot, ka pagalma vārti esot bijuši aizvērti un tik viegli nav izdevies aizmukt prom.

Visbeidzot kompānija nonākusi pie lēmuma, ka maltīti vispirms vajadzētu ieturēt. "Mana aktiermeistarība ir pielīdzināma nullei un viņš labi saprata, ka jau meklēju draugus, kas palīdzētu tikt prom. Es uzstāju, ka ir jābrauc uz "Tokyo City" (tur ir vairāk cilvēku), bet, protams, tur "esot pārāk ilgi jāgaida" un "nav kur nolikt auto" utt." Visi trīs devušies ceļā.

"Tokyo City" pabraucām garām, un man sākās panika, ka tikpat labi mani ved arī uz mežu, tādēļ sāku tēlot, ka esmu gatava darīt visu, tikai man tūlīt un tagad vajag vakariņas. Mēs aizgājām uz kaut kādu picēriju un, jau ejot uz turieni, viņš visu laiku gāja man tieši aiz muguras, es viņam lūdzu, lai tā nedara, bet viņš vienkārši smējās," stāsta Linda. Picērijas labierīcībās sievietei izdevās sazināties ar kādu draugu, kurš arī vēlāk, kad sieviete nav atbildējusi uz viņa zvanu, izsauca policiju.

Linda stāsta, ka visa vakara gaitā bijis ļoti daudz dažādu sīkumu, kas viņā iedvesuši bailes, tajā skaitā atkārtoti mēģinājumi viņu noskūpstīt un atgādinājumi par vēl gaidāmo nakti. "Kad es atbildēju, ka es tajā nepiedalīšos, viņš kārtējo reizi prasīja, lai nosaucu kaut vienu argumentu, kāpēc nē. Un atbilde "es to nevēlos!" ne reizi netika uzklausīta." Tāpat Linda lūgusi, lai vīrietis pārsēžas pie cita galdiņa, citādi "sarīkošot scēnu".

Iespēja aizbēgt

Kad Lindai radās izdevība, viņa devusies prom no ēstuves, tomēr tajā brīdī iestājies apjukums – viņa vienkārši ir centusies doties projām, tomēr tā kā sievietei bija augstpapēžu kurpes, arī tas sagādāja grūtības tik ātri aizbēgt. "Es nevarēju atrast vietu, kur paslēpties un novilkt kurpes, tad es arī nokritu," atminas Linda, kura pēc tam arī uzreiz atradusi kādu vietiņu, kur paslēpties. "Pēc brīža viņš paskrēja garām, bet, par laimi, nepamanīja mani. Izsaucu taksi, aizbraucu mājās. Centos par to nedomāt. Galu galā, viņš mani nevajā. Šķiet, vienkāršāk izlikties, ka nekas nav bijis un censties viņu nekad vairs nesatikt, bet jutos ļoti vainīga par to, ka zinu, ka viņš meklē nākamās meitenes un pati neko nedaru."

Vaicāta, kāpēc Linda neizsauca policiju, viņa atbild sekojoši: "Pēc idejas – nekas jau nenotika. Viņš ar varu mēģināja mani noskūpstīt, ņēma manas rokas un centās panākt, ka es pieskaros viņam, bet es visu laiku pretojos, tādēļ viņam nekas neizdevās. Nokritu es savas vainas dēļ. Man bija bail iedomāties, kāda būtu viņa reakcija, ja es uzrakstītu iesniegumu policijā, kas visticamāk pēc tam būtu tikai kārtējais papīrs dokumentu čupā. Ko tad varu es? Vienīgi atgādināt cilvēkiem, ka tā arī mēdz gadīties."

Linda piebilst, ka ar šo stāstu viņa nevēlas, lai būtu pasniegta kā cietēja, kas meklē līdzjūtību. Viņas mērķis ir vienkārši parādīt to, ka šādas situācijas sieviešu vidū atgadās, bet par tām cilvēki reti uzzina, jo vienkārši ir sāpīgi un kauns par to runāt, jo pretī tiek saņemts nosodījums, ka sieviete pati ir vainīga. Ierakstu "Facebook" vari aplūkot šeit.

Policija: jāizmanto visi iespējamie līdzekļi, lai tiktu projām

Foto: Shutterstock

Psiholoģe Iveta Upeniece: meitene ar šo situāciju tikusi galā apbrīnojami labi

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!