Foto: Vida Press
Uzmanības centrā viņa bija jau kopš bērnības – kā filmās, tā arī medijos viņas dzīves līkloči tika atspoguļoti bez mitas. Kā jau daudzām dīvām, arī viņas stāsts neizpaliek bez sarežģītiem dzīves pavērsieniem, drāmas un, diemžēl, traģiskas un noslēpumainas nāves. Viņa bija aktrise. Viņa bija Natālija Vuda.

Natālija Vuda piedzima 1938. gadā Kalifornijā, un jau kopš bērnības centās sevi pierādīt kā aktrise. Jau četru gadu vecumā Natālija bija manāma savā pirmajā lomā filmā "Happy Land". Meitene ar tumšajām matu cirtām un piemīlīgo skatienu drīz vien parādījās arī daudzās citās filmās.

Foto: Vida Press

16 gadu vecumā Natālija vēl neapzinājās, ka darbojas pie vienas no visu laiku atzītākajām viņas filmām – "Rebel Wihout a Cause", taču paralēli filmām, kurās Natālija piedalījās ar sajūsmu, līguma vai mātes dēļ viņai bija jāņem dalība arī ne tik spožos projektos, ko citkārt Natālija apietu ar līkumu.

Labu iespēju meklējumos Natālija bija arī ilgu laiku pēc tam, tomēr sešdesmitajos gados viņa guva daudzas no savām vislabākajām lomām, piemēram, filmās "Splendor in the Grass", "West Side Story".

Karjeras pēdējos gadus Natālija lavierēja starp izcilām un samērā traģiskām atsauksmēm par savu tēlojumu. Natālija reiz teikusi: "Man nebija nojausmas, kas es esmu. Es biju tāda, kādu viņi mani vēlējās."

Foto: Vida Press

Dzīves laikā viņa trīs reizes nominēta "Oskaram" un astoņas – "Zelta globusam", trīs reizes arī iegūstot augsto apbalvojumu.

Drāma ārpus ekrāniem

Foto: Vida Press

18 gadu vecumā Natālija apprecējās ar astoņus gadus vecāko aktieri Robertu Vāgneru. Pāris kļuva par mediju uzmanības centru. Diemžēl šī savienība ilgi nepastāvēja un pēc pieciem gadiem pāris pašķīrās.

Trīs gadus vēlāk viņa apprecēja filmu producentu Ričardu Gregsonu. Nākamajā gadā Natālijai piedzima meita Nataša. Interesanti sanāca, ka drīz vien laulība tika šķirta, jo Natālija pieķēra Ričardu laulības grēkā ar savu sekretāri.

Natālija vēlreiz mija gredzenus ar savu pirmo vīru Robertu. 1974. gadā ģimene pasaulē sveicināja meitu Kortniju. Šajā laikā Natālijas prioritāte bija ģimene, noliekot karjeru otrajā plānā. Viņa reiz teikusi: "Mana dzīve ritējusi gluži kā atpakaļgaitā. Es strādāju, kad citas meitenes gāja uz skolu, bet tad, kad sievietes bija sasniegušas tādu vecumu, ka vēlējās veidot karjeras, es biju ieinteresēta palikt mājās."

Foto: Vida Press

Noslēpumainā nāve

Foto: Vida Press
1981. gada novembrī Natālija kopā ar savu vīru Robertu devās izbraucienā ar kuģīti. Kopā ar viņiem bija arī aktieris Kristofers Volkens, kurš kopā ar Natāliju strādājis pie filmas "Brainstorm". 29. novembra naktī visi trīs aktieri baudīja alkoholiskos dzērienus. Uz klāja izcēlies incidents. Roberts dusmās sašķaidījis pudeli, jo uzskatījis, ka Natālijai ar Kristoferu ir pārāk tuvas attiecības. Samērā ilgi abi kungi augstos toņos risinājuši savas domstarpības. Pēc karstā strīda no Natālijas nav bijušas ne miņas...

No rīta Natālijas ķermenis ticis atrasts ūdenī blakus mazajai glābšanas laivai. Viņas nāve tika atzīta par negadījumu. Tika uzskatīts, ka Natālija iekrita ūdenī, cenšoties piestiprināt glābšanas laivu, lai tā neatsistos pret kuģa karkasu. Tiesa, daudzi šo teoriju uzskatīja par aplamu, uzsverot to, ka Natālija visu mūžu dzīvojusi ar bailēm no ūdens un šāda rīcība nebūtu bijusi viņai raksturīga.

Gadiem ejot, viņas dzīve un traģiskā nāve tika daudz pārrunāta, bijusi par ideju grāmatai vai kādam televīzijas raidījumam. Piemēram, Natālijas māsa Lana kopā ar kuģa kapteini Denisu Darvenu, kurš, starp citu, sākotnēji sniedza nepatiesu liecību par liktenīgo nakti, par šo tēmu runājuši pat ļoti daudz. Deniss pat palīdzējis tapt grāmatai, un viņa pārliecība ir sekojoša – pie Natālijas nāves vainojams Roberts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!