Foto: Privātais arhīvs

Piecpadsmit gadus vecā Vanesa Nikola Belova nesen atgriezusies no Čehijas galvaspilsētas Prāgas, kur, startējot pieaugušo konkurencē, izcīnījusi čempiones titulu un zelta godalgu turnīra Olympia Amateur 2015 fitnesa kategorijā. Kā atzīst pusaudzes ģimene, nu Vanesas sportisko panākumu latiņa uzstādīta tik augstu, ka nav ne jausmas, kā attīstīties tālāk. Bet, lai uzzinātu, kāda ir Vanesas ikdiena ārpus trenažieru zāles un prožektoru gaismām, aicinājām Vanesu uz sarunu, atklājot jaunās sportistes iedvesmas avotus un nākotnes mērķus.

Vanesa sevi raksturo kā gluži parastu meiteni, kurai tomēr piemīt lielas ambīcijas, vēlme gūt panākumus un motivācija to sasniegšanai. Vanesas ikdiena paiet, apmeklējot skolu un treniņus, un velto laiku ģimenei, ko pusaudze raksturo arī kā savus labākos draugus.

"Man ne tikai nav laika, bet arī īpašas intereses darīt kaut ko bez konkrēta mērķa. Man nepatīk staigāt pa apģērbu veikaliem vai Vecrīgas ielām. Tā vietā brīvo laiku esmu pieradusi pavadīt ar ģimeni, apciemojot vecvecākus, atpūšoties vai palīdzot mājas darbos," atklāj Vanesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!