Foto: Publicitātes foto
Guļamistabai vajadzētu būt atpūtas vietai, kas piepildīta ar iemīļotām krāsām, sajūtām, interjera elementiem. Iepazīstieties ar dažiem padomiem, kas palīdzēs iekārtot skaistu guļamistabu.

Izvēlieties īstos toņus

Drosmīgu toņu vietā labāk izvēlēties nomierinošus, harmoniskus toņus- piemēram, lavandas, zilas vai zaļas nokrāsas. Bagātīgi dārgakmeņu toņi, piemēram, brūnie, granātābola un topāza, palīdz vairot mājīguma un komforta noskaņu.

Saglabājiet vienkāršumu

Guļamistabas iekārtojumam vajadzētu būt vienkāršam un mājīgam – neatkarīgi no tā, kādu interjera stilu izvēlaties. Pirms iegādājaties jaunas guļamistabas mēbeles, izplānojiet guļamistabas iekārtojumu, lai pārliecinātos, ka tas būs gana ērts un praktisks.

Izvēlieties tikai tās mēbeles, kas Jums patiešām nepieciešamas – piemēram, gultu, naktsgaldiņu, kumodi, krēslu. Arī aksesuārus vajadzētu samazināt līdz minimumam. Izvēlieties skaistu mākslas darbu vai ģimenes fotogrāfijas, pievienojiet ziedus, sveces.

Izvēlieties pareizā izmēra mēbeles

Mēbelēm vajadzētu atbilst istabai, kur tās tiks novietotas. Ja guļamistaba ir maza, neizvēlieties smagnējas, lielas mēbeles. Bez šaubām, domājot par nepieciešamajiem parametriem, jādomā ne vien par telpas platību un specifiku, bet arī par individuālajām prasībām. Īpaši svarīgi tas ir, ja jāizvēlas gulta vai tās matracis. Gultas matrači pieejami plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošu risinājumu.

Padomājiet par mantu uzglabāšanu

Lai nodrošinātu guļamistabas rāmo sajūtu, glabājiet lietas neredzamā vietā. Tādā veidā telpa izskatīsies ietilpīgāka un mierīgāka. Izvēlieties ietilpīgu naktsgaldiņu ar atvilktnēm un durtiņām, aiz kurām paslēpt grāmatas, roku krēmu, lasāmās brilles. Tādā veidā vajadzīgās lietas būs viegli pieejamā, taču citiem neredzamā vietā. Lai iegūtu vairāk vietas mantu uzglabāšanai, izvēlieties kumodi ar atvilktnēm. Varat novietot glabāšanas solu gultas pakājē vai izvēlēties gultu ar veļas kasti gultas veļas uzglabāšanai.

Laba opcija grāmatu un citu lietu uzglabāšanai ir iebūvētie plaukti. Zem gultas var novietot kastes, kurās ērti var uzglabāt visdažādākās lietas – īpaši tās, kas nav vajadzīgas ikdienā.

Ierīkojiet atpūtas zonu

Ja telpas platība atļauj, ierīkojiet sev īpašu atpūtas vietu- piemēram, ērtu atpūtas vietu pie loga, kur lasīt vai veikt citas nodarbes. Lielākam komfortam varat šo zonu papildināt ar ērtu kāju paliktni.

Nosedziet logus

Iekārtojot guļamistabu, ir jādomā arī par piemērotu aizkaru izvēli. Pareizi izvēlēti aizkari palīdzēs veidot īsto noskaņu telpā, turklāt būs arī praktisks risinājums. Ja Jums patīk auduma aizkari, kas laiž cauri gaismu, papildus logu aprīkojiet ar rullo žalūzijām, kuras var nolaist, lai bloķētu rīta gaismu un saglabātu privātumu.

Parūpējieties, lai guļamistaba būtu tikai atpūtai

Mēģiniet sevi disciplinēt, lai mobilais telefons, dators, televizors, trenažieris un darba papīri neiekļūtu guļamistabā – tos atstājiet aiz guļamistabas durvīm. Izveidojiet lolotu vietu atpūtai. Jums patiks telpa, kas paredzēta tikai gulēšanai, lasīšanai un romantikai.

Izvēlieties kvalitatīvu gultas veļu

Miega kvalitāte lielā mērā atkarīga arī no gultas veļas, tādēļ izvēlieties kvalitatīvus, patīkamus izstrādājumus. Izvēlieties skaistus, greznus audumus, kas kalpos ilgi un labi. Lai panāktu pieczvaigžņu viesnīcas cienīgu efektu, izveidojiet ieradumu veļu mazgāt veļas mazgātavā – tas nemaksā daudz, taču rezultāts būs lielisks. Papildiniet guļamistabu vēl arī ar citiem patīkamiem audumiem, piemēram, kašmiru, zīdu, mohēru. Iespēju ir daudz – atliek ļauties iztēlei, gaumei un sajūtām.

Nodrošiniet piemērotu apgaismojumu

Guļamistabā labi iederas dažāda tipa apgaismojums. Piemēram, griestu lampa apgaismo visu telpu, mazās lampas var izmantot lasīšanai un citām darbībām. Mazās akcenta gaismas, savukārt, telpā rada īpašu, romantisku noskaņu.

Katram no apgaismojuma veidiem izveidojiet atsevišķu ieslēgšanas/izslēgšanas slēdzi, lai ērti varētu regulēt apgaismojumu telpā un pielāgot to pēc nepieciešamības.

Lai iekārtotu skaistu un funkcionālu guļamistabu, ne vienmēr vajadzīgi lieli ieguldījumi. Mūsdienās pieejams daudzveidīgs mēbeļu un citu vajadzīgo elementu klāsts, lai katrs varētu iekārtot guļamistabu atbilstoši savām prasībām un iespējām. Piemēram, lēti dīvāni interneta veikalā ne vienmēr ir pati sliktākā izvēle, jo zema cena ne vienmēr nozīmē sliktu kvalitāti.

Daudz labu ideju guļamistabas iekārtošanai atradīsiet internetā, specializētos žurnālos, kā arī tirdzniecības vietās, kur pieejams plašs guļamistabas mēbeļu un interjera priekšmetu piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!