Foto: Shutterstock

Mati – tas ir katras sievietes lepnums. Taču, lai tos visiem arī varētu atrādīt ar lielu lepnumu un graciozitāti, svarīgi, lai tie vienmēr būtu spīdīgi, veselīgi un skaisti. Kā to panākt? Lūk, portāls "Webmd.com" apkpojis produktus, kurus vērts lietot uzturā, lai mati būtu ideāli.

Lasis matu spīdumam

Piemēram, laša, sardīņu, reņģu un skumbriju sastāvā ir tik ļoti svarīgās, veselīgās un neaizvietojamās omega-3 taukskābes. Ja zivis negaršo vai kādu citu apstākļu to ēšana nav opcija, laba alternatīva ir mūsu pašu maltās linsēklas vai linsēklu eļļa. Tā kā pats ķermenis nevar sintezēt šīs taukskābes, tāpēc tās jāiekļauj ēdienkartē. Omega-3 taukskābes uztur elastīgas šūnu membrānas, veicina sirds un asinsvadu sistēmas veselību, tām piemīt pretiekaisuma iedarbība un tās arī palīdz matiem augt, padarot tos spīdīgus un apjomīgākus.

Grieķu jogurts ātrākai matu augšanai

Grieķu jogurts ne tikai satur daudz olbaltumvielu, bet tajā ir arī sastāvdaļa, kura palīdz asinīm vieglāk cirkulēt, līdz ar to galvas āda ir labāk apasiņota un matu augšana paātrinās. Šo sastāvdaļu sauc par pantotēnskābi jeb par B5 vitamīnu. Tā var palīdzēt pat matu pārmērīgas izkrišanas gadījumā. B5 vitamīnu iespējams uzņemt ar uzturu, jo tas ir sastopams alus raugā, siļķēs, riekstos, saulespuķu sēklās. Tāpat pievērs uzmanību, lai vitamīns būtu kā sastāvdaļa izvēlētajos matu kopšanas līdzekļos.

Spināti trausliem matiem

Gluži kā daudzi tumši zaļie lapu dārzeņi, spināti ir pārpildīti ar lieliskām uzturvielām. Tajā ir milzum daudz A vitamīna, C vitamīna, dzelzs, magnija un folskābes. Spinātus dēvē arī par kārtīgu "vitamīnu bumbu". Tos ēdot tavi mati tiks mitrināti un samazināsies matu trauslums.

Dzelzs, lai mazinātu matu izkrišanu

Uzņemot pārāk maz dzelzs, varam nonākt līdz tam, ka mati sāk izkrist. Bet šo svarīgo mikroelementu, kas nodrošina skābekļa transportāciju pa mūsu ķermeni, var atrast augstvērtīgās brokastu pārslās, graudos, makaronos, sojas pupiņās, lēcās, liellopu gaļā un it īpaši aknās.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!