Foto: DELFI
Martā Rīgas kinoteātros pirmizrādi piedzīvoja ilgi gaidītā Staņislava Tokalova filma "Tas, ko viņi neredz". Šo projektu, pat ļoti vēloties, par tipisku nenosaukt – ne scenārija, ne aktieru sastāva dēļ. Populārā krievu aktrise Katerīna Špica, kas filmā tēlo noslēpumaino medmāsu Elzu, sarunā ar "Delfi" atklāj, kādēļ vēlējusies šo lomu, ko viņa nekad nedarītu karjeras dēļ, kā arī to, kā ir – sadzīvot ar "vīrišķīgo būtību".

Redzot Katerīnas jauneklīgo skaistumu, grūti noticēt, ka viņa ir piecus gadus veca puisēna mamma un jau vairāk nekā 12 gadus veido kino karjeru, filmējoties dažādu Krievijas kino grandu projektos. Bet jau pēc pavisam īsa brīža es kārtējo reizi gūstu apliecinājumu, cik mānīga var būt āriene. Un kļūst skaidrs, kādēļ Katerīnai nepatīk tas, ka viņai mēdz uzspiest trauslas meitenes tēlu.

– Kādēļ jūs ieinteresēja Latvijas projekts? Turklāt tāds, kurš neierakstās ierastajos rāmjos, tāds, kas balansē starp art-house un meinstrīmu?

Mums ar aģentu ir ļoti plašs skats uz kino pasauli, tādēļ mēs uzņemamies to, kas pirmkārt ir interesanti. Turklāt filmas potenciālie finansiālie panākumi ir pēdējais, par ko mēs domājam. Man svarīgākais – kvalitatīvs scenārijs un man nav tik svarīgi, vai režisors ir debitants vai profesionālis. Labu scenāriju ir grūti sabojāt, man ir spēcīgs raksturs, filmēšanas laukumā es daru visu iespējamo, lai tā nenotiktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!