Foto: Publicitātes attēls
Vai zināt, kas kopīgs šiem diviem jautājumiem? Esam pārliecināti, ka jūs neuzminēsiet. Pārbaudiet sevi, ar plaukstu aizklājot šī raksta tālāko teksta daļu.

Kuri uzminēja, apsveicam! Jūs droši vien pērn apmeklējāt izstādi "Balttour 2015" vai arī esat bijuši Viļņā un pieredzējuši redzes korekcijas operāciju pie slavenā mikroķirurga Dr. med. Paula Rudaļeviča (Paulius Rudalevičius), kurš katru dienu runā ar cilvēkiem, kuri ļoti vēlas reizi par visām reizēm atvadīties no brillēm, bet lēmuma pieņemšanu atliek uz "kādu citu reizi", atbildot uz neskaitāmiem, reizumis neiedomājamiem jautājumiem.

"Ja jūs zinātu, uz kādiem jautājumiem man nācies atbildēt pirms redzes lāzerkorekcijas operācijām," stāsta Pauls Rudaļevičs, Viļņas Medicīnas diagnostikas un ārstniecības centra Oftalmoloģijas centra vadītājs. "Lielākā daļa jautājumu saistīti ar raizēm par veselību, redzes kvalitāti pēc operācijas, bet dažus jautājumus var izskaidrot ar visparastākajām bailēm no "baltajiem virssvārčiem". Tādēļ mēs cenšamies pēc iespējas vairāk stāstīt sabiedrībai par lāzerkorekcijas drošību un nesāpīgumu. Mūsu centra pieredzējusī speciālistu komanda bieži vien dodas uz citām pilsētām un pat valstīm, piemēram, uz Latvijā notiekošo izstādi "Balttour", lai, pārbaudot redzi, cilvēkiem izskaidrotu, ka pie mūsdienu iespējām slikta redze ir arhaisms. Risinājums ir teju visām diagnozēm - vai tā būtu tuvredzība, vai tālredzība, astigmatisms vai presbiopija. Turklāt šīs problēmas atrisina nevis brilles vai kotaktlēcas, bet operācija ar augstām tehnoloģijām."

"Kāds pacients man jautāja, vai nevajadzētu nogaidīt, līdz tehnoloģijas būs pilnībā attīstītas. Es viņam atbildēju, ka analoģija mūsdienu tehnoloģijām būtu salīdzinājums - elektronikas pārpilna virsskaņas lidmašīna, kurā darbojas autopilots, un gaisa balons. Es nesaku, ka tehnoloģijas stāvēs uz vietas, iespējams, mums izdosies pieredzēt tādu brīdi, kad būs iespējama arī acs pārstādīšana.

Šodien lāzerkorekcijas operācijas ātrums un precizitāte ir tik augstā līmenī, ka vispār nav jādomā par redzes pasliktināšanos vai zudumu, savukārt pēcoperācijas piekoriģēšana nepieciešama vien dažos izņēmuma gadījumos ar sarežģītāku diagnozi. Ja diagnostikas izmeklējumi rāda, ka jums nav nekādu kontrindikāciju, bet pēc korekcijas tiek ievēroti visi ārsta norādījumi, izcils rezultāts uz ilgiem gadiem garantēts."

Kāda ir lāzerkorekcijas būtība?

Lāzers veido jaunu radzenes formu - mūsu acs "dabīgo lēcu", kā rezultātā gaismas stari tiek lauzti citādāk, bet agrāk izplūdušie attēli tiek kļūst skaidri.

"Lāzerkorekcijas operācijai nepieciešams: radzene, lāzers un ārsts, kurš vada šo lāzeru. Ja ar radzeni nav problēmu, bet to mēs aicinām pārbaudīt, dodoties uz izstādi "Balttour 2016" un apmeklējot mūsu stendu ar romantisko nosaukumu "Nr. H23", tad par lāzeru mēs uzņemamies pilnu atbildību," ar smaidu skaidro ārsts.

