Foto: Vida Press
Vēl pirms laika, kad modē vēl nebija pārspīlēti lielas krūtis vai apjomīgas sēžamvietas, ideālai sievietei bija smilšu pulksteņa figūra, cirtaini mati, ausīm tīkams vārds un laba sirds. Seksīga kā Merilina Monro, drosmīga kā Žaklīna Kenedija. Tomēr tad nāca Tvigija.

1949. gada 19. septembrī Londonā dzima Leslija Hornbija. Kā viņa kļuva par Tvigiju? Tas bijis kā mīļvārdiņš, kurā viņu reiz nosaucis drauga brālis. Vārds "Tvigija" burtiski "pielipa" jaunietei, un kopš tās dienas par Lesliju viņu saucot tikai māsas, atzinusi pati modele.

Uzsākot modeles gaitas, kā atspēriena punktu Tvigijas dzīvē un karjerā var minēt 1966. gadu, kad izdevums "Daily Express" viņu nodēvēja par "gada seju". "Tā bija diena, kad mana dzīve mainījās uz visiem laikiem," stāstījusi modele. Kopš tā mirkļa Tvigijas tālrunis nebeidza zvanīt. "Mēs visi bijām šokēti. Tolaik ar cilvēkiem tā vienkārši nenotika," atcerējusies modele, piebilstot, ka, neskatoties uz to, ka viņai bija vien 16, ģimene viņu atbalstījusi. "Mans tēvs sacīja, ka tāda iespēja ir tikai vienreiz mūžā, un, ja viņš mani apturētu, es varētu viņu visu mūžu neieredzēt par to."

Foto: Vida Press

Ar savu neierasti tievo miesas būvi, dramatiski lielajām acīm un puicisko matu griezumu viņa pavisam drīz kļuva par sešdesmito gadu modes ikonu, kas palīdzēja viņai nokļūt kā uz "Elle", tā arī "British Vogue" idevumu vākiem.

Būdama slavas virsotnēs, Tvigija ne vienmēr bijusi pārmērīgi laimīga par notikušo. Tā kā viņai allaž augstu vērtēja ģimeni un mājas, tālie izbraucieni nereti bijuši kā īsts pārbaudījums. Gluži tāpat viņa nespēja izprast, ko cilvēki viņā saredz – būdama kalsnas miesas būves, viņa vēlējusies būt apaļīgāka.

Ne tikai modele

Foto: Vida Press

Jāatzīst, ka Tvigija atzīstama par vienu no pirmajām modelēm, kas savu pasaules slavu ievirzījusi arī citos biznesos. Sešdesmito gadu beigās, kad Tvigija mēģināja pierādīt sevi arī Amerikā, radot savu apģērbu līniju.

Tvigija tika uzskatīta par īstu skaistuma etalonu arī Amerikā, tādēļ nebija nekāds brīnums, ka viņa kalpoja par prototipu arī iecienīto leļļu (bārbiju) izveidē. Drīz vien Tvigijas tēls rotāja arī daudzas citas rotaļlietas un pat pusdienu kārbas.

Pabaudījusi mirkļus modes pasaulē, Tvigija nolēma pierādīt sevi arī citās jomās. Viņas debija kino pasaulē atzīmējama septiņdesmitajos gados, piedaloties filmā "The Boy Friend"(1971), pēc kuras sekoja arī citas filmas un spēku izmēģināšana arī Brodvejā. Nebija nekāds brīnums, ka viņa vēlāk izpelnījās vietu arī dažādos raidījumos, tostarp sēžot žūrijas krēslā šovā "America's Next Top Model".

Foto: Vida Press
Jāatzīst, ka arī dziedāšana šai daudzpusīgajai personībai nav sveša. Savu pirmo studijas albumu viņa izlaida septiņdesmitajos gados, un ar to Tvigijas muzikālā karjera neapstājās.

Pērn Tvigija atzīmēja 50 gadus modes industrijā, nepieliekot punktu savai karjerai un vēl joprojām aktīvi darbojoties ar dažādiem projektiem. "Es vienmēr saku, ka nav vērts žēloties par novecošanu, jo nav nekā, ko lietas labā būtu iespējams darīt."

Tvigijas dzīve atspoguļota neskaitāmās publikācijās, un arī viņa pati piedalījusies vairāku biogrāfisko grāmatu tapšanā.

Mīlas līkloči

Foto: Vida Press

Diemžēl laime ģimenes ligzdiņā nebija mūžīga un pāris pašķīrās. Gadu pēc tam, kad Maikls kopā ar savu četrus gadus veco meitu Karliju bija devies maltītē ārpus mājas, viņš pēkšņi saļima, piedzīvojot sirdstrieku. Maikla dzīvība izgaisa. "Drausmīgas lietas notiek, bet, lai arī cik tas būtu briesmīgi, no tā var daudz mācīties. Tas padara tevi stiprāku," teikusi Tvigija.
Foto: Vida Press

Tvigijas stila padomi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!