Foto: Privātais arhīvs

Cilvēki, kuri regulāri praktizē jogu, mums visbiežāk asociējas ar slaidiem, lokaniem un trenētiem augumiem, uz kuriem nav ne grama liekā svara. Taču Džesamīne Stenlija, kura jogu praktizē jau vairākus gadus, atspoguļojot tās nodarbības savā Instagram kontā, šo stereotipu lauž, izaicinot ikvienu atteikties no šabloniskās domāšanas un pasaules uztveres, kādu dzīves laikā, dažādu faktoru ietekmēti, esam apguvuši.

Divdesmit septiņus gadus vecā Džesamīne, kura jau no bērnības cietusi no liekā svara, ar jogu sāka nodarboties 2011. gadā, pirmo reizi apmeklējot bikram jogas nodarbību un acumirklī izjūtot to kā savu aicinājumu.

Šobrīd sievietes fiziskās formas ir kļuvušas slaidākas, taču Džesamīne joprojām neatbilst sabiedrības standartizētajai domāšanai par to, kā vajadzētu izskatīties jogas instruktorei. Tomēr tas nav traucējis sievietei iemantot milzu popularitāti sociālajos tīklos, kā arī iegūt jogas pasniedzējas sertifikātu, praktizējot to profesionāli, vadot nodarbības un iedvesmojot ikvienu sievieti noticēt sev.

"Manuprāt, jogas nodarbībā redzēt nevainojami trenēta auguma īpašnieci kā vadītāju, patiesībā ir demotivējoši. Tā vietā, lai cilvēki iedvesmotos un saprastu, ka, lai gan sākumā atsevišķas pozas ir grūti izpildīt, joga patiesībā ir domāta ikvienam, viņi kautrējas no pašu nepilnībām un bieži vien nodarbības pamet. Tādējādi arī netiek demonstrēts tas, ko joga patiesībā spēj sniegt cilvēkam ne tikai fiziskā, bet arī garīgā ziņā.

Es cenšos šo tendenci mainīt, pierādot, ka arī ar lieko svaru ir iespējams nodarboties ar jogu, attīstot izturību, veiklību, lokanību un gūstot arvien labākus panākumus ik dienas!" stāsta Džesamīne.

Vairāk fotogrāfiju, kā arī video aplūko Džesamīnes Instagram kontā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!