"Mūsu centra izmantotais lāzers "Schwind Amaris" ir mūsdienīgākais lāzers ne tikai Lietuvā, bet visā Baltijas reģionā. Tulkojumā no latīņu valodas "amaris" nozīmē - "mīļotais". Šķiet, ka šo nosaukumu lāzeram piešķīruši paši mikroķirurgi. Es nezinu, ar ko varētu salīdzināt šo tehniku, bet lāzers ļauj veikt "augstākās pilotāžas" operācijas. Ārsti šo lāzeru iecienījuši arī tādēļ, ka tā iedarbība uz pacienta radzenes virsmu ir ļoti saudzīga. Veidojot ideāli gludu virsmu, lāzers nesausina to, pateicoties augstajam ātrumam, kas ir apgriezti proporcionāls iedarbības ātrumam. Jo lielāks ātrums, jo mazāk laika vajadzēs vēlamā rezultāta iegūšanai. Tehnoloģija "Schwind Amaris" ir saņēmusi ne mazums starptautisku apbalvojumu, un man ir liels prieks, ka Viļņā, pilsētā, kur esmu dzimis un strādāju, ir šādas iespējas. Medicīnas diagnostikas un ārstniecības centrā ir pieejams viss nepieciešamais jaunākās paaudzes diagnostikas un operāciju aprīkojums, kas darbu pārvērš par svētkiem, ļaujot baudīt izcilus rezultātus. Tādēļ nav pārsteigums, ka pie mums brauc daudzi pacienti no aizrobežām, t. sk., no Latgales, Rīgas un citiem reģioniem."

"Visiem "Balttour 2016" apmeklētājiem ar prieku pastāstīsim par visām iespējām un, protams, atbildēsim uz visiem jautājumiem, ieskaitot to pašu elektrību. Gaidīsim jūs no 5. līdz 7. februārim uz bezmaksas redzes pārbaudi mūsu stendā!"

Medicīnas diagnostikas un ārstniecības centrs ir privātās medicīnas nozares līderis Lietuvā. Mūsdienīgā privātklīnika ar konsultāciju centru tika atklāta pirms 20 gadiem. Centrā strādā vairāk nekā 170 pieredzējušu ārstu, arī pediatri un šaura profila speciālisti. Komandā darbojas vairāk nekā 40 habilitētie doktori, profesori, medicīnas doktori, docenti - ārsti, kas atzīti ne tikai Lietuvā, bet arī ārpus valsts robežām.

Centrs piedāvā vairāk nekā 1100 dažādus pakalpojumus - profilaksi, terapiju, diagnostiku, aprūpi un ķirurģisko ārstēšanu, fizioterapiju un rehabilitāciju. Te veic vairāk nekā 500 dažādu veidu laboratoriskos izmeklējumus - no ierastiem asins un urīna izmeklējumiem līdz sarežģītiem onkoloģisko slimību izmeklējumiem un molekulārajai diagnostikai. Klīnika nodrošina vairāk nekā 100 ambulatoro un stacionāro operāciju veidus.

Viļņas Medicīnas diagnostikas un ārstniecības centrā viss medicīnas aprīkojums tiek pastāvīgi atjaunināts, izvēloties pasaules vadošos ražotājus. Savā darbības laikā centrs ir iemantojis drošas medicīnas iestādes slavu, kam uzticas vissarežģītākajās situācijās. Ik gadu centrā vēršas vairāk nekā 60 000 pacientu, katrs otrais nolemj regulāri izmantot klīnikas pakalpojumus. Atbilstību augstajiem starptautiskajiem kvalitātes standartiem, ārstēšanas drošībai un pacientu aprūpei apliecina dažādas akreditācijas un sertifikāti: "Ārvalstu pacientu aprūpes kvalitāte" un "Izcila medicīnas tūrisma pakalpojumu kvalitāte", ko piešķīrusi starptautiskā akreditācijas kompānija "Temos International" (Vācija), akreditācija arbilstoši Labas prakses kodeksam - "Treatment Abroad Accredited" (TAA) un "Zelta slimnīcas sertifikāts" - JCI (ASV).

Plašāka informācija: www.medcentras.lt/ru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!