Foto: Vida Press
Laiks skrien vēja spārniem – šķiet, nupat vēl sagaidījām 2016. gadu, bet nu jau maijs klāt!

Pavasaris jau ieskrējies un to, kas mūs sagaida un ar ko, iespējams, jārēķinās maijā, piedāvā uzzināt astroloģe Rita Riekstiņa (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com).

AUNS

Foto: Shutterstock

Skaists un nozīmīgs mēnesis Aunu dzīvē. Pavērsies tādas iespējas, par kurām līdz šim tikai sapņoji un uz kuru īstenošanos cerēji. Tu esi gana daudz strādājis pie pamatu nostiprināšanas, lai tagad spiestu lielo sākuma pogu un būvētu nākotni.

Nāksies plānot, shēmot un strukturēt, toties izejot tam visam cauri būsi tikai ieguvēju rindās. Svarīgi veidot stabilas un drošas partnerības, iespējams pavērsies kādas durvis ārvalstīs. Runā, klausies un rodi tam vietu savā dzīvē.

Mīlas dzīvē nelielas neskaidrības. Mēneša pirmajā pusē mājām atvēlēsi ļoti maz uzmanības, attiecīgi, ja tajās kā oglīte gruzd nesakārtoti jautājumi, tie tikai samilzīs.

VĒRSIS

Foto: Shutterstock

Maija pirmajā dekādē Vēršus pārņems pavasara skurbums, domas un darbi netiks tālāk par ņurcīšanos un dauzīšanos pa dzīvesvietas mīkstākajām vietām.

Tiem, kas pamanīsies radošo enerģiju vērst lietderīgākās nodarbēs, izdosies radīt ko neaizmirstamu un vajadzīgu.

Spēcīgs laiks radošās profesijas pārstāvjiem, kad izcelties ar drosmīgām idejām.

Reklāmas cilvēkiem iespaidīgs idejas, krāšņs izpildījums. Rādi savus darbus un klienti pie tevis atnāks paši. Ar savu rosīšanos un darbošanos krāsi uzticības punktus darba devēju un partneru acīs. Jo augstāka būs tevis uzliktā latiņa, jo vērtīgāka iegūtā pieredze.

DVĪŅI

Foto: Shutterstock

Dvīņu rosība nedaudz piebremzēsies un būs jāpacīnās par savu vietu gan profesionālajā dzīvē, gan personīgajās attiecībās. Darba jautājumos paspīdēs lieliska iespēja sevi pierādīt un parādīt. Tā noteikti jāizmanto, ja neesi atlaidis vēlmi tikt augstāk un tālāk. Tomēr jārēķinās ka būs kāds, kam ne īpaši patiks tava kandidatūra, kāds aiz stūra mēļos muļķības.

Pasargā sevi no iepīšanās nevēlamās intrigās, turi zodu augstu un turpini pārliecinošu gājienu pretim savām iecerēm.

Mīlas lietas šūposies kā smilga vējā. Partneris var sagādāt ne mazums galvassāpes. Svarīgi nesēdēt klēpī saliktām rokām, bet ķerties klāt tam, kas svarīgs.

VĒZIS

Foto: Shutterstock

Aktīvs laiks darbā. Nespēsi atteikt nevienam, vēl mazāk sev. Šis ir laiks, kad īpaši jārūpējas par to, ko esi uzņēmies atbildību, tomēr svarīgi ir arī dozēt ieguldīto enerģiju.

Te darbojas ļoti vienkāršs princips – tērēt vari tik, cik saņem. Un saņemt enerģiju tu vari mierā un mīlestībā, ko dāvā sirds tuvi cilvēki.

Labā ziņa, ka atliek tikai vēlēties, lai tas tā notiek un ļauties. Maijs ir mīlestības, rūpju un uzmanības saņemšanas mēnesis. Atvelc tos tumšos aizkarus, atplet rokas, lai silta enerģijas straume plūst tavā virzienā. Tā ir pelnīta, sirsnīga un patiesa mīlestība, kas papildinās tavas enerģijas krātuves.

