Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītā rudens sākumā Rīgā norisinājās jau par tradīciju kļuvušais Miss Bikini Fitness projekts, kurā šoreiz piedalījās arī vairākas māmiņas. Tā kā gada nogale tradicionāli ir laiks, kad izvērtējam paveikto un apceram iespējamos jaunos mērķus, ko nospraust gaidāmajam gadam, dažas no projekta dalībniecēm aicinājām uz sarunu. Vēlējāmies uzzināt gan to, kā, projektam noslēdzoties, ir mainījusies tā dalībnieču ikdiena, gan arī noskaidrojām, cik viegli un kā sievietei nezaudēt pašai sevi ierasto ikdienas pienākumu un steigas dunā.

Ja arī tavs mērķis nākamgad ir uzlabot fizisko formu, iepazīsties ar mūsu veidotās rakstu sērijas pirmās varones - uzņēmējas un pazīstamā zīmola "3 wind knots" radītājas Sigitas Trukšānes iedvesmas stāstu! Arī viņai fiziskās formas uzlabošana bija viens no pērnā gada mērķiem, kas nu veiksmīgi realizēts.

Sigita sevi raksturo kā mammu un uzņēmēju, kura arī aktīvi darbojos dažādās biznesa un sabiedriskās grupās. Ar sportisko garu apveltītajā ģimenē aug divi dēli - Dāgs (6 gadi) un Tods (14 gadi), kuri trenējas hokejā jau no piecu gadu vecuma.

Sigitas ikdiena paiet, organizējot zīmola "3 wind knots" darbību un pieveicot arvien jaunus izaicinājumus dizaina un modes jomā, kas ir arī zīmola radītājas lielākais aicinājums. Jāpiebilst, ka ieguldītais darbs nebūt nav palicis bez rezultātiem – aizvadītajā vasarā zīmols klajā laida inovatīvu produktu – somas, kas izskatās kā veidotas no papīra, taču patiesībā tās radītas no izturīga auduma. Konkrētais produkts Sigitai ļāvis iegūt nomināciju modes aksesuāru kategorijā "Latvijas Dizaina gada balva 2015" un tagad ir finālistu sarakstā LIAA un Ekonomikas Ministrijas organizētajā konkursā "Eksporta un Inovāciju balva 2015".

Taujāta par to, kas Sigitu pamudinājis piedalīties projektā, uzņēmēja atklāj, ka, 2015. gadam sākoties, par vienu no saviem mērķiem bija nospraudusi skaisti trenēta auguma iegūšanu: "Sapratu, ka ir nepieciešams stimuls un konkrēti nosprausts termiņš, lai man būtu motivācija trenēties un pierādīt sev, ka es to varu.

Draudzene pastāstīja man par IFBB un meitenēm, kuras ir piedalījušās projektā. Ieraugot projekta meiteņu progresa bildes, es sapratu, ka tas ir tas, ko es vēlos un, daudz nedomājot, pieteicos projektam, pat īsti neapzinoties, kas zem tā slēpjas un uz ko es eju. Tas bija ļoti spontāni. Kopumā varu teikt, ka pieteicos projektam, jo vēlējos vairāk laika veltīt sev un iemīlēt sevi vairāk - ikdienas skrējienā pārāk bieži aizmirsu par sevi un saviem mērķiem."

Savukārt vērtējot, kas projekta laikā bijis grūtākais un kas lielākais atklājums pašai par sevi, Sigita atzīst, ka, lai gan pirms projekta nav bijis jāraizējas par lieko svaru, ķermenim tomēr trūcis muskuļu masas, ko radījis fizisko aktivitāšu trūkums ikdienā.

"No projekta pirmās dienas es ļoti mērķtiecīgi mainīju savu dzīvi, katru dienu gāju uz sporta zāli, bija pat nedēļas, kad bija 10 treniņi, kā arī mainīju ēšanas paradumus. Mana apņēmība un motivācija bija tik liela! Pēc treniņu programmas mums vajadzēja zāli apmeklē četras līdz piecas reizes nedēļā, bet man ar to bija par maz, gribējās vairāk. Pirmajās nedēļas mans organisms bija šokā no tik lielām pārmaiņām, bet drīz vien ar tām tomēr aprada," atminas Sigita, piebilstot, ka motivācija augusi ik dienas – jo īpaši, pamanot pirmās izmaiņas augumā un saņemot pozitīvas atsauksmes no trenera.

