Foto: Reuters/Scanpix
Šīs nedēļas jubilāre Brūka Šīldsa savā dzīvē piedzīvojusi daudz – samierināšanos ar mātes dēmoniem un agrīno nonākšanu sabiedrības uzmanībā, pirmās laulības šķiršanu pēc tam, kad uzzinājusi, ka vīrs turējis noslēpumā savu atkarību no narkotikām, smagu pēcdzemdību depresiju, īpašas attiecības ar Maiklu Džeksonu, kā arī laimīgu ģimenes dzīvi. Par to īsumā šoreiz!

Brūka Šīldsa dzimusi 1965. gada 31. maijā. Viņas vecāki ir Frenks un Terija Šīldsi. Brūka savu bērnību nevarētu nosaukt par vieglu, galvenokārt pateicoties mātes alkoholismam. Par savām attiecībām ar māti, terapijas nolūkos, divus gadus pēc Terijas nāves viņa sarakstīja grāmatu.

Šajā grāmatā viņa rakstījusi, ka viņa bērnība jutusies pamesta, un, varētu teikt, pat nelaimīga, jo māte nespēja piebremzēt savas alkas pēc alkohola. Un katru reizi, kad viņa gremdējās alkoholā, pameta Brūku, kas uz jauno meiteni atstāja negatīvu un ilgstošu ietekmi.

Foto: AP/Scanpix

Tomēr viņas mamma ātri vien kļuva par viņas menedžeri, un jau no 11 mēnešu vecuma viņa gozējās dažādās reklāmās, kas turpinājās ilgi. Tikai 30 gadu vecumā viņa pārtrauca ar māti savas profesionālās attiecības, un Terija vairs nebija Brūkas menedžere.

Pikantā taciņa augšup pa karjeras kāpnēm

Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo lomu viņa ieguva 1978. gadā, piedaloties filmā "Pretty Baby", kurā viņai nācās tēlot prostitūtu. Pēc šīs lomas viņai sekoja arī nopietnākās iespējas – viņa ņēma dalību arī pikantajā "The Blue Lagoon"(1980) un "Endless Love" (1981). Tieši tajā laikā viņa piedalījās arī dažādās reklāmās, un par sensāciju kļuva viens no zīmola "Calvin Klein" reklāmas rullīšiem, kurā viņa pauda divdomīgu vēstījumu par to, ka starp viņu un šiem džinsiem nekas nevar nostāties. Tolaik viņai vēl nebija pat 18.

Kritiķi, kuri apgalvoja, ka Brūka vairāk kļuvusi par vienkārši slavenību, ne aktrisi, bija patīkami pārsteigti, kad viņa parādījās filmās "Sahara" (1983) un "Brenda Starr" (1989). Tomēr pēc tam viņa nedaudz piebremzēja ar savas karjeras spodrināšanu, lai studētu.
Foto: AP/Scanpix

Tomēr pavisam pagaist no sabiedrības acīm viņa nespēja, jo tajā laikā viņa ķērās pie savas autobiogrāfijas "On Your Own" rakstīšanas.

Noteikti jāizceļ arī viņas pievēršanos seriāliem. Četrus gadus viņa iejutās galvenajā lomā seriālā "Suddenly Susan", bet to pārtrauca raidīt 1996. gadā zemo reitingu dēļ. Tas gan aktrises karjeru sevišķi nesašķobīja, jo pēc tam viņa parādījās dažādās filmās, piemēram, "Black and White" (2000). Pēc lielākās pauzītes viņa atkal bija redzama seriālos, piemēram, Disneja šovā "Hannah Montana", kā arī "Lipstick Jungle". Arī šobrīd Brūka parādās dažādos seriālos, kā arī ierunā balsis multfilmām.

Brūka dažādām balvām nominēta 19 reizes, no kurām 12 ieguvusi godalgoto balvu.

Attiecību virpuļi: nevainība līdz 22 gadiem, pirmais vīrs – atkarīgs no narkotikām un laimīgā laulība

Foto: AFP/Scanpix

Par spīti visām pikantajām lomām un ārišķīgi seksuālajam tēlam, aktrise atklāja, ka nevainību viņa zaudēja 22 gadu vecumā. Savu izvēli nogaidīt viņa skaidrojusi ar to, ka viņai nav paticis savs ķermenis. Brūka stāstījusi, ka viena no lielākajām viņas kļūdām ir bijusi tā, ka viņa savu ķermeni nav iemācījusies mīlēt daudz agrāk. Tiesa, viņas nepārliecība par savu ķermeni daudziem varētu būt šoks, ņemot vērā viņas slaidumu, skaisti izteiktos vaigu kaulus un izteiksmīgās uzacis, kas ne vienu vien reizi viņai palīdzējušas nokļūt pasaulē skaistāko sieviešu topu augšgalos.

