Foto: Publicitātes foto
Ledusskapis ir ikdienas nepieciešamība, tādēļ īpaši jāpiedomā pie tā izvēles, jo tas ir ilgtermiņa pirkums. Pirms to iegādājaties, nepieciešams veikt patstāvīgu izpēti un apdomāt savas vēlmes un iespējas.

Šie padomi palīdzēs Jums veikt izvēli, kuru vēlāk nenāksies nožēlot:

1. Apdomājiet sev piemērotāko ierīces stilu

Pieejami dažādi ledusskapji un to modeļi (apskatīt šeit), tādēļ ņemiet vērā savas vēlmes un vajadzības:

  • Ja vēlaties standarta, ekonomisku ierīci, izvēlieties ledusskapi, kam ir augšējā saldētava. Šie ledusskapji nav aprīkoti ar modernām funkcijām, taču tie ir cenas ziņā pieejamāki. Šāda veida modelim ir ietilpīgāki plaukti, kas garantē, ka varēsiet uzglabāt daudz vairāk produktu, nekā citos ledusskapjos.
  • Ja vēlaties vieglāk pārskatāmus plauktus un lielāku saldētavas nodalījumu, izvēlieties ledusskapi, kam ir apakšējā saldētava. Lai paņemtu produktus no saldētavas, Jums nāksies pieliekties, taču atcerieties, ka šī ledusskapja daļa parasti tiek izmantota retāk.
  • Ja vēlaties, lai ledusskapis ir neuzkrītošs, izvēlieties iebūvējamu ledusskapi. Tam ir dažādi durvju dizaini, un tajās var iebūvēt plauktus, kas atbilst konkrētiem parametriem. Tomēr šādi ledusskapji mēdz būt mazāki un dārgāki par citiem.

2. Apdomājiet, kādas funkcijas Jūs vēlaties

Tā kā ledusskapis ir jāsavieno ar kopējo santehnikas sistēmu, no sākuma izlemiet, kur to novietosiet un tikai pēc tam apdomājiet, kādas funkcijas Jūs vēlaties:

  • Ja Jums galvenais ir praktiskums, izvēlieties ierīci ar regulējamiem plauktiem un durvju nodalījumiem. Dažiem ledusskapjiem ir plaukti, kurus var pārvietot uz augšu vai uz leju. Tāpat pievērsiet uzmanību atsevišķu plauktu dziļumam un kopējai ietilpībai.
  • Ja vēlaties, lai ledusskapis vienmēr ir kārtīgs un viss atrodas sev paredzētajā vietā, izvēlieties ierīci ar īpašām atvilktnēm. Dažiem ledusskapjiem ir atvilktnes, kas paredzētas olām, gaļai, šķidrumiem, utt. Citiem modeļiem ir arī pagarinātas atvilktnes, kas ļauj vieglāk piekļūt produktiem, kas atrodas aizmugurē. Tāpat pastāv ledusskapji, kam ir atvilktnes ar atsevišķu temperatūras vai mitruma kontroli, lai uzglabātu produktus, tādus kā gaļu, augļus un dārzeņus to optimālajos uzglabāšanas apstākļos.

Ņemiet vērā, ka ledusskapji, kam piemīt šādas funkcijas, jāremontē daudz biežāk nekā tie, kas veic vien pamata uzdevumus un aprīkoti vien ar glabāšanas un saldētavas telpu.

220.lv interneta veikals piedāvā dažādus ledusskapjus un saldētavas.

3. Dodiet priekšroku specializētajiem veikaliem

Elektropreču veikaliem parasti ir plašākas izvēles iespējas. Tikai tad, ja iegādājaties ledusskapi specializētā veikalā, varat būt pārliecināts, ka tas ir kvalitatīvs un darbosies ilgtermiņā. Nebaidieties iegādāties ledusskapi interneta veikalā, tikai pirms tam noteikti apskatiet konkrētās preces aprakstu un, ja iespējams, arī atsauksmes!

4. Iegādājieties to pareizajā laikā

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem un ekspertu padomiem, labākais laiks, lai iegādātos ledusskapi, ir pavasaris, īpaši maijs, jo tieši tad ražotāji izvieto jaunus modeļus un rīko veco modeļu izpārdošanas. Taču, ja Jums nav laika gaidīt šīs atlaides un ledusskapis nepieciešams steidzami, tad iegādājieties ierīci pie mazumtirgotājiem, kuri piedāvā atlaides visa gada garumā.

Tāpat izmantojiet brīvdienu un svētku akcijas (Melnā piektdiena, Ziemassvētki, Lieldienas, dzimšanas vai vārda dienas atlaide, utt.) Apskatiet un iegaumējiet vispārīgos cenu diapazonus dažādiem ledusskapju stiliem, lai vienmēr būtu pārliecināts, ka par konkrēto preci nepārmaksājat.

5. Nebaidieties no nezināmā

Jāņem vērā, ka ne vienmēr pasaulē zināmi un ekspertu atzīti zīmoli attaisno uz tiem liktās cerības, tādēļ nebaidieties no nezināmā! Tas, ka izvēlētā ledusskapja firma nekad nav dzirdēta, nav šķērslis – apskatiet internetā pieejamās atsauksmes un rūpīgi izlasiet preces aprakstu. Varbūt tieši tas ir Jums piemērotākais un labākais ledusskapis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!