LAUVA

Foto: Shutterstock

Lauvai ir iespēja izcelties profesionālajā jomā, tomēr pavisam vienkārši un viegli tas nenotiks. Mēneša pirmā puse būs kā īsts pārbaudes darbs, teju uz katra soļa satiksies ar izaicinājumiem, kurus pavadīs misēkļi un pārpratumi.

Vandīsies kā karsts kartupelis mutē starp pieņēmumiem, versijām un iespējām, un kādu mirkli jutīsies kā no laivas izmests.. ar visu kartupeli. Būs jāstrādā ar savu iekšējo pārliecību un uzticību sev.

Mazāk uzmanību veltīsi izpriecām un līksmībai, jo lielo artavu būs paņēmis pienākums. Vien mēneša beigas solās būt daudz aktīvākas, plānosi vai pat pagūsi doties ceļojumā. Ja rodas tāda iespēja – nedomā ilgāk par 5 sekundēm.

JAUNAVA

Foto: Shutterstock

No Jaunavas tiks prasīta ļoti liela atbildība, drosme un uzņemšanās. Uzmanību veltīsi tam, kas tev vienmēr ir paticis, tikai šoreiz tam jānotiek jaunā izpildījumā un žilbinošā kvalitātē.

Savu pacietību un spēju sastrādāties pārbaudīsi uz darba kolēģiem un līdzcilvēkiem. Tie pratīsies uzjundīt nepatīkamas tēmas, nāksies darīt kāda cita neizdarīto vai kļūdaini paveikto.

Retrogrāds Merkurs mēneša pirmajā pusē tev ļaus ieraudzīt savus cilvēkus bez maskas. Un tur atklāsies daudz jauna un pārsteidzoša. Nenoraksti, bet vēro un vērtē. Mēneša otrajā pusē kā nomierinošs līdzeklis būs mīlas dzīve. Tajā silta vieta jaunai dzīvībai.

SVARI

Foto: Shutterstock

Partnerattiecību jautājumi sprauksies ārā kā pavasara pirmās lapas bērzu zaros. Maija pirmajā pusē, gribot vai negribot, nāksies ar tiem saskarties. Šoreiz neizdosies neko norakstīt uz bērniem, kaķiem suņiem vai darbu, šoreiz jārēķinās ar izsmelto pacietību partnera piltuvītē.

Būs jārunā par savām sajūtām, emocijām un vēlmēm. Jo izteiksmīgākos un patiesākos vārdos tās tērpsiet, jo skaistāks būs sarunas turpinājums.

Mēneša otrajā pusē aktuāls finansu jautājums. To paņems sadzīviskas nepieciešamības, dzīvesvietas labiekārtošana. Jāvelta laiks sportam, aktīvai atpūtai, lai gan par to vairāk runā iekšējā balss, tomēr rokas darba mazliet izbijušās.

SKORPIONS

Foto: Shutterstock

Skorpionam vajadzēs skatīties divreiz. Vai pat trīs reizes uz vienu un to pašu situāciju vai rīcību, lai izprastu tās dziļāko būtību.

Iespējams, ka jāsāk apgūt kādas papildu zināšanas, lai spētu radošāk un profesionālāk darboties jau zināmā vidē. Visticamāk, ka jaunu pavērsienu profesionālajā jomā šobrīd nebūs, tomēr iesāktā ceļa kvalitāte turpmāk būs atkarīga no tavas elastības un profesionalitātes.

Klausies arī gudru cilvēku ieteikumos un pieņem draugu palīdzību. Pavasara saulītē gozējas dabīgie instinkti. Izpildījumam svarīga prāta pavadība, jo brīvības un visatļautības garša var ļaut pārkāpt tās robežas, kuras dziļi sirdī tev ļoti būtiskas.

