Foto: Privātais arhīvs

Līga Liberte – Lasmane ir horeogrāfe un dejas pasniedzēja jau 13 gadu. Liela daļa no tiem pavadīta, kolekcionējot savus sapņus un sasniedzot arvien jaunas uzvaras. Taču Līgas nebeidzamais skrējiens aprāvās brīdī, kad virsroku pār jaunās sievietes dzīvi ņēma, šķiet, šī gadsimta slimība – veģetatīvā distonija. Mūsu sarunā, kas noritēja vēl vasarā, tiekoties Līgas piemājas pagalmā, gluži kā sīpolu, nolobījām slimības saknes, cēloņus un to, kā rast spēku, lai savā dzīvē beidzot ieslēgtu gaismu.

Iemācīties dzīvot viegli un mācīt to citiem

"Deja ir visa mana dzīve. Nekad neesmu strādājusi nevienā citā jomā, un par to jūtos ļoti priecīga. Tomēr savā ziņā tieši tas ir iemesls, kas atstājis dažus pat sāpīgus zīmogus saistībā ar veģetatīvo distoniju. Cilvēks visu laiku dzīvo zināmā komfortā, atrauts no sabiedrības, savā pasaulē. Apkārtējiem gan šķiet, ka tas ir lieliski, ja jau visu mūžu vari darīt to, ko vēlies. Tā ir, bet līdz zināmam brīdim," sarunu iesāk Līga.

Šobrīd horeogrāfe sevi vairāk dēvē par brīvmākslinieci, jo nu Līgas galvenā prioritāte ir viņas sirdsmiers. Tieši tāpēc pērnā gada decembrī tika slēgta pazīstamā deju studija "Body and Soul" – sapnis, ko Līga bija rūpīgi lolojusi, lai pēc tam ar vieglu roku un saldsērīgu, tomēr laimīgu sirdi no tā atteiktos.

"Vienam manas dzīves posmam bija jābeidzas. Tā bija nedaudz sāpīga, taču ļoti noderīga dzīves mācība, kas mani padarīja par labāku cilvēku. Šobrīd vadu savu dejas teātri, taču šogad arī tā darbībā būs neliela pauze. Jaunas izrādes netiks iestudētas, jo dodos nelielā atpūtā, pārziemot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!