Ēdiena gatavošana ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa, diemžēl ne katrs izjūt lielo gatavošanas prieku. Bieži vien vēlamies pagatavot ko skaistu sev vai ģimenei, bet atduramies pret laika trūkumu, kā arī sajūtu, ka pagatavot kaut ko interesantu ir sarežģīti.

Tomēr ēst gatavošana var sniegt lielu baudījumu un pavadītais laiks virtuvē var tikt samazināts līdz minimumam, ja mums ir viss, kas nepieciešams katram produktam un tā veiksmīgai pagatavošanai, turklāt, virtuves piederumu dažādība palielinās arī ēdienu daudzveidību un vēlmi pagatavot ko skaistu un veselīgu.

1. Pudeļu korķi (Tescoma, Rito)

Svētkos un ikdienā bieži vien atveram kādu vīna vai šampanieša pudeli, taču nevēlamies to iztukšot uzreiz, un ir zināms, ka vīns ir vislabākais tieši pudeles atvēršanas dienā. Šeit talkā nāks pudeļu korķi, kuri noslēgs pudeles atvērumu tā, lai dzēriens arī pēc vairākām stundām saglabātu savas garšas un smaržas īpašības.

2. Zivju nazītis (Tescoma, Rito)

Zivju ēdieni ir ne vien veselīgi, bet arī garšo lieliski, tomēr bieži mēs saskaramies ar divām problēmām - jau attīrīta zivs fileja ir dārga, bet neattīrītu ir pārāk piņķerīgi pagatavot, it sevišķi, ja runa ir par zvīņu notīrīšanu. Tieši tādēļ ir radīts šis nerūsējošā tērauda zivju nazītis, ar kuru zvīņu noņemšana nesagādās nekādas grūtības.

3. Ābolu sagriezējs (Tescoma, Rito)

Vai esat kādreiz mēģinājusi sagriezt ābolus viesībām vai arī ziemas kompotam? Tas aizņem diezgan ilgu laiku, ja griežam ar nazi šķēli pa šķēlītei. Šis ābolu sagriezējs sadalīs augli vienmērīgās daļās, turklāt - atdalīs arī serdi pāris sekunžu laikā.

4. Dārzeņu sakņu griezējs (Tescoma, Rito)

Dārzeņu porcija dienā ir nerakstīts likums, un vārīti dārzeņi labāk saglabā savas garšas un veselīgās īpašības. Vārītu dārzeņu griešana, savukārt, nav pats tīkamākais process, ja to darām ar nazi. Viss ir vienkāršāk nekā šķiet - šis dārzeņu sakņu griezējs sadalīs produktus vienādās daļiņās ātri un bez liekām problēmām.

5. Dārzeņu kapātājs (Zyliss, Rito)

Pagatavot veselīgus dārzeņu salātus dažās sekundēs, pievienojot visas sastāvdaļas uzreiz, nesmērējot nažus, izmantojot tikai vienu trauku ir pavisam viegli, ja mājās ir dārzeņu kapātājs, kurš ar nerūsējošā tērauda asmeņiem ātri paveiks visu darbu jūsu vietā. Asmeņi sasmalcina dārzeņus gan lielos, gan mazos gabaliņos, turklāt šim kapātājam ir ļoti pievilcīgs dizains un tilpuma atzīmes uz trauka, kā arī silikona pamatne pret slīdēšanu.

6. Citronu šķēlīšu sulas spiedējs (Tescoma, Rito)

Citrona šķēlīte pie tējas ne vien uzlabo tējas garšas nianses, bet arī palielinās C vitamīna daudzumu jūsu organismā. Ja negaršo pati šķēlīte, bet sulu pie tējas vēlamies, tad ar šo šķēlīšu sulas spiedēju darbs tiks padarīts ātri, bez roku smērēšanas.

7. Siera nažu komplekts (R2S, Rito)

Ir tik daudz dažādu sieru, katram no tiem - savas īpašības. Lai siera baudīšana būtu daudz vienkāršāka un patīkamāka, katram sieram ir speciāli veidots savs īpašais griežamais, jo ne visus sierus iespējams ērti nogriezt ar parastu nazi, tādēļ ir iegādājams siera dēlītis un nažu komplekts, kas padarīs jebkuru cilvēku par īstu siera baudītāju.

8. Mini smalcinātājs (Lurch, Rito)

Ja vēlamies sasmalcināt nelielu daudzumu dažādu gardumu ātri, tad to ir iespējams izdarīt šajā mini smalcinātājā, kurā ievietoti dārzeņi vai citi produkti ar vieglām rokas kustībām tiks sagriezti lielākās vai mazākās šķēlītēs, turklāt šo mini smalcinātāju pēc lietošanas var ērti noskalot.

9. Silikona cepamās formas (Lurch, Rito)

Mūsdienās silikons tiek izmantots daudzās sfērās, nu tas ir veiksmīgi ienācis arī virtuvē un pavēris plašas iespējas. Silikona cepamās formas ir ar īpaši nepiedegošu virsmu, tās var lietot cepamajās krāsnīs līdz pat 260°C temperatūrai, kā arī mikroviļņu krāsnīs. Tās ir arī drošas trauku mazgājamajās mašīnās un absolūti nekaitīgas ēdienam, turklāt piemērotas arī alerģiskiem cilvēkiem.

10. Ķiršu kauliņu izņēmējs (Lurch, Rito)

Ķirši ir lielisks gardums, tomēr tiem ir liels mīnuss - kauliņi. Nevēlēšanās noņemties ar kauliņu izņemšanu bieži attur mūs no ķiršu baudīšanas, tādēļ ir vērts padomāt par šādu ierīci, kas izņem kauliņus svaigiem un konservētiem ķiršiem un olīvām. Lielajā tvertnē var ievietot lielu daudzumu ķiršu un ar vienkāršām un ātrām kustībām atbrīvot lielu ķiršu daudzumu no kauliņiem.

Visas šīs lietas meklējiet "RITO" veikalos:

Rīga: Marijas iela 11, Brīvības iela 90, Tirdzniecības parks "Alfa", TC "Mols",

TC "Spice" (mēbeļu un interjera centrs), TC "Domina".

Liepāja: Vītolu iela 1.

Ventspils: Kārļa iela 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!