Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jau no pirmajiem dzīves mēnešiem bija zināms, ka pasaulē nākusi vēl viena aktrise – Drū Berimora, kas sevi pierādīja jau visai agrā vecumā. Tomēr popularitāte un ne visai striktais režīms ļāva tīņu vecumā izbaudīt arī nakts uzdzīvi, kas teju vai izpostīja viņas dzīvi. Par godu Drū dzimšanas dienai, kas atzīmējama šonedēļ, piedāvājam viņas dzīvesstāstu.

Drū Berimora dzimusi 1975. gada 22. februārī Kalifornijā radošā aktieru ģimenē. Iespējams, tieši tas bija iemesls, kādēļ viņa jau gluži agrīnā vecumā – savos dzīves pirmajos mēnešos – tika vadāta uz dažādām aktieru atlasēm.

Četru gadu vecumā viņa piedalījās savā pirmajā filmā – "Altered States" (1980), bet tieši loma filmā "E.T.: The Extraterrestrial" (1982) pavēra meitenei durvis uz lielāku popularitāti. Pēc filmas iznākšanas viņa piedalījās vairākos sarunu šovos – un vienaldzīgo nebija.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Varbūt tā bija pārāk agri iegūtā slava, varbūt tas bija dumpiniecisks tīņu vecums, bet pusaudžu gados Drū grima narkotiku un alkohola varā. Kā skaidrojusi pati aktrise, tā savā ziņā esot bijusi viņas mātes vaina, jo viņa jauno Drū ņēmusi līdzi uz klubiem, kur bija arī iespēja izbaudīt pieaugušo dzīvi visā tās krāšņumā, kam vēl Drū, protams, nebija gatava. Pēc vairākiem starpgadījumiem gan tika nolemts Drū dzīvi sakārtot, tāpēc drīz vien viņa devās uz rehabilitācijas centru, lai pieliktu punktu atkarībām un mežonīgajam dzīvesstilam. Par šo dzīves posmu vairāk iespējams lasīt arī viņas autobiogrāfijā "Little Girl Lost".

Lai arī cik dīvaini tas varētu izklausīties no 14 gadus vecas meitenes, tolaik Drū pēc visa notikušā vēlējusies uzsākt jaunu dzīvi. To viņa arī izdarīja, pametot savu māti, kuru nereti uzskatīja par iemeslu visam notikušajam, un uzsākot patstāvīgu dzīvi.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tiesa gan, tas nebija viegli. Drū atceras, ka vienīgais, ko viņa prata, bija gozēties kameru priekšā. Nekādas izpratnes par to, kā rit mājas darbi, viņai nebija. Lai nostabilizētos, viņa sāka strādāt arī kādā kafejnīciņā, kur Drū bija jāmazgā trauki. "Savā darbā es nebiju sevišķi laba. Es nebiju laba nekur. Es dzīvē biju darījusi tikai divas lietas: bijusi aktrise un mežonīgi izklaidējusies. Bet neviena no šīm pieredzēm cilvēku īsti nesagatavo reālajai dzīvei," Drū atklāti stāstījusi. Gluži tāpat kā darbā gājis kā pa celmiem, arī viņas dzīvoklī valdījis īsts haoss – netīri trauki izlietnē, aizpuvis ēdiens ledusskapī un visa iedzīve kastēs.

Viņa saprata, ka kaut kas dzīvē ir jāmaina uz labo pusi. Viņa iegādājās vārdnīcu un izstudēja ikvienu vārdu tajā. Viņa uzsāka darīt lietas, kas patīk. Viņa lasīja, tīrīja un strādāja. Viņa atjaunoja savu CV. Viņa nolēma, ka dzīvei ir jāstājas pretī. Viņai tas izdevās!

Atskatoties uz notikušo, Drū teikusi: "Būt kā atvērtai grāmatai – tā nebija mana izvēle. Bet, kad cilvēki uzzināja, kāda bija mana dzīve 14, 15 gadu vecumā, es to nenoliedzu. Man šķiet, jo vairāk nepilnību, jo cilvēciskāks tu esi."

