Foto: DELFI

Kā savienot biznesu ar ģimeni? Vai tikai svētku reizēs varam sevi palutināt ar ietērpšanos zīdā un mežģīnēs? Uz šiem un citiem jautājumiem sarunu šovā "Starp mums runājot" stāsta pikantā zīmola "Amoralle" vadītāja un četru bērnu mamma Inese Ozola.

Kā jau iepriekš atzinusi modes māksliniece Daca Krieviņa-Bahmane, cilvēki palēnām sāk uzticēties Latvijas dizaineriem. Kas nozīmē, ka pašmāju darinājumus ļaudis sāk daudz vairāk novērtēt. Vaicāta, kā Inese jūtas, ka viņas darinājumos tērpjas prāvs latviešu sieviešu pulciņš, viņa atbild sekojoši: "Tāds bija mērķis, bet kā tas izdevās – es nezinu, bet man ļoti patīk, ka tā tas izdevās."

Jāatzīst, ka "Amoralle" piedāvā vairāk pikanti sievišķīgus apģērbus, un tā kā vairumam cilvēku mežģīnes un zīds tomēr saistās ar svētku reizēm, tad atklāts paliek jautājums – vai šie darinājumi paredzēti arī ikdienai? Inese skaidro, ka pavisam noteikti viņas radītie tērpi atbilst ikdienai. "Mēs jau pašas tos svētkus radām," teic Inese. "Kas ir teicis, ka kotletes jācep treniņbiksēs?"

Man liekas, ka nav nekāda vaina šad un tad kļūt par gaļas gabalu. Forši ir visādi – pamēģināt. Tā tu piedod to dzirksteli dzīvei. Citādi taču ir garlaicīgi, tu nevari tādā rāmī ilgstoši.
Inese Ozola

Tā kā Ineses radītie tērpi nav paredzēti vien kalsnām modelēm, bet tērpu izvēlē var atrast piemērotu izmēru arī formīgākām dāmām, ir saprotams, ka "Amoralle" sludina, ka zīmola radītie tērpi ir piemēroti jebkurai sievietei. "Man šķiet, jo sievišķīgāka forma, jo interesantāk," skaidro zīmola vadītāja, tomēr izceļot, ka nav tāda tērpa, kas vienlīdz labi izskatīsies mazākam un lielākam apģērba izmēram.

Tomēr tiek uzskatīts, ka sieviete, kura tērpjas mežģīnēs, īsos svārkos un zīdā, vīriešu acīs dažkārt tiek pozicionēta kā seksa objekts. Ko par šādu apgalvojumu domā Inese? "Man liekas, ka nav nekāda vaina šad un tad kļūt par gaļas gabalu. Forši ir visādi – pamēģināt. Tā tu piedod to dzirksteli dzīvei. Citādi taču ir garlaicīgi, tu nevari tādā rāmī ilgstoši."

Man tā bēda ir, ka es darbā mēdzu aizrauties un es vienkārši aizmirstu. Es vairākkārt esmu aizmirsusi bērnus kaut kur.
Inese Ozola

Inese komentē arī latviešu sieviešu modi. Viņa uzskata, ka latviešu sievietes nebūt nav pelēkā masa, kā mūsu sievietes dažkārt mēdz piesaukt attiecībā uz izvēlēto stilu. "Taisnības labad jāsaka, ka tās sievietes, ar kurām man sanāk satikties, ikdienā ir pateikušas "jā" sievišķībai. Vai nu ir ceļa sākumā, vai ir jau kārtīgā sievišķības meklējumu ceļā. Es teiktu, ka nav pelēkā masa. Tieši otrādi – viņas domā, ko es uzvilkšu šodien, ko es uzvilkšu vakarā."


Jebkurš bizness paņem no cilvēka kā enerģiju, tā arī laiku. Un it īpaši sarežģīti tas var kļūt tad, kad šāds darbs jāsavieno arī ar ģimeni. Arī Inese, kura ir četru bērnu māmiņa, stāsta, ka tas ir izaicinājums kā sievietei, tā arī vīrietim. Un vienīgais veids, kā sabalansēt darbu ar ģimenes dzīvi, ir mēģinot. "Tas nav viegli," skaidro darbīgā sieviete.

"Man tā bēda ir, ka es darbā mēdzu aizrauties un es vienkārši aizmirstu. Es vairākkārt esmu aizmirsusi bērnus kaut kur. Vīrs, mani pazīdams, visas tās reizes ir piesedzis un bērni ir nokļuvuši, kur viņiem vajag. Protams, man ir nenormāli neērti. Tas ir izaicinājums."

Tomēr kaut ko ir nācies upurēt arī zīmola vadītājai. "Mazliet esmu upurējusi attiecības ar draudzenēm – viņas ir tādas attālinātas. Bet viņas gaida, kad bērni izaugs, mēs esam vienojušās," viņa nosmej.
Turpinājumā ieskats no 24. Rīgas modes nedēļas zīmola "Amoralle" skates.

To, kas slēpjas aiz deviņiem citiem pašmāju zīmoliem, vari aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!