Foto: Privātais arhīvs
Viņa varētu arī strādāt dzīvnieku patversmē, pansionātā vai kļūt par skolotāju, jo tas atbilstu Ulrikas Skakovskas izvirzītajam kritērijam, ka darbam jābūt jēgpilnam un jānes kāds labums. Šobrīd, 26 gadu vecumā, viņa strādā lielākajā dzīvnieku aizsardzības organizācijā Latvijā un koordinē divus apjomīgus projektus. Pirmais ir "Neapēd zemeslodi", kas aicina samazināt uzturā dzīvnieku izcelsmes produktus un apgādā dalībniekus ar receptēm un informatīvo materiālu, un šogad iniciatīvā piedalās vairāk nekā deviņi tūkstoši cilvēku. Otrs Ulrikas projekts ir "Augi & Draugi" – viņa kopā ar domubiedriem izstrādājusi lietotni, kas palīdz atrast kafejnīcas un restorānus, kuru ēdienkartē ir veģetāri un vegāniski ēdieni.

Projekts "Neapēd zemeslodi" aicina samazināt uzturā dzīvnieku izcelsmes produktus un apgādā dalībniekus ar receptēm un informatīvu atbalstu, kā to īstenot. Iniciatīvā piedalās vairāk nekā deviņi tūkstoši cilvēku. Otrs Ulrikas projekts ir "Augi & Draugi" — viņa kopā ar draugiem ir izstrādājusi lietotni, kas palīdz atrast kafejnīcas un restorānus, kur ēdienkartē ir veģetāri un vegāni ēdieni.

Ulrika dzimusi Rīgā un bērnību pavadījusi Juglā, kur līdzās vienmēr bija mazs stūrītis dabas – ezers un mežs. Katru vasaru viņa devās uz laukiem Latgalē, kur dzīvoja īstā saimniecībā līdzās dažādiem dzīvniekiem, sākot ar kaķiem un beidzot ar zirgiem: "Bērnībā ļoti pārdzīvoju, ka pret suņiem un kaķiem izturas citādi nekā pret pārējiem dzīvnieciņiem," viņa atceras, piebilstot, ka interese par dabu izpaudās arī biezu enciklopēdiju lasīšanā. Skolā viņai ļoti patika bioloģija, literatūra un vēsture: "Man vienmēr gribējās saprast, kāpēc cilvēki rīkojas tieši tā, kas viņus pamudina uz konkrētu rīcību." Arī pēc stundām viņas diena bija aizpildīta – mūzikas skolā meitene apguva klavierspēli, dziedāja arī korī un diezgan nopietni aizrāvās ar futbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!