Foto: Privātais arhīvs/Valters Pelns
Meklējot apģērbu vai kādus darinājumus, uz birkas parasti ir zīmola nosaukums, bet vien retu reizi klāt rakstīti arī cilvēku vārdi, kuri ir lielākie "vaininieki" pie konkrētās lietas radīšanas. Viņu prātā izsapņotā ideja realizējusies taustāmā lietā, tāpēc šoreiz, pāršķirstot "Viņa" arhīva lapas, esam saulītē izcēluši 14 veiksmes stāstus par pašmāju modes un aksesuāru zīmoliem, taču galvenokārt par radošajiem cilvēkiem, kas slēpjas aiz tiem.

Cilvēkiem var būt kardināli pretēji dzīves redzējumi un atšķirties arī pieredzes, tāpēc nebūt nav pārsteigums, ka var būt arī ļoti dažādas pieejas biznesa uzsākšanā un tā virzīšanā. Kamēr viens izvēlas visu paveikt tikai saviem spēkiem, cits ir komandas spēlētājs, tāpēc labprāt ceļu modes pasaulē "lauž" ar kādu kopā. Kā piemēru var minēt māsu zīmolus "RainSisters", "MUCINA" un arī "Maasa", kuros zem viena vārda apvienojušās pat trīs uzņēmīgas sievietes.

Uzvelkot mugurā veikalā iegādātas drēbes, apavus vai pieskaņojot kādu aksesuāru, piemēram, somiņu vai auskarus, var nebūt ne mazākās nojausmas, kas ir šīs lietas, kas tev tik ļoti iepatikusies, idejas autors. Tieši tāpēc šoreiz aicinām ielūkoties dažādu Latvijas zīmolu aizkulisēs – iepazīties ar darbīgām un radošām sievietēm, kuras dažādos veidos nonākušas pie secinājuma, ka vēlas attīstīt ideju par kaut ko savu. Šie ir stāsti par sapņiem, reizēm šķietami neticamām idejām un to veiksmīgu realizāciju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!