Foto: DELFI

Ķerties vērsim pie ragiem jeb, pareizāk sakot, govij pie tesmeņa, kamēr režisors un visa filmēšanas komanda nepacietīgi gaida rezultātu, neizklausās pēc sevišķi patīkamas pieredzes. Kā Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Zanei Jančevskai gāja, iejūtoties savā pirmajā kino lomā, stāsta pati aktrise interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

Raidījumā laikā Zane Jančevska stāsta, kā viņai pirmajā kino lomā bija jāslauc govs. Režisors Jānis Streičs esot uzdevis uzdevumu – braukt uz laukiem un iemācīties. Zane braukusi uz Ēdoli pie radiem un it kā iemācījusies.

Esot pienācis liktenīgais brīdis, kad esot bijis jāatrāda režisoram savas prasmes filmēšanas laukumā. "Es, protams, drusku satraucos," stāsta aktrise. "Jāslauc govs, un es raustu tos pupus un raustu, bet nekas tur nenāk, un laiks iet, gaismas deg, visa grupa stāv un gaida. Tā bija tā reize, kad Streičs man neiecietīgi uzsauca - Zanīt, es tev teicu, lai tu brauc uz laukiem un govi mācies slaukt!". Jančevska bailīgi aizstāvējusies, ka esot iemācījusies, bet tas piens kā nenākot, tā nenākot. Viņu esot izglābusi govs saimnieku meita un pateica Streičam tā: "Tā govs jau nav nekāda aktrise, kas darīs visu, ko liek! Viņai nav slaucamais laiks!"

Visu interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, ceturtdien, 12. maijā plkst. 21.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!