1993. gadā Brūka satika tenisistu Andrē Agasi, kurā arī ātri vien iemīlējās. Runā, ka laikā, kad Brūka filmējās Āfrikā, viņa savam mīļotajam sūtījusi mīlas vēstules ar faksa palīdzību. Viņi viens otru labi sapratuši, jo abi bija saskārušies ar valdonīgiem vecākiem. Tomēr arī bez drāmas viņi savā kopdzīvē neiztikuši. Viņu laulība ilga vien divus gadus.

Kā vēlāk viņa atklājusi, Andrē viņai ikdienišķi piezvanījis, un tas, ko Andrē atklāja Brūkai, viņu pilnība sagrāva. Viņš skaidroja, ka visu pirmo attiecību posmu viņš bijis atkarīgs no narkotikām. Tā kā Brūka bija saskārusies ar atkarībām arī savā bērnībā, jo viņas māte bija alkoholiķe, viņa nevarēja saprast, kādēļ Andrē to no viņas bija slēpis. Vēlāk, atklāti skaidrojot savu pirmo laulību, Brūka teikusi, ka piedāvājusi apmeklēt pāru terapiju pie kāda profesionāļa, tomēr tenisists to neesot vēlējies. Drīz vien viņi izšķīrās. Apcerot pirmo laulību, Brūka teikusi, ka šīs attiecības viņas dzīvē bijušas ļoti nozīmīgas, jo tieši Andrē viņai palīdzējis izjust īstu brīvību, kā arī viņš labi izturējies pret cilvēkiem, kas viņas dzīvē ir svarīgi.

Uzreiz pēc šķiršanās Brūka satika Krisu Henčiju. Viņi apprecējās 2001. gadā, un viņu savienībā dzimušas divas meitas. Jāsaka, ka viņu laulības dzīve daudzkārt atzīta par vienu no ilgākajām, saticīgākajām, kā arī slēptākajām savienībām zvaigžņu aprindās.

Pēcdzemdību depresija un domas par pašnāvību

Foto: Reuters/Scanpix

Brūka un Kriss ļoti vēlējās bērniņu, diemžēl pie tā tikt nebija visai viegli. Pirmās grūtniecības laikā, trešajā mēnesī Brūka piedzīvoja spontāno abortu. "Es pārdzīvoju, bet tajā pašā laikā es nevēlējos izniekot laiku," par savu neiedomājamo vēlmi tikt pie bērniņa stāstījusi Brūka. "Ja tas notika jau vienreiz, tas notiks arī otrreiz. Un es vairs neatskatījos atpakaļ," aktrise piebildusi.

Pirmās Brūkas dzemdības nebūt nebija tādas, kā viņa tās bija iztēlojusies. Pirmkārt, pirms pašām dzemdībām valdīja stress, jo nesen bija nomiris viņas tēvs. Otrkārt, dzemdības nebūt nebija vieglas, bija komplikācijas. Un, treškārt, viņa neizjuta tūlītēju mīlestību pret jaundzimušo, kas galu galā viņu noveda pie pēcdzemdību depresijas, kuras laikā viņa pat apsvēra domu par pašnāvības veikšanu. Viņa aicināja visas māmiņas, kuras izdzīvojušas līdzīgus notikumus par to nekautrēties, nejusties kā niecībai, bet saprast, ka tas ir visai normāli, un pret šo depresiju var cīnīties. "Tam nav nekāda sakara ar mīlestību pret bērnu," skaidroja Brūka.

Jāpiebilst, ka tad, kad Brūka nolēma par savām problēmām runāt atklāti, viņas viedoklim un pārdomām nepiekrita slavenais aktieris Toms Krūzs, ar kuru izvērtās publiska un asa viedokļu apmaiņa par šo tēmu. Tiesa, abi gan ātri salaba.

Arī par godu šiem notikumiem viņa izdevusi veselu grāmatu – "Down Came the Rain".

Īpašā draudzība ar Maiklu Džeksonu

Foto: AFP/Scanpix

Abi kopa pavadījuši daudz laika, pat kopā devušies uz Elizabetes Teilores kāzām, un vienmēr atraduši veidus, kā pasmieties par sevi un nejusties vientuļi, būdami slavenības.

Tiesa, vēlāk gan abu draudzība palikusi ārpus mediju uzmanības, vien atkal uzplaiksnījusi tad, kad Brūka atklājusi, ka viņš vēlējies būt krusttēvs viņas pirmdzimtajam, bet viņa šo piedāvājumu noraidījusi, jo piedāvājums nācis par vēlu un krustvecāki jau bijuši sarunāti.

Brūka Šīldsa runāja arī Maikla Džeksona atvadu ceremonijā 2009. gadā.
Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!