"Lielākais atklājums bija tas, ka bieži vien cilvēki sūdzas, ka nav laika sportam, nav laika, ko veltīt sev… Es sapratu, ka īstenībā tas ir personīgs iegansts un attaisnojums motivācijas trūkumam. Ja tās pietiek, visu var saplānot un paveikt. Būtiskākais patiesi ir gribasspēks un mērķtiecība."

Vaicāta, kādas pārmaiņas Sigitas augumu piemeklēja pēc abām grūtniecībām, kā arī kādas izmaiņas dzīves stilā ieviesa bērnu nākšana pasaulē, uzņēmēja atklāj, ka, neraugoties uz valdošajiem stereotipiem, pēc dēlu piedzimšanas viņas izskats tikai uzlabojies. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka nav bijuši trūkumi, pie kuriem vajadzētu piestrādāt.

"Pēc abām grūtniecībām mans svars bija samazinājies un augums - mainījies tikai uz pozitīvo pusi, jo vienmēr biju piedomājusi pie ēšanas paradumiem. Tomēr projekta laikā sapratu, ka tie tomēr nav īsti veselīgi.

Projekta laikā sāku ēst daudzveidīgāk, sabalansētāk un pārdomātāk, lietoju uzturā arī vitamīnus, ko iepriekš nebiju darījusi. Pirmās izmaiņas augumā pamanīju jau pēc divām nedēļām un biju pārsteigta par tik ātru progresu.

Projekta laikā iemācījos plānot savu laiku un sadalīt prioritātes pēc to svarīguma. Sapratu, ka ar efektīvu plānošanu ļoti daudz ko var paveikt mums doto 24 stundu laikā," neslēpj Sigita.

Dienu pirms projekta noslēguma uzņēmēja beidzot iemācījusies arī patiešām paraudzīties uz sevi – ikdienas skrējienā tādai "ekstrai" laika ne vienmēr pietiek.

"Es mājās uzvilku peldkostīmu, apliku rotas un uzvilku augstpapēžu kurpes. Paskatoties spogulī, apraudājos, jo ieraudzīju cilvēku, kurš man ļoti patīk. Vajadzēja paiet 37 gadiem, lai es paskatītos uz sevi un pati sev pateiktu, ka sevi mīlu un esmu skaista," atklāj Sigita.

Ceļā pretim sava mērķa realizēšanai Sigitu atbalstīja arī viņas ģimene. Lielākais mammas fans bijis jaunākais dēlēns, kurš kopā ar brāli priecājies par Sigitas dzīvesveida izmaiņām, abiem sniedzot tik vajadzīgo motivāciju. Tāpat Dāgs apmeklējis arī treniņus un pavadījis mammu uz dažādām projekta aktivitātēm.

"Puikas mani tikai motivēja. Viņi priecājās, ka arī mamma ir kļuvusi ļoti sportiska un mani atbalstīja mērķa sasniegšanā. Mazākais puika kopā ar mani nāca uz treniņiem un dažādām projekta aktivitātēm," stāsta Sigita.

Šobrīd kopš projekta noslēguma ir apritējis mēnesis, taču apņēmība turpināt iesākto Sigitai nav mazinājusies. "Vienu dienu pēc projekta beigām es atpūtos, bet jau nākošajā biju trenažieru zālē. Turpinu aktīvi trenēties, sporta zāli apmeklēju četras līdz piecas reizes nedēļā. Pašreiz trenējos viena pēc man sastādīta treniņa plāna, jo decembris ir ļoti aktīvs mēnesis darbā. Taču janvārī plānoju turpināt trenēties jau kopā ar treneri. Smejos, ka esmu kļuvusi pozitīvā nozīmē atkarīga no treniņiem," priecājas Sigita, piebilstot, ka viņas mērķis ir piedalīties IFBB Latvijas Pērles sacensībās pavasarī, turklāt tas, vai tas izdosies, ir atkarīgs vien no pašas gribasspēka.

"Arī citām māmiņām es ieteiktu beigt sapņot, bet rīkoties! Viss ir mūsu spēkos un atkarīgs tikai no mums pašām, mēs pašas veidojam savu dzīvi, karjeru un arī savu augumu. Ja ir patiesa vēlēšanās, pilnīgi viss ir iespējams. Galvenais ir zināt, ko gribam!" ir pārliecināta Sigita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!