Karjera un slavas virsotnes

Foto: EPA/LETA

Nevaldāmie tīņu gadi bija pamatīgi nobremzējuši viņas karjeru – turpmākās iegūtās lomas filmās galvenokārt bija maznozīmīgas, bet vēlāk viņa sevi parādīja tādās filmās kā "Poison Ivy" (1992), "Guncrazy" (1992) un "The Amy Fisher Story" (1993), iejūtoties "sliktās" meitenes tēlā.

Veiksme pie Drū atgriezās 1995. gadā, kad viņa nodibināja savu kompāniju "Flower Films", turpmākajā karjerā daudz laika pavadot arī producentes kurpēs. Ap to laiku arī atzinīgi tika vērtēts viņas aktrises sniegums filmās "Boys on the Side" (1995), "Scream" (1996) un "Everyone Says I Love You" (1996).

Noteikti vērts izcelt arī dalību filmā "Charlie's Angels", kurā viņa plecu pie pleca sadarbojās ar Lūsiju Liu un Kameronu Diazu, bet vēlāk turpināja attīstīt arī sižetu filmas turpinājumā.

Jāizceļ arī tādas filmas kā "50 First Dates" (2004), "Grey Gardens" (2009), "He's Just Not That Into You" (2009), "Blended" (2014) un daudzas citas, kas nostabilizēja Drū karjeru.

Līdz šim Drū ieguvusi 56 nominācijas dažādām balvām, bet 32 reizes mājās devusies kā uzvarētāja, tostarp viņai ir viens "Zelta globuss".

Līdztekus aktrises karjerai spilgtā personība daudzkārt iejutusies arī modeles ādā un iekļuvusi arī 100 skaistāko cilvēku topos.

Vētrainie mīlas valši un lielā dzīves mīlestība – meitas

Foto: Reuters/Scanpix

Jau no tīņu gadiem pie Drū sāniem allaž bijis kāds pavadonis. Jau sešpadsmit gados viņa pirmo reizi bija saderinājusies, bet pēc diviem gadiem sekoja jau nākamais gredzens.

Deviņpadsmit gadu vecumā Drū apprecējās ar kāda bāra īpašnieku Džeremiju Tomasu. Abu savienība gan nebija mūžīga un jau pēc pāris mēnešiem pajuka. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka par šo laiku visi ātri aizmirsa, ņemot vērā pastiprināto mediju uzmanību, pozēšanu kailai un pāris visai skaļu un daudz apspriestu interviju.

Ar to gan Drū straujie mīlas valši nebeidzās. 2000. gadā Drū saderinājās ar kanādiešu izcelsmes komiķi Tomu Grīnu. Pēc mānīgām ziņām, ka abi jau ir iestūrējuši laulības ostā, viņi gadu vēlāk nudien apprecējās. Tomēr arī šai laulībai nebija lemts saules mūžs. Pēc sešiem mēnešiem pāris nolēma pārraut attiecību saites.

Pēc vairākiem vētrainiem romāniem 2012. gada vasarā aktrise apprecējās ar radošo personību Vilu Kopelmenu, un jau septembrī pasaulē nāca abu meitiņa. Drū intervijās pauda saviļņojumu par ģimenes dzīves veidošanu, tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka 2014. gada pavasarī Drū piedzima otrā meita. Ģimenes dzīve sašķobījās, kad 2016. gadā Drū un Vils nolēma katrs iet savu ceļu. Kā atzinusi pati Drū, šis laiks viņai esot bijis īpaši smags.

Šobrīd Drū teic, ka viņas lielā dzīves mīlestība ir meitas. "Manas meitenes liek man apstāties – pārstāt domāt un steigties padarīt to, kas nepieciešams. Viņas liek visai manai pasaulei apstāties. Viņas sniedz man visu vajadzīgo mīlestību, ko es allaž esmu gribējusi izjust."

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "The Guardian", "The Daily Mail", "Popsugar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!