Foto: Publicitātes foto
Ne katrs mājoklis var lepoties ar plašu telpu, kas atvēlēta vannas istabas iekārtošanai. Bieži vien tā ir apvienota ar labierīcībām, tajā tiek pieslēgta arī veļas mašīna, tādēļ iekārtošanas laikā tiek optimāli izmantots katrs telpas kvadrātmetrs. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka, pieliekot nedaudz izdomas un prakstisku zināšanu, telpu nevar iekārtot gana funkcionālu un ietilpīgu.

Bieži vien šajā telpā tiek glabātas arī lietas, kurām citās dzīvokļa telpās nav atradusies vieta, piemēram, tīrīšanas palīgierīces un sadzīves ķīmija. Nereti vannas istabā tiek izvietots arī skapis, kur glabāt, piemēram, dvieļus un gultas veļu. Tomēr, ja telpas platība neļauj izvērsties mēbeļu iegādē un izvietošanā, jādomā ērti risinājumi, kas izskatīsies nebūt ne sliktāk, bet pildīs vairākas funcijas vienlaicīgi, piemēram, plaukti un skapīši. Noderīgus un praktiskus padomus funkcionālas vannnas istabas iekārtošanā, lasi raksta turpinājumā.

  • Kurš gan nesapņo par vannu, kurā relaksēties pēc saspringtas darba dienas. Tomēr bieži vien telpas izmēri vannas izvietošanai ir nepiemēroti, šādos gadījumos jāapsver ērtas duškabīnes iegāde, kas ne tikai manāmi ietaupīs vietu, bet uz tās rēķina radīsies jauni plaukti un citi risinājumi, kas atļaus tajos glabāt dažādas higiēnas preces. Piemēram, tirdzniecībā pieejami ērti plastmasas vai metāla plaukti, kurus viegli piestiprināt pie dušas kabīnes sienām. Dušas kabīnes sienas tāpat var izmantot dvieļu pakāršanai, piemēram, ierīkojot uz tām āķīšus. Duškabīnes interneta veikalā 220.lvērti piemeklējamas katras telpas vajadzībām un specifikai, ņemot vērā telpas īpatnības, veikalā atrodami arī sevišķi kompakti varianti, kas noderēs mājokļos, kuros vannas istaba ir neliela.
  • Vannas istabas iekārtošanā īpaša vērība jāpievērš visām telpas nišām un noteikti jāparedz vieta plauktiem, kur izvietot sadzīves preces. Piemēram, gadījumos, kad vannas istaba ir apvienota ar tualetes telpu, arī virs tualets poda var izvietot ērti plauktu, kur uzglabāt, piemēram, tualetes papīra ruļļus un citas sadzīves preces. Tualetes podi un santehnika internetā Tavas vannas istabas iekārtošanai būs atrodama plašajā interneta veikala 220.lv klāstā, tomēr jāatceras, pirms veikt iegādi, noteikti veic nepieciešamos telpas mērījumus, lai izvēlētās santehnikas preces ideāli sakristu ar telpā atvēlēto vietu.
  • Nereti vannas istabā tiek uzstādīta veļas mašīna, tomēr reti kurš zina, ka tās virsmu var ērti izmantot arī izlietnes ierīkošanai virs tās. Šādā veidā telpā maksimāli tiks ietaupīta vieta, nebūs jādomā par papildus ūdens pievada iekārtošanas. Veikalā 220.lv šādus ērtus risinājumus atradīsi vairumā, turklāt tur atrodamas ne tikai izlietnes virtuvei, bet arī citām mitekļa telpām.
  • Protams, jebkurā vannas istabā ir nepieciešams spogulis un sienas skapīši. Lai neaizņemtu pārāk daudz vietas, šīs abas lietas vienkārši iespējams apvienot, izvēloties sienas skapīti ar spoguļa durvīm. Šādā veidā vannas istabā ne tikai ietaupīsies vieta, bet skapītī varēs izvietot priekšmetus, ko iemītnieki vēlētos paslēpt no citu acīm, piemēram, dažādas higiēnas preces un citus sīkumus.
  • Dvieļu glabāšanai var ierīkot ērtus āķīšus gan uz durvīm, gan citās parocīgās vietās pie sienas. Tirdziecībā pieejami arī kompakti, metāla plaukti, kuros dvieļus var izkārtot vienu uz otra, tāpat labs risinājums ir pie sienas stiprināmie dvieļu stieņi, uz kuriem dvieļus var uzkārt visā to garumā, tādejādi izvairoties no to burzīšanās.
  • Vannas istabas sienu apdarē ierasts izmantot flīzes, tomēr to var apvienot arī ar zonām, kurās izlīmētas tapetes vai krāsa. Flīzes noteikti vajadzētu izmantot ap visām virsmām, kur paredzama pastiprināta ūdens klātbūtne, piemēram, dušas kabīnes iekšpusē, virs izlietnes un vannnas. Jāatceras, ka ilgstošas ūdens klātbūtnes gadījumos ātri savu izskatu var zaudēt pat mazgājamās tapetes, tāpēc flīzes šajā gadījumā pasargās virsmas un atvieglos kopšanu.
  • Rūpīgi jāpiedomā arī pie vannas istabas izgaismošanas, būtu vēlams, lai gaisma kristu ne tikai no griestiem, bet arī dažādiem papildus elementiem. Gaismas elementus noteikti būtu ieteicams izvēlēties tādus, kas stiprināmi pie sienām vai arī jau ierīkoti vannas istabas mēbelēs, piemēram, vannas istabas skapīšos.
  • Ja vannas istabā ir logs, tad jāpiemeklē kopējam dizainam atbilstošas žalūzijas. Aizkari vannas istabā nebūs prakstiski, jo parasti tajā valda mitrums, tādēļ vannas istabai vislabāk izvēlēties žalūzijas, kas būs mitrumizturīgas un viegli kopjamas. Turklāt palodzi būs iespējams izmantot dažādu interjera aksesuāru vai saimniecības preču izvietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!