Foto: Publicitātes foto
Iekārtojot dzīvojamo istabu, viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas jāpieņem, ir dīvāna izvēle. Taču šis uzdevums var izrādīties diezgan sarežģīts - piedāvājumu aplūkošana var radīt vēl vairāk jautājumu. Kāda materiāla dīvānu izvēlēties? Kam vēl pievērst uzmanību, lai iegādātais dīvāns kalpotu ilgi un labi? Par to visu vairāk - turpinājumā!

Kvalitāte

Ja, iekārtojot dzīvojamo istabu, vēlaties ietaupīt, dariet to uz citu mēbeļu vai elementu rēķina. Dīvāns daudzējādā ziņā ir dzīvojamās istabas enkurs. Tas parasti ir arī pirmais, ko cilvēki pamana, ienākot telpā. Domājiet par dīvānu kā par ieguldījumu - kaut ko tādu, kas Jums kalpos vairāku gadu garumā.

Krāsa

Dīvāni pieejami patiešām plašā izvēlē - gan pavisam koši, gan arī neitrālos toņos (uzzināt vairāk). Šis bez šaubām vairāk ir gaumes jautājums, tomēr vajadzētu ņemt vērā arī praktisko pusi. Piemēram, spilgtas krāsas dīvāns var izskatīties lieliski, tomēr jāpadomā, vai Jums tas patiks arī pēc gada vai diviem. Ja neesat drošs, akcentam izvēlieties krāsainus dīvāna spilvenus - tos nomainīt ir daudz vienkāršāk.

Izvērtējiet arī to, kādu ietekmi uz izvēlēto dīvānu atstās bērni un mājdzīvnieki - šajā ziņā piemērotāki būs praktiski dīvāna krāsu salikumi.

Materiāls

Jāpievērš uzmanība dīvāna izgatavošanā izmantotajiem materiāliem. Visizturīgākie, protams, ir dīvāni ar koka karkasu. Arī metāla karkass ir labs ilgtermiņa risinājums.

Cenas ziņā pieejamāki ir dīvāni no skaidu plātnēm, tomēr to kalpošanas laiks ir ievērojami īsāks.

Vērtējot dīvāna kvalitāti un ilgtspējību, jāizvērtē, no kāda materiāla izgatavota sēžamā un guļamā daļa. Arī šeit pieejami dažādi varianti, taču populārākās ir poliuretāna putas. Jebkurā gadījumā jāpārliecinās, ka materiāli ir kvalitatīvi un nekaitē veselībai.

Ļoti svarīgs aspekts ir dīvāna auduma materiāls. Ieteicams izvēlēties tādu, kas neizbalēs un ātri neizdils. Jāņem vērā arī, cik vienkārša būs izvēlētā materiāla kopšana. Piemēram:

  • Velūra audums laika gaitā redzami nolietosies, tādēļ pēc dažiem gadiem, visticamāk, būs jādomā par jauna dīvāna iegādi. Izvēloties šāda materiāla dīvānu, svarīgi, lai audums būtu kvalitatīvs un kalpotu pēc iespējas ilgāk;
  • Ādas dīvāni izskatās lieliski, tomēr to uzturēšana un kopšana prasa zināmas rūpes. Šāda izvēle īpaši jāizvērtē mājdzīvnieku īpašniekiem, jo mīlulis ādas dīvānu var saskrāpēt - tad tas vairs nebūs labojams. Turklāt dabīgā āda ir ļoti trausla - ja tā pakļauta tiešo saules staru ietekmei, laika gaitā materiāls var sākt plaisāt.

Lai uzturētu dīvānu labā stāvoklī, nepieciešama regulāra tā tīrīšana. Pirms iepērkat līdzekļus dīvāna tīrīšanai, pārliecinieties, ka tie ir piemēroti konkrētā dīvāna materiālam.

Izmērs un funkcionalitāte

Viens no būtiskākajiem faktoriem, protams, ir dīvāna izmērs, īpaši, ja telpas platība ir ierobežota. Vispirms padomājiet, kur dīvānu novietosiet - tas ļaus precīzāk saprast vēlamos parametrus.

Izvērtējiet arī savas vajadzības - kādas funkcijas dīvāns pildīs? Gadījumā, ja dīvāns kalpos arī kā guļvieta, jāizvēlas tāds, kuru var ērti izvilkt. Šajā gadījumā jāpārliecinās, ka dīvāns ietilps telpā arī izvilktā veidā. Tāpat, iespējams, vēlēsieties, lai dīvānā ir praktiska veļas kaste.

Viena no populārākajām izvēlēm ir stūra dīvāni - tie ir pietiekami lieli un ērti, taču aizņem mazāk vietas.

Piegāde

Tas var šķist mazsvarīgi, bet patiesībā tas ir aktuāls jautājums - kā tiks organizēta iegādātā dīvāna piegāde uz Jūsu mājokli? Dīvāni mēdz būt visai lieli un smagi, tādēļ parastajā automašīnā var arī neietilpt.

Ja dīvāns tiks transportēts jau saliktā veidā, noteikti jāpadomā arī par to, cik platas ir kāpnes un durvju ailes Jūsu mājoklī - pretējā gadījumā var rasties nepatīkami pārsteigumi.

Dīvāni visām gaumēm interneta veikalā 220.lv

Ja nepieciešams jauns dīvāns, vērts ieskatīties arī interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Pircējiem tiek nodrošināta:

  • Daudzveidīga dīvānu izvēle;
  • Ērta un ātra pasūtījuma noformēšana;
  • Izdevīga preču piegāde

Stilīgi neizvelkamie dīvāni, funkcionāli izvelkamie dīvāni, praktiski stūra dīvāni interneta veikalā 220.lv pieejamās dažādās cenu kategorijās un dizainos - katrs atradīs savām vajadzībām piemērotāko variantu.

Dīvāns - svarīgs elements ikvienā dzīvojamā istabā. Izvērtējiet savas vajadzības un, izvēloties dīvānu, pievērsiet uzmanību tā kvalitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!