Foto: DELFI

Neizmērojama enerģijas plūsma un mīlestība pret mūziku jau kopš bērnības – tie ir vārdi, kas raksturo dziedātāju Aiju Andrejevu. Taču, kuri bija Aijas iedvesmas avoti un kā viņa sadzīvoja ar savu enerģiju, stāsta pati dziedātāja interviju ciklā ''100 personības līdz Latvijas simtgadei''.

Enerģijas spridzeklis Aija Andrejeva jau kopš mazotnes piedalījusies dažādos pasākumos, un ieguvusi godalgotas atzinības. Lai gan bērnībā Aija pat dziedot esot šļupstējusi, kā viņa pati atminas, tas nebūt nenozīmē, ka kritiska viņa nebija pret citiem. Ierakstīts esot bijis Fredija Merkūrija piemiņas albums, un tēvs no Amerikas esot atvedis ierakstu. Aija, klausīdamies ierakstu, esot diezgan kritizējusi dziedātājus: "viņi visi tur dziedāja šķībi, bet es ar to koncertu uzaugu."Jāsaka, ka starp Andrejevas kritizēšanas upuriem esot bijusi arī leģendārā Laiza Minelli un citi pasaulslaveni mūziķi.

Kā atzīst dziedātāja, viņa ir uzaugusi ar klasisko roku, taču tāpat Aija nedaudz klausījusies arī tādus mūzikas žanrus kā tehno.

Runājot par Aijas Andrejevas enerģiju, viņa atzīst, ka tā viņā mitusi jau kopš bērnības. Šajā sakarā viņa atminas pirmo kora koncertu, kurā nav pat skatījusies uz diriģentu un nodziedājusi dziesmu kā soliste. "Es vienkārši no sirds izpildījos, un tad es nonācu no skatuves, un mani vienkārši sapurināja." Bet Aiju tas nekādā mērā neiespaidoja, un pavisam drīz viņa atklāja arī savu iežēlināšanas ieroci – "smaidīgās acis".
Vairāk skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, piektdien, 10. jūnijā pulksten 22.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!