Foto: instagram.com/expedition_196/
27 gadus vecā avantūriste Kesija Depekola no Konektikutas, ASV, pēdējos 16 mēnešus pavadījusi klejojot apkārt pasaulei, jo viņas mērķis ir pabūt visās pasaules valstīs (arī apstrīdētajās, piemēram, Taivāna), apsteidzot iepriekšējos censoņus un laužot Ginesa rekordu. Līdz viņas mērķa sasniegšanai pietrūkst vēl nedaudz.

Kā vēsta "Telegraph", Kesija jau paspējusi pabūt 180 valstīs, tostarp arī Latvijā, atstājot vēl 16 valstis, ko apmeklēt. "Dailymail" apgalvo, ka orientējoši tuvāko 45 dienu laikā Kesijai savu mērķi izdosies sasniegt.
Kesija savu piedzīvojumu uzsāka savā 25. dzimšanas dienā un kopš tās dienas aktīvi publicē spilgtākos mirkļus arī savā "Instagram" kontā, slēpjoties zem lietotājvārda "expedition_196".

Šobrīd ceļotāja ir iztērējusi aptuveni 160 tūkstošus mārciņu jeb nedaudz mazāk kā 180 tūkstošus eiro, kas iekļauj arī 254 lidojumu biļetes, ziņo "Telegraph". Jāpiebilst, ka lielu daļu izdevumu sedz dažādi sponsori un dažkārt Kesija bez maksas var atjaunot enerģijas rezerves dažādās naktsmītnēs apmaiņā pret publikācijām sociālajos tīklos.

#fbf to Angkor Wat

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴬᴺᴰᴿᴬ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ (@expedition_196) on Jul 9, 2016 at 2:33am PDT

Ceļotāja skaidro, ka vienā valstī viņa uzturas aptuveni divas līdz trīs dienas, kurās ne tikai iepazīstas ar jauno vidi un izbauda mirkļus, bet arī iemūžina tos, lai pēc garā ceļojuma varētu izveidot dokumentālo filmu par saviem piedzīvojumiem.

Viņas piedzīvojums nav tikai par ceļošanu. Tāpat viņas uzdevumos ietilpst ūdens paraugu savākšana no visas pasaules, lai tālāk nodotu tos zinātnieku rokās. Kā liecina pieejamā informācija viņas mājaslapā, Kesija piedalās arī dažādos projektos, kam ir cēli mērķi.

"Mans sapnis vienmēr ir bijis apceļot pēc iespējas vairāk valstis un veidot pasauli par labāku vietu. Mani tracināja tas, ka es nevarēju izdomāt, kā to izdarīt," tā avantūriste.

"Brīdī, kad koledžā biju nomācījusies 3,5 gadus, es iegādājos vienvirziena biļeti un pabiju četros kontinentos, 26 valstīs." Tieši šis ceļojums Kesijā radīja vēl lielāku apetīti pret jaunu vietu apskatīšanu, vēloties apceļot pilnīgi visas pasaules valstis, kā arī izmantot savu piedzīvojumu, lai iedvesmotu cilvēkus visā pasaulē.

Šobrīd viņa ir atpakaļ Konektikutā, lai nokārtotu vīzas un spētu apskatīt pēdējos 16 galamērķus.
Kesija, kura ir apguvusi kontakta cīņu, kas tiek dēvēta par "Krav Maga", pēc pasaules apceļošanas plāno noīrēt kādu mājiņu kalnos, lai spētu sakārtot domas un atspoguļot savu ceļojumu.

Ja viss turpināsies kā iesākts, izskatās, ka Kesija būs jaunākā persona, kas kāju spērusi visās valstīs un izdarījusi to visātrāk. Iepriekšējais rekords, kā vēsta "Guinness World Records", pieder Gremam Hjūzam, tiesa, viņš savu ceļu mēroja aptuveni četru gadu laikā, bet bez lidošanas.

Vairāk par pašu Kesiju Depekolu un viņas ceļojumu vari uzzināt viņas mājaslapā.

Šeit vari iepazīties ar vīru, kurš apceļojis visas 198 pasaules valstis, un aplūkot viņa ieteikumus lētākai ceļošanai, bet šeit iespēja ielūkoties latvieša Ivara Krūtaiņa ikdienā, kurš apceļojis jau 130 valstis.

After a 1 hour and 15 minute fast paced uphill trek, I arrived at Paro Taktsang. The pilgrimage was like something out of Avatar, a dream to trek, through low hanging clouds with a harrowing drop at any given moment on either side. Prayer flags swayed through the pines, prayer wheels spinning in the breeze, and tsa-tsas (ashes of the dead) wedged between crevices of stone. Passing over a bridge and waterfall and up the last flight of stairs, I entered one of the chambers where I was completely alone. Tip-toeing past the glowing butter candles and sacred relics, I kneeled on a rug, cracked open an aged window and rested my head on the windowsill to reflect and admire the massive 2,000ft plunge into the vast Himalayan valley below, as clouds swiftly passed. Without my phone or camera equipment, I was able to consciously enjoy this moment in peace. 🏔 • • • #expedition196 #everycountryintheworld

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴬᴺᴰᴿᴬ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ (@expedition_196) on Jul 6, 2016 at 2:58am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!