Foto: LETA

Nav nekāds dižais noslēpums, ka, ieraugot pilonu, tas automātiski asociēsies ar striptīzu, augstpapēžu kurpēm un pavedinošām kustībām, bet patiesībā aiz tā visa var slēpties arī pavisam kaut kas cits. Juriste Ieva Brante sarunu šovā "Starp mums runājot" stāsta par savu brīvā laika aizraušanos.

"No sākuma tas asociēsies ar striptīzu, kurpēm, un kaķenītes kustībām, bet īstenībā tas ir spēks, izturība, sports un graciozitāte – viss vienā," atklāj pole dance trenere Anna. Viņa nenoliedz, ka vēl joprojām šī nodarbošanās stereotipiski tiek jaukta ar striptīzu, tomēr viņi cenšas pierādīt, ka tā gluži nav, piedaloties dažādās sacensībās, mēģinot nevilkt augstpapēžu kurpes, veicot vissarežģītākos trikus un darot to ar tik vieglām kustībām, cik iespējams.

Jāatzīst, ka šis tomēr nav no tiem tradicionālākajiem sporta veidiem, kuru apgūt no bērnības, tomēr, kā teic Anna, ne trīsdesmit, ne četrdesmit gadus vecs censonis var mēģināt pierādīt sevi šajā dejā un apgūt visu no jauna. "Vajadzīga tikai apņēmība un ticība saviem spēkiem," skaidro Anna.

Ieva Brante ir juriste, kura ikdienā strādā ar ģimenes tiesību jautājumiem. Pirms gada Ieva nolēma izmēģināt savus spēkus šajā nodarbē, un nu jau ir piedalījusies divās sacensībās.

Vaicāta, kā viņa izlēma pieteikties nodarbībām, Ieva atbild: "Man gribējās kaut ko graciozu, kaut ko spēcīgu, sievišķīgu vienlaikus, stipru, enerģisku – un šis ir tas, kur es sevi atradu."

Ņemot vērā Ievas nodarbošanos, atklāts paliek jautājums, ko cilvēki domā par viņas brīvā laika nodarbošanos. "Ar ko, piemēram, politiķis, kas izmanto savas amatpersonas statusu sava personīgā labuma gūšanai, ir labāks par pilsoniski aktīvu juristi, kas dejo uz pilona?"

Ieva stāsta, ka viņai nekad nav nācies skaidrot, ka šis nav tas, ko ir iespējams redzēt striptīzklubos – tie, kas zina, tiem nav nekādu šaubu vai jautājumu, bet tiem, kuriem rodas jautājumi, paskatoties uz to spēku, kas šajā sportā tiek ieguldīts, mazinot savas šaubas. "Varbūt primitīvs salīdzinājums, bet čurām un alum arī ir viena krāsa."

Izrādās, sākotnēji Ieva vīram nav stāstījusi par savu jauno brīvā laika nodarbošanos. Tomēr Ieva ir, kā viņa sevi sauc pati, "cilvēks – pārsteigums", tādēļ arī vīram tas savā ziņā nav bijis nekas diži pārsteidzošs. Vīrs esot bijis apmierināts, priecīgs un gandarīts par sievas uzdrīkstēšanos. "Tad, kad viņš redzēja manu pirmo priekšnesumu, viņš bija mēms."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!