Foto: Publicitātes foto
Piemērotas veļas mašīnas iegāde ir kā sava labākā drauga atrašana, kas ikdienā Tev palīdzēs paveikt vienu no sarežģītākajiem un laikietilpīgajiem mājas darbiem. Sadzīves tehnikai ir nozīmīga loma mūsu dzīvē, tādēļ grūti iedomāties mājokli bez veļas mašīnas, plīts, ledusskapja, putekļu sūcēja vai tējkannas.

Veļas mašīna ir nogājusi garu attīstības ceļu, no pavisam vienkārša, mehāniska izgudrojuma, kļūstot par sarežģītu, automātisku un funkcijām bagātu tehniku. Mūsdienās cilvēki patiesībā ir pat nedaudz izlutināti, jo ierīces padara teju visu viņu vietā – izmazgā drēbes, izskalo tās un pat dažkārt izžāvē. Taču, lai veļas mašīna kļūtu par Tavu labāko sabiedroto, jāzina, kādu modeli labāk pirkt un pēc kādiem kritērijiem to izvēlēties.

Veids

Ir trīs galvenie veļas mašīnu veidi – pusautomātiskās, augšējās un priekšējās ielādes. Aplūkosim mazliet tuvāk katru no tiem.

  • Pusautomātiskās veļas mašīnas. Visbiežāk tām ir divi mazāki vai viens lielāks nodalījums. Veļa tiek ievietota no augšas. Tāpat klāt tiek pievienots mazgāšanas līdzeklis. Jau šī veida nosaukums vēsta, ka veļas mašīna pati nepaveic visu.
  • Pirmkārt, Tev nāksies pieliet karsto ūdeni mazgāšanai un skalošanai nodalījumā, bet, kad cikls būs beidzies, izskalotās drēbes jāievieto nodalījumā, kurā mitrums no veļas tiek izgriezts centrifūgā. Ūdens tiek notecināts, ievietojot veļas mašīnas apakšējā daļā esošo cauruli vannā vai izlietnē, lai netīrais ūdens aiztecētu kanalizācijā.
  • Interneta veikalā 220.lv ir plaša veļas mašīnu izvēle, tai skaitā arī šie vienkāršie, bet noderīgie modeļi.
  • Automātiskā veļas mašīna ar augšējo ielādi. Šo veļas mašīnu uzbūve nedaudz līdzinās pusautomātiskajiem modeļiem, taču darbība ir pilnībā automatizēta – atliek tikai uzstādīt temperatūru, mazgāšanas programmu, un viss pārējais tiks izdarīts Tavā vietā.
  • Automātiskā veļas mašīna ar priekšējo ielādi. Šī tipa sadzīves tehnika izmanto labāko tehnoloģiju – pieejamas ne tikai daudzveidīgas programmas, bet arī dažādi centrifūgas ātrumi, papildu funkcijas un pat modeļi ar iebūvētiem žāvētājiem.

Ietilpība

Ieteicams katru reizi piepildīt veļas mašīnu aptuveni 75% apjomā no tās maksimālās ietilpības. Šāds daudzums nodrošinās efektīvāko mazgāšanu un ūdens izmantošanu. Mūsdienās iespējams iegādāties atšķirīgas ietilpības veļas mašīnu modeļus, sākot tikai ar 1,5 kg, beidzot pat ar 12 kg, kas būs piemēroti lielām ģimenēm.

Galvenās īpašības

Apsverot veļas mašīnas tipa vai ietilpības izvēli, nevajadzētu aizmirst arī dažādus citus aspektus:

  • Mazgāšanas režīmi – vairumam augšējās un priekšējās ielādes veļas mašīnu ir dažādi cikli, kurus pielāgot pēc vajadzības un veļas specifikas. Dārgākajiem modeļiem parasti ir lielāks režīmu skaits, kas palīdz pielāgot ne tikai ūdens temperatūru, bet arī mazgāšanas ilgumu, centrifūgas ātrumu un citus parametrus;
  • Ātrā mazgāšana – šī funkcija noder gadījumos, kad, piemēram, vajag atsvaidzināt vai izskalot viegli netīras drēbes;
  • Apstādināšana cikla vidū – mēdz gadīties, ka steigā aizmirstam ielikt veļas mašīnā pēdējo zeķu pāri vai kreklu, taču mazgāšanas cikls jau sācies. Noderīga funkcija ir apstādināšana cikla vidū, kas ļauj atvērt durvis un pievienot veļu arī vēlāk;
  • Tvaiks – mazgāšana ar tvaiku ir sastopama modernākajos veļas mašīnu modeļos. Tvaiks viegli iziet cauri apģērba šķiedrai, efektīvāk iztīrot traipus, nepatīkamos aromātus un baktērijas. Noderīga funkcija tiem, kuriem mājoklī ir mazi bērni vai alerģiski cilvēki.

Vai zināji, ka daudzi no mums nedēļas nogali pavada nevis, laiski atpūšoties, bet gan, tīrot mājokli, un, veicot citus mājas darbus, tai skaitā, mazgājot veļu? Ir taču labi, ja veļas mašīna ne tikai iztīra visus traipus, bet arī saudzē apģērbu un ietaupa elektrību? Ja meklē jaunu sabiedroto veļas mazgāšanā, ienāc interneta veikalā 220.lv un izvēlies savējo modeli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!