Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aktrise, komiķe, rakstniece un arī sarunu šovu vadītāja – tā ir Vūpija Goldberga. Lai arī viņas vārdu tagad zina visā pasaulē, pirms slavas un spozmes viņa minusi visai šaušalīgas dzīves taciņas, lietojot narkotikas, kā arī strādājot par mūrnieci un miroņu uzfrišinātāju. Par viņas raibu raibo dzīvi pirms slavas, mīlas frontē un tagad lasi turpinājumā!

Vūpija Goldbera piedzima 1955. gada 13. novembrī Ņujorkā, ASV. Vūpiju un viņas brāli uzaudzināja māte Emma, jo tēvs ģimeni pameta, kad Vūpija vēl bija pavisam maza. Rūpēdamies par ģimeni, Emma strādāja dažādos darbos – sākot ar skološanu, beidzot ar māsiņas pienākumu pildīšanu.

Skolas gados Vūpija netika atzīta par sevišķi apdāvinātu, jo nespēja pierādīt sevi mācībās. Tikai vēlāk atklājās, ka Vūpija cieš no disleksijas, nespēdama iegaumēt burtus un lasīt, kas nav saistīta ar garīgu atpalicību, bet vairums gadījumu ar iedzimtu īpatnību.

Vūpija sāka savu karjeru kā komiķe. Galvenokārt atpazīstamību Vūpija izpelnījās savu piemēroto lomu dēļ amizantos un dramatiskos tēlos, taču skatītāju sirdis viņa iemantoja ar savu nemainīgo frizūru, plato smaidu un atspirdzinošo humoru. Runājot par lomām filmās, noteikti jāizceļ "The Color Purple" (1985), "Ghost" (1990), "Sisters Act" (1992).

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vūpija vēl joprojām piedalās dažādos projektos, tomēr ar lielām un nozīmīgām lomām vairs sevišķi nav priecējusi. Līdzšinējā karjeras laikā aktrise nominēta 80 reizes, bet mājās devusies ar lielo balvu 53 reizes. Viņa ieguvusi vienu "Oskaru" un divus "Zelta globusus". Tāpat viņa ieguvusi zīmīgus apbalvojumus arī citās nozarēs. Zvaigžņotā aktrise reiz teikusi: "Lietas notiek, pateicoties veiksmei, un, ja pie tās pieturies, tu esi talantīgs."

Kopš 2007. gada viņa vairāk fokusējās uz sarunu šovu "The View", kurā viņa ir moderatore.

Atkarība no narkotikām un darbiņi, ar ko bija jāpelna nauda

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trīs laulības beidzas ar šķiršanos: Vūpija atzīst – daudz laimīgāka viņa ir viena

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vūpija skaidrojusi, ka visas trīs reizes ir bijusi iemīlējusies (lai gan dzīvē patiesi mīlējusi ir tikai vienreiz), tomēr apprecējusies galvenokārt tāpēc, lai attiecības būtu formālākas. "Man šķita, ka, ja es apprecēšos, man būs normālāka dzīve. Bet skaidri zinām, ka tā tas nebija. Nav pietiekami laba iemesla, lai precētos. Tev vienkārši ir jāvēlas ar šo cilvēku izbaudīt dzīves augšas un lejas. Un es vienkārši sapratu, ka tas nav domāts man."

Intervijā ar "New York Times" viņa atzinusi, ka tas nav tāpēc, ka viņai ir augsti standarti. "Es domāju, ka es vienkārši neesmu ieinteresēta. Es esmu daudz laimīgāka, kad esmu viena. Es varu pavadīt laiku ar kādu kopā, kā vien vēlos, bet es nemeklēju kādu, ar ko kopā būt visu mūžu vai dzīvot kopā. Es nevēlos nevienu savā mājā."

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Uzņēmējas kurpēs, radot relaksējošas zāles sievietēm

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kā skaidrojušas abas idejas realizētājas, šis produkts neapreibinot, tikai atbrīvojot no sāpēm, viegli pieļaujot tālāku ikdienas darbošanos. "Mēnešreizes ietekmē tavu dzīvi un tavu produktivitāti. Mums par to ir jārunā," Vūpija pavisam nesen rezumējusi intervijā ar "Rolling Stone".

Noteikti jāpiebilst, ka Vūpija ne tikai domā par sievietēm un viņu labsajūtu, bet arī ir aktīviste dažādās citās jomās, iestājoties par cilvēku tiesībām.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Runājot par citiem projektiem, vērts izcelt arī viņas rakstnieces spējas, izdodot vairākas grāmatas kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Telegraph", "Imdb", "Vanity Fair" "Usa Today", "New York Times", CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!