Foto: Publicitātes attēls
Kontaktlēcas ir ērts un saudzīgs veids, kā parūpēties par acu veselību un lielisku redzi. Par visdrošāko izvēli uzskatāmas vienas dienas lēcas – tās piemērotas gan tiem, kuru acis ir īpaši jutīgas, gan tiem, kuru aktīvais dzīvesveids pieprasa pastāvīgu mobilitāti un kustību. Atšķirībā no ilglaicīgi lietojamajām kontaktlēcām, vienas dienas lēcām nav vajadzīga speciāla kopšana, turklāt dažādu infekciju iespēja ir samazināta līdz minimumam. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, kontaktlēcas spēj nevainojami pielāgoties cilvēka acij un nodrošināt komfortu visas dienas garumā.

Vienas dienas lēcu priekšrocības
Vairums kontaktlēcu ir paredzētas ilgstošai lietošanai. To derīguma termiņi mēdz atšķirties, taču, lai nekaitētu acu veselībai, ir svarīgi tās regulāri un pareizi kopt, ievērojot precīzus acu ārsta norādījumus. Lēcas nekādā gadījumā nedrīkst aizskart ar netīrām rokām, tās ik nakti nepieciešams izņemt, lai ievietotu tām paredzētajā šķidrumā, un tās drīkst lietot tikai tik ilgi, cik noteicis ražotājs. Turklāt jāatceras, ka vajadzīgās rūpes jāvelta arī lēcu kopšanas līdzeklim un uzglabāšanas konteinerim - lai novērstu infekcijas iespēju, tos nepieciešams mainīt aptuveni ik pēc trim mēnešiem. Tāpat jāņem vērā, ka uz kontaktlēcu virsmas laika gaitā uzkrājas nogulsnējumi, proti, dažādas sīkas daļiņas no apkārtējās vides un pašas acs izdalītajām asarām. Pat tad, ja lēcas tiks pastāvīgi koptas, materiāls, no kā tās veidotas, nespēs pilnvērtīgi atgrūst netīrumus, un radīsies pastiprināts infekciju risks.

Vienreizlietojamās lēcas atrodas sterilā iepakojumā un pēc lietošanas vairs nav izmantojamas otrreiz. Tādējādi šāda veida lēcas ir pasargātas no nosēdumiem un netīrumiem, nekādi neapdraudot to valkātāju. Tās ir īpaši piemērotas tiem, kuru acis jutīgi reaģē uz dažāda veida kairinājumu un, lietojot standarta lēcas, kļūst apsārtušas un iekaist. Tāpat tās noderēs visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem un ceļojumu baudītājiem, tiem, kas pastāvīgi atrodas kustībā, un tiem, kas dod priekšroku operatīvai, taču drošai redzes traucējumu korekcijai. Atliek tikai izraudzīties vajadzīgo daudzumu lēcu pāru, un tu ik dienu būsi atbilstoši nodrošinājies, turklāt parūpēsies par to, lai tavas acis būtu pasargātas no baktēriju izraisītā kaitējuma.

Tāpat vienas dienas lēcas piemērotas tiem, kas cieš no dažādām alerģijām - reakciju pret pašu lēcu vai to kopšanas līdzekli, kā arī bērniem un pusaudžiem, kas vēl nespēj pilnvērtīgi parūpēties par pareizu lēcu kopšanu.

Pirms kontaktlēcu iegādes ir svarīgi konsultēties ar savu acu ārstu - viņš novērtēs pacienta vispārējo veselības stāvokli un noteiks, kādas lēcas būs vispiemērotākās.

Nekādā gadījumā nelieto vienas dienas lēcas atkārtoti. To maksimālais lietošanas laiks ir 16 stundas. Nedodies pie miera, kamēr neesi droši izņēmis acīs ievietotās kontaktlēcas.

Biotrue® OneDay - lēcas, ko iedvesmojusi acs bioloģija
Lai redze būtu skaidra visas dienas garumā, bet acis tiktu aizsargātas no ārējas vides nelabvēlīgajiem faktoriem, ir nozīmīgi saglabāt acu dabisko mitruma līmeni. Ja nekvalitatīvu kontaktlēcu dēļ acis nesaņems tām nepieciešamo skābekli un kļūs sausas, cilvēks jutīs nepatīkamu graušanu, kairinājumu, redze miglosies, un acis apsārtīs. Ilgstošas ietekmes rezultātā var rasties dažādas infekcijas un pat nopietnas veselības problēmas, piemēram, konjunktivīts - vīrusu izraisīts acs gļotādas iekaisums. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izraudzīties lēcas, kas būtu harmonijā ar cilvēka acs dabisko stāvokli.

Jau kopš pirmo kontaktlēcu izgudrošanas zinātnieki strādā pie arvien jaunu lēcu materiālu izveides, cenšoties nodrošināt maksimālu skābekļa caurlaidību un mitruma līmeni. Kontaktlēcas Biotrue® OneDay radītas no gluži inovatīva materiāla, kura skābekļa caurlaidība sasniedz 93% - tik, cik nepieciešams, lai acs spētu atbilstoši funkcionēt visas dienas garumā. Materiāls nesatur silikonu, taču spēj piegādāt ievērojami vairāk skābekļa nekā tradicionālie hidrogēla un silikonhidrogēla izstrādājumi, tai pat laikā saglabājot ierasto materiālu mitrinošās īpašības. Ņemot vērā to, ka ūdens saturs acs radzenē veido 78%, arī šīs vienas dienas lēcas satur tikpat lielu daudzumu ūdens, tādējādi pastāvīgi uzturot acs optimālo vidi, nodrošinot to valkātājam maksimālu komfortu un saglabājot precīzu optisko formu vairāku stundu garumā.

Lēcām ir īpaši veidota ārējā virsma. Tā atdarina asaru plēvītes saudzējošo lipīdu slāni, neļaujot acīm kļūt sausām un pasargājot tās no kairinājuma. Savukārt High Definition optika, kas pielietota šo kontaktlēcu ražošanā, piedāvā nebijušu izšķirtspēju - lēcām ir maksimāli samazināts atspīdums, un tās spēj nodrošināt nevainojamu redzi, pat uzturoties nepietiekamā apgaismojumā.

Tāpat Biotrue® OneDay lēcas pasargās to valkātāju no kaitīgajiem ultravioletajiem stariem. Tas īpaši noderēs rudens un ziemas mēnešos, kad nereti aizmirstam par to, ka jutīgajām acīm vajadzīga pienācīga aizsardzība arī tad, kad saule nespīd tik spoži kā vasarā.

Izmēģini jaunās kontaktlēcas jau tagad! Pērkot Biotrue® OneDay lēcas interneta veikalā Lensor, tu saņemsi 15% atlaidi. Iepakojumā ir 30 lēcu pāri - katrai mēneša dienai. Drošs risinājums, asa un skaidra redze, komfortabla lietošana - tās ir vienas dienas Biotrue® OneDay kontaktlēcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!