Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ar vienu kāju esot šovbiznesā jau no mazotnes, aktrisei Katrīnai Heiglai ģimenes dzīve allaž bijusi svarīga. Lai arī spīdoši ik pa mirklim nav gājis abās šajās frontēs, viņa joprojām cenšas noturēt līdzsvaru un laiku veltīt kā darbam, tā saviem mīļajiem. Par godu šīs nedēļas jubilārei Katrīnai, piedāvājam ieskatu viņas dzīvē!

Katrīna Heigla saviem vecākiem – Nensijai un Polam – dzimusi 1978. gada 24. novembrī kā jaunākā no četriem bērniem. Kā viņa stāstījusi vēlāk, viņas bērnība bijusi brīnišķīga, pavadot laiku ģimeniski, un kopējās atmiņas bija tikai pozitīvas. Tomēr dzīve ir sarežģīta, un arī šajā gadījumā laimīgās ģimenes statuss tika būtiski iedragāts – auto avārija nomira Katrīnas brālis.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Pašas Katrīnas dzīvē svarīgs pagrieziena punkts bijis deviņu gadu vecumā, kad viņas tante aizsūtījusi jaunās meitenes fotogrāfijas modeļu aģentūrai. Viņu pamanīja, un pēc līguma parakstīšanas Katrīna sāka iejusties modeles lomā, piedalīties reklāmās un cierēt pēc lomām arī filmās. Lieki piebilst – paralēli šiem daudzajiem darbiņiem, viņa turpināja mācības, cenšoties apvienot visu. Pusaudzes gados viņas pirmā loma bija filmā "That Night" (1992), pēc kā sekoja arī gozēšanās filmā "My Father the Hero" (1994).

1996. gadā, piedzīvojot vecāku šķiršanos, Katrīnas mammas sasirgšanu ar krūts vēzi un atlabšanu, viņas kopā ar māti pārvācās uz Losandželosu, lai attīstītu Katrīnas karjeru. "Es nespēju iedomāties nevienu notikumu manā dzīvē vai karjerā, kurā mana māte nebūtu nolikusi mani pirmajā vietā," savas īpašās attiecības ar mammu skaidrojusi Katrīna.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Talantīgā aktrise plašāku atpazīstamību guva 1999. gadā, piedaloties seriālā "Roswell". Un pēc šīs lomas parādījās daudz un dažādas iespējas attīstīt savu karjeru. Tiesa, ne visas lomas un paši projekti bija ļoti veiksmīgi, tomēr vismaz deva iespēju darboties kino industrijā. Slavas mirkļus Katrīna noteikti iemantoja arī ar savu dalību seriāla "Grey's Anatomy", kas iekarojis daudzu fanu sirdis.

Paralēli šim seriālam viņa piedalījusies vairākas filmās, piemēram, "Knocked Up" (2007), "27 Dresses" (2008), "The Ugly Truth" (2009), "Life as We Know It" (2010) un citām.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jāpiebilst, ka 2007. gadā Katrīna kopā ar mammu Nensiju dibināja savu filmu kompāniju "Abishag Productions", ne vien gozējoties kameru priekšā, bet arī strājot pie filmu tapšanas. "Kad es izlasu lielisku stāstu, ir aizraujoši saprast, vai to ir iespējams pārvērst filmā. Tas ir daudz citādāk, nekā tad, kad mani vienkārši noalgo par aktrisi, kur man ir jādara tas, ko man liek," senā intervijā izdevumam "InStyle" teikusi Katrīna. Jāpiebilst, ka tieši iepriekš uzskaitītajās pēdējās divās filmās Katrīna darbojusies gan kā aktrise, gan producente.

Savas līdzšinējās karjeras laikā Katrīna divas reizes nominēta "Zelta globusam", kā arī vienreiz ieguvusi "Emmy" balvu. Kopā apbalvojumiem aktrise nominēta 27, bet mājās ar lielo balvu devusies deviņas reizes.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Katrīnai ir arī daudz un dažādas ārpusdarba intereses. Piemēram, viņa ir aktīva dzīvnieku aizstāve un mīle – to pierāda arī fakts, ka viņas mājās ir vairāki suņi un kaķi. Vienu brīdi pat Katrīnas četrkājaino draugu – suņu un kaķu – skaits sasniedzis 11. Savā brīvajā laikā, kad vēlas veltīt laiku sev, viņa labprāt ada, šuj, lasa, gatavo vai izbauda mākslu. Ar savu ikdienu, jo īpaši bērnu audzināšanas periodā, Katrīna dalās arī savā blogā.

Stabilās attiecības un īstā mīla

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Katrīna savās izvēlēs, kas attiecas uz attiecībām, bijusi visai pastāvīga. Visas attiecības bijušas noturīgas un ilgušas vairākus gadus.

Ar dziedātāju Džošu Kellleju viņu iepazinās, piedaloties viņa mūzikas video tapšanas laikā. Un līdz ar to brīdi arī uzdzirksteļoja simpātijas. Drīz vien abi balodīši saderinājās, bet 2007. gada decembrī skaistais pāris mija gredzenus.

Lai arī pāra dzīvi vienmēr caurvijusi mīlestība un saticība, arī visperfektākajās attiecībās mēdz būt grūtības. Katrīna atzinusi, ka visgrūtākais uzdevums viņu attiecībās – noturēt līdzsvaru starp draudzību un romantiku. "Viņš ir mans labākais draugs, bet tad, kad attiecībās ir vairāk draudzības un nav pietiekoši daudz romantikas, tā var būt problēma," teikusi Katrīna.

Divu bērnu adoptācija un brīnišķais pārsteigums – negaidītā grūtniecība

Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc trīs gadiem pāris adoptēja savu otro meitiņu – Adelaidu Mariju. Jāpiebilst, ka Katrīna allaž zinājusi, ka dos kādam "svešam" bērniņam ģimeni, jo arī Katrīnas māsa bija adoptēta.

Ņemot vērā nostāju, vecumu un iepriekšējo pieredzi, Katrīna uzskatīja, ka viņai ir teju neiespējami palikt stāvoklī, tomēr, kā izrādījās, iespējams ir viss! "Tas bija pilnībā negaidīti, taču aizraujoši. Lai arī grūtniecība man ir kas jauns, sajūsma par bērniņu gan tāda nav," savos priecīgajos iespaidos dalījusies aktrise. 2016. gadā Katrīna bija gaidībās un 20. decembrī pasaulē laida dēlu Džošua.

Kādā intervijā viņa teikusi: "Es noteikti vēlos vēl bērnus. Man šķiet, ka mēs esam vienojušies par trīs, bet es cenšos "spiest" uz četriem."

Šobrīd aktrise pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma atgriezusies darba gaitās, cenšoties atrast laiku visam – gan karjerai, gan ģimenei.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imbd", "Kheigl", "The Sun", "E!News", "Dailymail", "InStyle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!