Foto: Publicitātes foto
Vai plāno nelielas pārvērtības savā mājokli? Vai varbūt pārvācies uz jaunu vietu, kurā nepieciešamas arī jaunas mēbeles? Kuras ir svarīgākās mēbeles, bez kurām nav iedomājama neviena mājokļa telpa – lasi šajā rakstā!

Mēbeles viesistabai

Viesistabas sirds noteikti būs dīvāns un neliels žurnālgaldiņš vai lielāks galds. Savukārt istabas funkcionalitātes palielināšanai un telpas papildināšanai būs vajadzīgi skapīši, kāda sekcija vai kumode. Mājīguma sajūtu palīdzēs radīt krēsli, pufi un varbūt pat kāds sēžammaiss.

Mēbeles guļamistabai

Guļamistabas centrālā mēbele viennozīmīgi ir gulta ar matraci. Ja nepieciešams, var izmantot arī virsmatraci. Tipiski guļamistabai tiek pievienots arī skapis drēbēm un naktsgaldiņi.

Ja guļamistabā paredzēts televizors, tad noderēs arī televizora galdiņš. Ja vēlies telpu padarīt vizuāli lielāku, guļamistabas mēbeļu un sienu toņus izvēlies gaišākus, izvairies no masīviem skapjiem, dodot priekšroku nelieliem skapīšiem un plauktiņiem. Izmanto veļas kasti zem gultas un iegādājies nelielu galdiņu vai statīvu un telpaugus.

Mēbeles dārzam

Lai siltas vasaras (un rudens) dienas izbaudītu pilnībā, dārzā noderēs galdiņš, krēsli un varbūt pat zvilnis. Lai laikapstākļi nebūtu šķērslis, der iegādāties saulessargu un dārza nojumi. Ja izvēlēsies tādu nojumi, kuru ir iespējams noslēgt, tad varēsi to izmantot arī mazliet zemākās temperatūrās, jo tā labāk uzglabās sevī siltumu un nelaidīs cauri aso vēju un lietu.

Savukārt paši mazākie pratīs novērtēt smilšu kastes piedāvātās iespējas. Pavisam laiskajiem un nesteidzīgajiem lielā cieņā būs šūpuļtīkls. Vasaras sezonā dārzā vari iznest arī sēžammaisus, ja tie veidoti no atbilstoša materiāla.

Mēbeles bērnistabai

Bērnistaba būs tā telpa, kurai laika gaitā var būt nepieciešamas vislielākās pārmaiņas. Ja mazais ģimenē ienācis nesen, tad sākumā tā būs jaundzimušo gulta, skapīši un plaukti. Bērnam augot, jaundzimušā gultu nomainīs jau bērna gultiņa, istabu papildinās galds un kāda mantu kaste rotaļlietu glabāšanai. Atkarībā no bērna vecuma pieejami bērnu krēsliņi. Ja vēlies izvairīties no mēbelēm ar asākiem stūriem, krēslu vietā vari ierīkot sēžamos pufus vai sēžammaisus.

Mēbeles virtuvei

Ievērojamu virtuves telpas daļu aizņem santehnika un virtuves mēbeles. Ja virtuve nav atdalīta no ēdamistabas, tad centrālā mēbele būs ēdamgalds un krēsli. Galdu un krēslus var iegādāties gan komplektā, gan no dažādiem stiliem, krāsām un ražotājiem.

Ērtākai produktu un virtuves rīku uzglabāšanai būs nepieciešami skapīši. Skapīšiem, āķīšiem, dažādiem organizatoriem jābūt pietiekami lielā daudzumā un pārdomātiem, lai virtuves virsmas būtu brīvas, bet sienas – pietiekami brīvas.

Mēbeles vannas istabai

Tāpat kā virtuvē arī vannas istabā daļu telpas aizņems tieši santehnika. Pie mēbelēm būs pieskaitāmi vien vannas istabas skapīši, plaukti un spoguļi. Vannas istabā ir īpaši svarīgi izvēlēties tādas mēbeles, kuras ir izturīgas pret mitrumu. Tvaiks no dušas vai karstas vannas ilgtermiņā var veidot redzamus bojājumus uz tādām mēbelēm, kas nav paredzētas tieši šīm telpām. Ne velti mēbeles vannas istabai gan veikalos, gan internetveikalos nodalītas kā atsevišķa kategorija.

Mēbeles priekšnamam

Priekšnams nav iedomājams bez pakaramajiem un skapjiem. Tāpat lielākai lietu kārtībai un pārskatāmībai būs jāpadomā par apavu plauktiem vai apavu turētājiem. Tieši apavu uzglabāšanai var noderēt šaurāki skapīši, ko var novietot ap durvīm vai virs tām, lai uzglabātu tos apavus, kuri nav sezonai aktuāli. Tos kuri tiek lietoti tieši šajā gadalaikā, var novietot aizsniedzamākā vietā turpat pie ieejas ar apavu turētāju palīdzību.

Lai nenozaudētu ikdienā nepieciešamus sīkumus, ierīko lietussargu turētāju un pakaramo atslēgām. Ieteicams atrast vietu arī soliņam vai krēslam, lai varētu ērtāk uzvilkt un novilkt apavus, kā arī tuvumā soliņam novietot apavu lāpstiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!