Foto: Privātais arhīvs
Rotaslietu dizainere un juveliere Anita Sondore ir viena no Latvijā pieprasītākajām ekskluzīvo rotu māksliniecēm. Neraugoties uz faktu, ka daļa mūža aizvadīta, darbojoties dizaineres patiesajam dvēseles aicinājumam gluži pretējās jomās, Anita, cītīgi apgūstot rotu darināšanā nepieciešamās iemaņas un krājot gūtās zināšanas, nu guvusi starptautiskus panākumus un turpina iekarot pasauli, mērķtiecīgi realizējot savu kādreizējo sapni, kas ierastajai dizaineres dzīvei licis uzņemt gluži jaunus apgriezienus.

Anita ir dzimusi Preiļos, vēlāk pabeigusi studijas Latvijas Universitātē, iegūstot bakalaura grādu vizuālajā un lietišķajā mākslā, kā arī saņēmusi maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā Ekonomikas un Biznesa Administrācijas augstskolā. Anitas ceļš pretim rotām aizsākās Oļega Auzera juvelieru mākslas koledžā, kam sekoja zeltkaļu apmācības Ermini Rotu Skolā Romā, kā arī slavenajā Parīzes "Van Cleef & Arpels" ateljē. Pēcāk, 2013. gadā, māksliniece nodibināja pati savu juvelierzīmolu, kas 2014. gada jūlijā tika prezentēts Ņujorkā.

Izvērtējot Anitas ikdienu, kurā notikumi seko notikumiem, gluži vai aizraujas elpa, taču pati māksliniece šajos virpuļos pratusi saglabāt mieru un noturēt savas pasaules centru, kura galvenais dzinulis ir iespēja izdzīvot savu sapni – nodarboties ar to, kas jau kopš bērnības šķitis tuvs un pazīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!