Foto: Publicitātes foto

Pirms vairāk nekā gada noslēdzās pirmais "X faktora" šovs Latvijā, kurā debitēja un otro vietu guva Līga Rīdere. "Pusgadu pēc "X faktora" beigām man nācās izvēlēties – būt veterinārārstei vai mēģināt attīstīt dziedātājas profesiju. Atteicos no veterinārijas un šobrīd aktīvi strādāju, lai parādītu sevi mūzikā," atklāj Līga, kura šobrīd naski gatavojas "Supernovas" konkursam un savam pirmajam debijas albumam.

Skatītāju simpātijas Līga iekaroja ar vienkāršību, pārliecinošajām darba spējām un silto attieksmi. Viņa atklāj, ka būt par dziedātāju bijis sapnis jau kopš bērnības: "Augot tas nekur nepazuda. Tik vecāku ietekmē neskatījos uz mūziku kā profesiju, bet hobiju, kurš iesūnoja, kad uzsāku veterinārārstes studijas." Līdz ar šovu atmodies arī sapnis.

Foto: Publicitātes foto

Taujāta, vai šobrīd pietrūkst iepriekšējās profesijas, dziedātāja norāda: "Šķiet, ka nē, jo nav tik daudz brīva laika, lai par to domātu. Man patīk veterinārija, bet šobrīd vēlos attīstīt savu muzikālo radošumu." Līga atklāj, ka dzīve ir ļoti mainījusies, taču nemainīgi palikuši sievas un mammas pienākumi, kas savā ziņā pakļauti dziedātājas muzikālās attīstības plānošanas un realizācijas darbiem.

"Visa pamatā ir skrupuloza laika plānošana. Vecākais dēliņš (trīs gadi) iet uz dārziņu un ikdienā līdz pulksten 17 esmu divatā ar jaunāko dēlu (1,7 gadi). Radošā gaisotnē – skanot mūzikai, dejojot, dziedot kopā ar bērniem, arī rodas muzikālās idejas," stāsta Līga. Pārsvarā sieviete strādā tādos mirkļos, kad bērni guļ vai arī viņa atrodas mašīnā. "Pateicoties mūzikai, tagad vairāk laiku veltu pati sev, savām vajadzībām un tas uzlādē, atjauno labsajūtu, dzīvesprieku. Tas ir lieliski, jo izrādās, ka labāka mamma esmu tad, kad esmu varējusi pabūt ar sevi – savās nodarbēs," atklāj Līga.

View this post on Instagram

A post shared by Līga Rīdere (@ligaridere) on Dec 26, 2018 at 11:34am PST

Viņa norāda, ka ģimeni un darbu līdzsvarā spēs noturēt nedalīta uzmanība un iesaistīšanās: "Ja ir laiks darbam, tad jāfokusējas tikai darbam vien un tāpat jādara ģimenē – jāiesaistās ģimenes dzīvē ar nedalītu uzmanību." Dziedātāja piebilst, ka līdzsvars starp darbu un ģimeni, viņasprāt, vēl ir atkarīgs no partneru vērtību sistēmas sakritības.

"Es cenšos būt patiesa, nemelot sev un citiem, lai arī reizēm ir neērti par kādu tēmu runāt. Es ātri pieķeros cilvēkiem, kuri izstaro siltumu un mīlestību. Dalos ar savām emocijām, jūtām un esmu pateicīga par savu klausītāju, skatītāju lielo atbalstu un iedrošinājumu, droši vien, ka tas ir rezultāts, ka no manis staro mīlestība," sevi raksturo Līga.

View this post on Instagram

A post shared by Līga Rīdere (@ligaridere) on Jan 8, 2019 at 7:41am PST

Viņa uzskata, ka mīlestība ir tur, kur pieņem sevi un visu, kas ir apkārt: "Manuprāt, saglabāt patiesumu un cilvēkmīlestību nav tik sarežģīti, ja caur to jūti pasauli. Bet ir dienas, kad spēki izsīkst un pagurumā zūd skaidrs mērķa redzējums, tad iespēja pabūt vienatnē, atpūsties, bagātināties no citiem cilvēkiem ātri atjauno enerģijas rezerves."

View this post on Instagram

A post shared by Līga Rīdere (@ligaridere) on Dec 12, 2018 at 3:22am PST

Savukārt spēkus no straujās ikdienas dziedātāja atgūst, veltot laiku sev, piemēram, skaistumkopšanas procedūrās, lasot grāmatas, dziedot, kā arī kopīgi ar ģimeni skatoties filmas, klausoties mūziku un pavadot laiku pie dabas ar zirgu. Līga atklāj, ka tikai 2018. gadā sākusi radīt pati savas dziesmas, kas iekļaujas dziedātājas muzikālajās sajūtās. Tomēr jau šobrīd norit darbs pie debijas albuma un tuvojošās "Supernovas".

View this post on Instagram

A post shared by Līga Rīdere (@ligaridere) on Dec 29, 2018 at 7:47am PST

Līga atklāj, ka tā arī tas notiek – lēni un pamazām viņa turpina sasniegt virsotnes. "Supernova man dod iespēju turpināt kāpt uz augšu pa mūzikas kāpnēm. Esmu ļoti priecīga par iespēju startēt pusfinālā, un kopā ar savu komandu centīgi gatavojamies šim notikumam." Tāpat drīzumā iznāks dziesmas "Būšu tepat" videoklips. "Dziesma ir par sievietes un vīrieša attiecībām. Tajā es stāstu, ka katram cilvēkam ir sava pagātne, kas ietekmē lēmumus un rīcību tagadnē, arī nākotnē. Sieviete tic pāra nākotnei un sola gaidīt savu partneri, kurš vēl meklē savu personīgo ceļu," par sevis radīto dziesmu atklāj Līga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!