Kristīne Maka ir psiholoģe, lektore un autore grāmatai "Ceļš pie sevis". Viņas skaudrā pieredze stāsta par to, ka nekad nedrīkst padoties. Ar kāju vai bez, ar kruķiem vai bez - Kristīne nezaudē cerību un gaišu skatu uz dzīvi. Pilnu interviju ar stāsta varoni var redzēt "STV-Pirmā" raidījumā "Starp mums runājot".

Kristīne stāsta par savām kāzām, kas nebija tipiskas: "Divas nedēļas pirms kāzām es vēl gulēju slimnīcā, aizbraucu, uzmērīju kleitu un uzreiz braucu atpakaļ uz slimnīcu. Visu laiku biju uz kruķiem."

Celis Kristīnei sāpējis jau ilgstoši, un tad 19 gadu vecumā viņai atklāja saslimšanu ar vēzi. Katru gadu nācās veikt vienu vai divas operācijas, viņa arī cieta no dažādām komplikācijām un mokošām sāpēm.

Latvijā ārsti nezināja, kā meiteni glābt, piedāvāja tikai amputāciju, uz Zviedriju tika braukts cerībā kāju saglābt. "Ja kāja tiktu amputēta sākumā, tas būtu mani salauzis, bet tā kā amputācija beigās notika 25-26 gadu vecumā, tad tā jau nāca kā atvieglojums," savā pieredzē dalās Kristīne. Dzīvības glābšanas vārdā, kāju nācās zaudēt, bet ar to Kristīnes dzīve neapstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!