STRĒLNIEKS

Foto: Shutterstock

Tie, kuri Strēlnieku šajā mēnesī redzēs vaigā, pamanīs dzirksteli acīs un sadzirdēs kaislīgi pukstošu sirdi krūtīs.

Platiem soļiem pretim jauniem izaicinājumiem, ar augstu paceltu karogu dosies Strēlnieku pulks. Neapturams savās fantāzijās, tomēr praktiskajā dzīvē šis tas var sabremzēties.

Ņemšanās ar dokumentāciju ļoti svarīga, jo tā regulēs visu notikumu juridisko gaitu. Un šobrīd ir ļoti svarīgi rīkoties tikai un vienīgi likuma ietvaros.

Viss tas, ko sastrādāsi vieglu prātu, vēlāk kā bumerangs trāpīs tavā pierē. Pacel acis un apskaties uz cilvēku sev blakus un ar savu smaidu pacel viņa acis. Kopā būšana maijā tevi uzlādēs kā vēl nekad.

MEŽĀZIS

Foto: Shutterstock

Svarīga jau tev ir tā darba dzīve un ikdienas darāmo darbu saraksts, tomēr šis laiks piedāvā fantastisku iespēju - būt bērnam. Būt savai ģimenei, plānot to, ja tās vēl nav, risināt jautājumus, kas ar to saistīti, palīdzēt, piedalīties, būt kopā.

Ja ikdienas solis tam nav pateicīgs, tev pavisam viegli izdosies to pamainīt, tikai pasaki sev – man tas ir svarīgi. Vairāk ņemsies pa dārzu, būsi pavisam tuvu zemes un dabas enerģijai. Vislabāk jutīsies tajos brīžos, kad ģimene apvienojas pavasarīgos atpūtas pasākumos. Tajos brīžos pavēro sevi no malas – tas ir piepildījums dvēselei.

Mēneša beigās pienākumi tevi izsauks ierindā. Ar lielu apņemšanos jāķeras klāt jaunam sākumam.

ŪDENSVĪRS

Foto: Shutterstock

Ūdensvīriem atveras lielās durvis. Visiem tiem, kas biznesā, – lielais ražas laiks sarunām, kopprojektiem, ideju apmaiņai un sadarbības tīkla paplašināšanai. Svarīgi uzreiz jau sākt ar plašu skatu – pāri jūrām, pāri kalniem.

Cilvēki uzticēsies taviem stāstiem un pieredzei, tādēļ tev tas jāpasniedz īpaši izteiksmīgi. Ja sarunas virzās uz darījuma noslēgšanas pusi, tad labāk to atstāt mēneša pēdējai nedēļai. Ne mazāk spraigi notikumi risināsies ģimenes dzīvē, īpaši attiecībās ar vecākiem un vecvecākiem. Kāds no viņiem var pārsteigt ar veselības problēmām un paņemt krietnu daļu laika un naudas.

Būs mirklis, kad viss apkārt notiekošais prasīs milzu koncentrēšanos.

ZIVIS

Foto: Shutterstock

Darīt vai nedarīt, zils vai zaļš, būt vai nebūt, darīt vai nedarīt. Šūpošanās paralēlo iespēju šūpolēs kārtējo reizi nobremzēs svarīga soļa speršanu.

Kamēr tu domā, kāds cits pieņems lēmumu tavā vietā, tomēr, šķiet, ka pat tas šobrīd nespēs Zivtiņas izkustināt.

Mēneša beigās vējš mazliet iepūtīs burās un nāksies doties tiem līdzi. Varbūt priekšnieks izsūtīs komandējumā vai mīļotais cilvēks vedīs ārā no valsts.

Nāksies mazliet tomēr iespringt arī tiem, kuriem svarīgs esošais darbs vai vēl vairāk – profesionālā izaugsme. Vēl pāris mēnešu šajā jomā jāstrādā pie augsnes sagatavošanas. Pilnvērtīgā augsnē vēlāk raženāki augļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!